خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۴۸
کد خبر: 83241028
T T
۰ نفر

سفر به اعماق تاريخ در بهشت رويايي باشت

۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۵:۴۸
کد خبر: 83241028
سفر به اعماق تاريخ در بهشت رويايي باشت

گچساران - ايرنا - اين روزها كه اندك اندك فصل بهار نزديك مي شود ، سفر به باشت مظهر پيوند زيبايي هاي طبيعي و يادگارهاي تاريخي ،روزهاي به ياد ماندني را رقم مي زند.

به گزارش ايرنا،باشت سرزميني باستاني است كه اين روزها به زيبايي هاي طبيعي چون جنگل هاي بلوط، دشت هاي پر از گل هاي رنگارنگ، رودخانه هاي خروشان، آبشارها و هواي مطبوع آراسته است تا ميزبان مهمانان نوروزي باشد.
«بست» يا «بشت»، نامي است كه در سفرنامه‌ ناصر خسرو در مورد اين شهر كهن ثبت شده است.

**دوگور دو پا
اين اثر تاريخي در شكل 2ستون سنگي متعلق به دوران ساسانيان است كه در نزديكي روستاهاي «شوش» و «ده‌كند» و در فاصله هفت كيلومتري باشت قرار گرفته است.
اين ستون‌ها كه در فاصله‌ نيم متري از يكديگر قرار دارد، از جنس سنگ آهك، شيري رنگ و به صورت يكسان تراشيده شده است.
كارشناسان بر اين باورند كه اين اثر به عنوان آتشدان استفاده مي‌شد و ابزاري براي راهنمايي كاروانيان و مسافران راه گم كرده در شب بوده است.
كاوش‌هاي باستان شناسان نشان مي دهد كه فضا و شكل دو گور دو پا مشابه ستون‌هاي سنگي معابد مهري و ميترائيسم مانند ستون‌هاي خورهه است.

**پل تاريخي پريم
پل بريم كه به‌صورت طاق‌هاي كماني به هم پيوسته است در روزگار كهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزديك منطقه بود.
اين مكان ديدني در حدود هشت كيلومتري شهر باشت، در محدوده روستاي چم بلبل و حدود 90 كيلومتر ياسوج مركز استان كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
اين پل كه يكي از 10 پل تاريخي موجود در كهگيلويه و بويراحمد است، ساليانه ميزبان هزاران گردشگر از سراسر ايران و جهانگردان است.

** آبشار خامي باشت
اين آبشار كه از رشته ‌كوه‌هاي زاگرس سرچشمه گرفته زيبايي هاي دلربايي در اين منطقه ايجاد كرده است.
آبشار دائمي خامي كه پيرامون آن را درختاني از بلوط، چمشه‌هاي سار ها، رودخانه‌هاي پرخروش و بيشه‌زارهاي مورد فرا گرفته در تنگه‌اي به نام «تنگ برا» واقع شده است كه پس از سه ساعت پياده‌روي و كوه‌پيمايي نمايان مي شود.
طبيعت بكر و چشمه‌هايي مشهور به «دو پيردل» و «چشمه سرد»، محبوبيتي شگفت انگيز به اين منطقه داده است.

**راه باستاني گردنه الله اكبر
اين راه سنگفرش در مسير جاده‌ قديم باشت به گچساران و محلي به نام گردنه الله اكبر قرار دارد.
اين اثر تاريخي كه به «راه باستاني گردنه الله اكبر» شهرت دارد طبق اظهارات مورخان يونان راه شاهي هخامنشيان است كه در دوران حكومت اين پادشاهان ايراني پر رونق بوده است.
پهناي جاده بين ۲ متر تا ۵ متر است و داراي جهت شمالي به جنوبي است.
اين راه قديمي ساليانه مقصد سفر تعداد زيادي جهانگرد و ايرانگرد است.

**منطقه گردشگري رود رونه
ساحل زيباي رودرونه در شهرستان باشت با محيطي مفرح، طبيعتي زيبا و آب و هوايي دلپذير چون بهشتي گمنام در جنوب ايران است.
اين منطقه كه آميزه اي از سرسبزي بهار در سايه سار جنگل هاي بلوط و بادام، صداي شرشر آب و بناهاي تاريخي آن منظرگاهي بديع و بكر و رنگين كماني از جاذبه هاي طبيعي است در جنوب كهگيلويه و بويراحمد و در 10 كيلومتري شهر باشت قرار دارد.
آب خنك و گواراي رود رونه در سايه سار دلنشين درختان گردو، انگور، انجير و توت وحشي و رايحه خوش بوته هاي پونه سردسيري استراحت گاهي بي بديل براي مسافران نوروزي مهيا كرده است.
وجود غاز بزرگ معروف به اشكفت مير محمد ظاهري كه در بلندي يكي از ديگر جاذبه هاي تاريخي و گردشگري اين منطقه است تكميل كننده جاذبه هاي طبيعي اين منطقه است.
اشكفت برابر با وسعتي به اندازه برپايي بيش از 30 چادر مسافرتي در كنار چشمه آب گوارا اين منطقه را به بهشت گمشده طبيعت گردي تبديل كرده است.

**منطقه گردشگري شاه بهرام باشت
روستاي شاه بهرام با وجود جنگل هاي پوشيده از درختان بلوط، بنه، كلخنگ، زبان گنجشك و انواع بادام ، يك غار به طول 200 متر و قرار گرفتن در مجاورت رودخانه از زيباترين جلوه هاي روستاگردي در اين ديار است.

**روستاي شوش
روستاي سياحتي شوش واقع در مجاورت پل تاريخي پريم در ورودي شهرستان باشت از محور استان فارس ديگر منطقه گردشگري جنوب كهگيلويه و بويراحمد است.
وجود ساحل رودخانه، تلاقي معماري 2 پل قديم و جديد در حالي كه گرداگرد اين روستا را باغ هاي انبوه با پوشش گل و گياه در برگرفته، جلوه كم نظيري از زيبايي هاي طبيعي و انسان ساز است.

** درخت سرو باشت
درخت سرو 2770 ساله روستاي لار و محوطه هاي تاريخي اطراف آن يكي ديگر از زيبايي هاي طبيعي همراه با آثار تاريخي است.
درخت سرو لار كه 40 متر طول و هفت متر عرض دارد پس از كاوش‌هاي باستان شناسي متخصصان و نمونه برداري آن در دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران به‌عنوان يكي از نادرترين و كهن‌ترين آثار طبيعي كشور معرفي شد.
اين اثر طبيعي در كنار يك آتشكده و گورستان در نزديكي روستاي لار قرار دارد.
آتشكده و گورستان متعلق به دوره‌هاي كهن و يادگاري از آيين‌هاي زرتشتي است كه پس از سال‌ها هنوز بقاياي آن باقي مانده است.

**روستاي قديمي لار
اين روستا يكي از قديمي‌ترين روستاهاي استان كهگيلويه و بويراحمد است كه برخي از تاريخ ‌نويسان آن را به عنوان پايتخت ييلاق و قشلاق هخامنشيان معرفي كرده‌اند.

**اشكفت شاه پيچاب
اشكفت شاه پيچاب يكي از جالب‌ترين آثار تاريخي برجاي مانده از ايران كهن است كه در دل خود آثاري همچون چندين كتيبه، سنگ‌نوشته و عمارت هاي تاريخي متعددي را جاي داده است.
اين غار در منطقه‌ سردسيري پيچاب و در امتداد رشته‌كوه قرار دارد و براي ورود به آن بايد راهي سخت و نفس‌گير را پيمود.

** همه در خدمت گردشگران
رئيس اداره ميراث فرهنگي صنايع‌دستي و گردشگري باشت گفت: 400 نفر براي پذيرايي مطلوب از مهمانان نوروزي با مشاركت همه دستگاه هاي اجرايي در اين شهرستان سازماندهي شده است.
صادق ماندني زاده افزود: برنامه ريزي براي اسكان در مدارس، چادرهاي هلال احمر و شهرداري، نظارت بر بازار،نحوه توزيع اقلام ضروري و ميوه از مهمترين برنامه هاي خدماتي براي گردشگران در باشت است.
وي اظهار داشت: برپايي نمايشگاه استقبال از مهمانان نوروزي از 28 اسفند، برگزاري طرح آرامش بهاري در بقاع متبركه و جشن نوروزگاه از جمله برنامه‌هاي فرهنگي پيش‌بيني‌ شده در ايام نوروز 1398در اين شهرستان است.
شهرستان باشت با داشتن 14 جاذبه طبيعي، تاريخي و مذهبي هر ساله در ايام نوروز ميزبان افزون بر 300 هزار مسافر نوروزي است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي صنايع‌ دستي و گردشگري باشت گفت: ساماندهي پارك‌هاي ورودي و خروجي شهر و آماده سازي سالن‌هاي ورزشي براي اسكان از ديگر برنامه‌هاي پيش‌ بيني‌ شده براي رفاه مهمانان نوروزي باشت است.
وي تصريح كرد: آمادگي لازم براي نظارت بر رستوران‌ها، واحدهاي خدماتي شهري و بين‌راهي، تأمين امنيت، بهداشت از سوي دستگاه‌هاي وجود دارد.
ممنوعيت حفاري از بيستم اسفند به مدت يك ماه،تامين روشنايي محورهاي ارتباطي اصلي،آماده سازي سرويس هاي بهداشتي و رفع خرابي خودپردازها از مهمترين مصوبات اين جلسه بود.
شهرستان باشت با وسعت بيش از 2 هزار و 900 كيلومتر در جنوب شرقي استان داراي 115 روستا، يك شهر، دو بخش 14 هزار نفر جمعيت روستايي و 21 هزار نفر جمعيت است.
شهرستان باشت در 110 كيلومتري ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد قرار داد.
8143/1662