۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۵۰
کد خبر: 83241137
T T
۰ نفر

استان تهران 143 هزار واحد مسكونی نامقاوم دارد

۲۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۵۰
کد خبر: 83241137
استان تهران 143 هزار واحد مسكونی نامقاوم دارد

تهران- ایرنا - مدیركل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی استان تهران گفت: از مجموع 227 هزار واحد مسكونی روستایی در استان تهران، 143 هزار واحد مسكونی نامقاوم است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا صالحی روز سه شنبه در آئین آغاز عملیات اجرایی نوسازی بافت فرسوده روستاهای شهرستان پیشوا گفت: براساس اطلاعات آخرین سرشماری، از مجموع 527 روستای استان تهران در محدوده مصوب طرح های هادی، 227 هزار مسكن روستایی شناسایی شده كه از این تعداد، 143 هزار واحد معادل 63 درصد نامقاوم است.
وی با بیان اینكه شهرستان های ملارد، ورامین و قرچك بالاترین آمار را در بافت فرسوده روستایی دارند، افزود: 85 درصد واحدهای مسكونی در روستاهای ملارد و 82 درصد واحدها در روستاهای ورامین و قرچك نامقاوم هستند.
مدیركل بنیاد مسكن استان تهران با اشاره به اینكه 62 درصد مسكن های روستایی شهرستان پیشوا نامقاوم هستند، گفت: نوسازی و مقاوم سازی مسكن روستایی یكی از فعالیت های محوری و اولویت دار بنیاد مسكن است.
وی به اقدامات بنیاد مسكن در زمینه تسهیل نوسازی بافت فرسوده روستایی اشاره و تصریح كرد: دولت به منظور تشویق روستائیان با بازسازی و نوسازی منازل نا مقاوم، 25 میلیون تومان وام با كارمزد 5 درصد و دوره بازپرداخت 12 ساله به روستائیان اعطا می كند.
صالحی افزود: از محل منابع بنیاد مسكن و در قالب تفاهم نامه با بانك قرض الحسنه مهر ایران تسهیلاتی به میزان 12 میلیون تومان با كارمزد 4 درصد و دوره بازپرداخت 5 ساله به روستاییان اعطا می شود.
وی خاطر نشان كرد: به گروه های هدف و دهك های پایین كه توان مالی برای بازسازی منزل خود را نداشته باشند، بین 4 تا 8 میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت می شود.
مدیركل بنیاد مسكن استان تهران با ابراز امیدواری نسبت به آغاز عملیات اجرایی مقاوم سازی بافت فرسوده روستایی در سطح قابل توجهی از استان تهران، گفت: بنیاد مسكن تخفیف هایی نیز در زمینه تهیه نقشه ساختمان، نظارت و آواربرداری برای كمك به بازسازی و مقاوم سازی منازل روستایی اختصاص داده است.

** بیش از 42.5 درصد از منازل روستایی كشور مقاوم سازی شده است
حمیدرضا سهرابی در این مراسم اظهار داشت: سالها بود كه جای خالی نوسازی بافت فرسوده روستایی در استان تهران احساس می شد و اكنون خوشحالیم كه این اتفاق در حال رقم خوردن است و امیدواریم این مهم روز به روز توسعه پیدا كرده و در سال های آتی شاهد مراسم اختتامیه نوسازی بافت های فرسوده روستایی در پیشوا باشیم.
وی اظهار داشت: در این طرح كه از سال 74 آغاز و تا سال 84 ادامه پیدا كرد تنها كمتر از 200 هزار واحد مسكونی مقاوم سازی شد.
مدیركل مسكن روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی ادامه داد: در اواخر سال 83، طرح ویژه بهسازی تصویب و ابلاغ شد و دولت هایی كه از سال 83 تا به امروز روی كار آمدند، از این طرح حمایت كرده اند.
سهرابی افزود: در سال 84 این طرح با هدف گذاری نوسازی 200 هزار واحد در سال شروع شد و این در حالی بود كه در ده سال، كمتر از این میزان مقاوم سازی شده بود.
وی تصریح كرد: در حال حاضر حدود یك میلیون و 680 هزار واحد مسكونی مقاوم سازی شده به بهره برداری رسیده، حدود 403 هزار واحد نیز به واسطه بلایای طبیعی در روستاها تخریب و بازسازی و 180 هزار واحد نیز از سال 74 تا 84 بازسازی شده كه در مجموع 2 میلیون و 280 هزار واحد روستایی در كشور مقاوم سازی شده است.
مدیركل مسكن روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی آمار واحدهای مسكونی روستایی كشور را بر اساس سرشماری سال 95، پنج میلیون و 370 هزار واحد عنوان كرد و افزود: 42.5 درصد این واحدها مقاوم سازی شده است و این در حالی است كه این عدد در استان تهران به عنوان یك استان برخوردار، 38 درصد است.
سهرابی ادامه داد: در مجموع 527 روستای بالای 20 خانوار استان تهران، نزدیك 156 روستا یك فقره تسهیلات هم دریافت نكرده و مقاوم سازی نشده اند.
وی آغاز عملیات اجرایی نوسازی بافت فرسوده روستایی در پیشوا را ارزنده دانست و افزود: حركتی كه امروز در روستای قاسم آباد شهرستان پیشوا صورت گرفته، قابل تحسین است و در حال حاضر 16 پرونده در مرحله معرفی به بانك قرار گرفته و 40 خانوار این روستا نیز اعلام آمادگی كرده اند كه در نوع خود كار با ارزشی است.
پیشوا با 80 هزار نفر جمعیت در 45 كیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.

**نوسازی منازل روستایی بدون خواست و اراده مردم به نتیجه نمی رسد
معصومه پرندوار مدیركل امور روستایی و شوراهای استانداری تهران نیز گفت: در زمینه نوسازی منازل روستایی، تا مردم اراده ای نداشته باشند، هیچ اتفاق مهمی رخ نمی دهد و بافت های فرسوده، همچنان نامقاوم باقی می مانند.
وی افزود: اعتباراتی كه از محل مالیات بر ارزش افزوده به روستاها اختصاص پیدا كرده، بیشتر صرف عمران و آبادانی روستاها می شود در صورتی كه بخشی از آن نیز باید در راستای حفظ كرامت روستاییان هزینه شود كه از آن جمله می توان به داشتن یك سرپناه خوب اشاره كرد.
وی داشتن سرپناه مناسب را عامل ایجاد امنیت روانی دانست و افزود: قرار نیست كه با اعتبارات اختصاص یافته، روستا به شهر تبدیل شود بلكه باید بافت روستا به همان صورت روستایی باقی بماند و ضمن حفظ معماری اصیل، یك سرپناه ایمن برای روستاییان ایجاد كنیم.
پرندوار با بیان اینكه دولت در راستای مقاوم سازی بافت فرسوده وظایفی بر عهده دارد، گفت: مسئولان وظیفه دارند خدمات مطلوبی را در روستاها ارائه داده و وضعیت مناسبی را در حوزه های روستایی ایجاد كنند.
وی از بیمه منازل مسكونی و بیمه روستاییان و عشایر به عنوان دیگر اقدام دولت در تحقق حفظ و ارتقاء كرامت و منزلت روستاییان یاد كرد.
مدیركل امور روستایی و شوراهای استانداری تهران خاطرنشان كرد: در راستای تحقق بیمه روستاییان و عشایر، با حضور در شهرستان های مختلف از جمله پیشوا و طی جلساتی با دهیاران، این مهم را كه در ارتباط با منزلت و كرامت اجتماعی روستاییان است، دنبال كرده ایم.
پرندوار افزود: زلزله كرمانشاه اتفاق تلخی بود كه در عین حال موجب تحرك و حركت در جهت نوسازی بافت های فرسوده در كشور شد كه امیدوارم منجر به یك عزم همگانی شود.
مدیركل امور روستایی و شوراهای استانداری تهران تصریح كرد: دولت بخشی از مبلغ مورد نیاز جهت نوسازی را در قالب تسهیلات در اختیار متقاضی قرار می دهد و بنا به شرایط منزل مسكونی و برای دهك های پایین نیز وام های بلاعوض در نظر گرفته شده است تا بتوانیم با یك حركت جمعی در راستای نوسازی بافت های نامقاوم روستایی قدم های موثری برداریم.
تهرام/7254//1348
۰ نفر