پيام درفشان وكيل مدافع همسر كاووس سيدامامي روز سه شنبه با اعلام اين خبر به خبرنگار قضايي ايرنا گفت: موكل بر اساس دستور صادره از سوي سرپرست دادسراي امنيت، از همان ابتداي مطرح شدن پرونده محيط زيست، ممنوع الخروج شده و با صدور دستورهاي بعدي اين وضعيت استمرار يافته است.
اين وكيل دادگستري افزود: در اين مدت، در تمام مواردي كه موكل به مرجع قضايي يا ضابطان براي تحقيق مراجعه كرده، تحت عنوان مطلع بوده و با وجود داغدار بودن، در تمام موارد با مسئولان ذي ربط همكاري داشته و درخواست مراجعات همواره نجيبانه اجابت شده است.
درفشان با اشاره به صدور كيفرخواست براي 6 نفر در اين پرونده به عنوان متهم و ارسال آن به دادگاه اضافه كرد: به رغم پايان يافتن تحقيقات و با توجه به اينكه هيچ اتهامي از ابتدا در مورد موكل مطرح نبوده و قرار ممنوعيت خروج از كشور هم جزو قرارهاي تمهيدي است اما همچنان اين قرار كه وجاهت قانوني در خصوص موكل ندارد، پابرجاست.
وي با اشاره به تمديد شدن قرار ممنوع الخروجي موكلش توسط سرپرست دادسراي امنيت تصريح كرد: در حال حاضر نه تنها ابقاي اين قرار وجاهت قانوني ندارد بلكه در طول مدت يكسال گذشته بدون اينكه طبق مقررات قانوني مجالي براي اعتراض به قرار صادره وجود داشته باشد، تمديد شده است.
وكيل مدافع همسر سيدامامي اقدام سرپرست دادسراي امنيت را مغاير ماده 570 قانون مجازات اسلامي كه مشمول تعقيب كيفري است، خواند و افزود: به رغم قابل تعقيب كيفري بودن اين موضوع، در راستاي رعايت مصالح ملي، به همراه ابوذر نصراللهي (ديگر وكيل همسر سيدامامي) از سرپرست دادسراي اوين به دادسراي انتظامي قضات شكايت انتظامي كرديم كه اميدواريم با دخالت دادستان انتظامي، موضوع به روش نيكويي خاتمه يابد.
درفشان عدول سرپرست دادسراي امنيت از آداب قضاوت را از ديگر وجوه شكايت مطروحه عليه وي خواند و گفت: طبق سيره اهل بيت (ع)، قاضي بايد شرايطي را فراهم سازد كه خصمين بتوانند بدون لقلقه زبان با او سخن بگويند و در دسترس باشد. اساساً مهمترين ابزار نظارت بر قضات مجتمع امكان ملاقات با سرپرست است كما اينكه در تمام مجتمع هاي قضايي اين امكان فراهم است تا مراجعان بي واسطه با سرپرست مجتمع و حتي مدير كل دادگستري استان و شخص دادستان ملاقات كنند اما چندين بار به وكالت از همسر سيدامامي فرم ملاقات با سرپرست دادسرا را تكميل كرديم اما وي نه تنها حاضر به ملاقات با وكلا نشد بلكه حاضر به ارائه شماره ثبت لوايح ارائه شده نيز نشد.
به گزارش ايرنا، هفته گذشته وكيل مدافع همسر كاووس سيد امامي از تمديد ممنوع الخروجي موكلش با دستور سرپرست دادسراي اوين خبر داده بود.
به او پس از پيگيري هاي صورت گرفته گفته بودند وضعيت ممنوع الخروجي همسر سيدامامي تا يك هفته آينده يعني هفته جاري مشخص مي شود.
كاووس سيد امامي استاد دانشگاه امام صادق (ع) و از فعالان محيط زيستي بود كه اوايل بهمن 96 به همراه چند نفر ديگر بازداشت و 19 بهمن در زندان اوين درگذشت.
دادستان تهران اتهام اين فعالان محيط زيستي را جاسوسي اعلام كرد و گفت: اين افراد در قالب اجراي پروژههاي علمي و محيط زيستي نسبت به جمعآوري اطلاعات طبقهبندي كشور در حوزههاي استراتژيك اقدام ميكردند.
جعفري دولت آبادي همچنين پيشتر گفته بود كه سيدامامي «با توجه به اينكه ميدانسته است اعترافات زيادي هم عليه وي شده و هم خود اعترافاتي داشته، متاسفانه در زندان دست به خودكشي زده است.»
دادستان تهران همچنين 29 بهمن سال 96 با تاكيد بر ضرورت افزايش نظارت ها در بازداشتگاه ها و زندان ها و حفظ حقوق متهمان زندان دستور داد تحقيقات در مورد پرونده فوت كاووس سيدامامي ادامه يابد و با «افراد مقصر» در اين حادثه برخورد شود.
شبكه دوم سيما در برنامه خبري 20:30 مستندي تحت عنوان «منطقه ممنوعه» درباره فعاليت هاي سيدامامي پخش كرد كه خانواده سيدامامي پس از پخش اين مستند در دادسراي فرهنگ و رسانه از رئيس و معاون سازمان صداوسيما، مدير پخش شبكه دوم سيما و عوامل تهيه مستند مزبور شكايت كردند.
خانواده سيدامامي به تازگي طي نامه اي به بازپرس پرونده، خواستار اجراي ماده 30 اساسنامه صدا و سيما و حضور در تلويزيون براي پاسخگويي به موارد مطروحه در مستند «منطقه ممنوعه» شده اند.
اجتمام *9104 * 3063
تهران- ايرنا- مريم مبيني همسر كاووس سيدامامي از متهمان پرونده محيط زيست، از سرپرست دادسراي امنيت (اوين) به دادسراي انتظامي قضات شكايت كرد.