۲۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۱۵
کد خبر: 83242157
T T
۰ نفر
مهار بيكاري كرمانشاه با طرح‌هاي ميلياردي 299 سرمايه‌گذار

كرمانشاه- ايرنا- 299 سرمايه‌گذار با طرح‌هاي بالاي يك ميليارد تومان منتظر تاييد نهايي براي اشتغالزايي در استان هستند؛ اتفاقي كه به اعتقاد معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري كرمانشاه سبب رونق توليد و پايين كشيدن نرخ بيكاري استان در سال 98 مي‌شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، هدايت حاتمي روز چهارشنبه در كارگروه اشتغال شهرستان كرمانشاه گفت: براي غلبه بر نرخ بالاي بيكاري در استان چهار جبهه را باز كرده‌ايم و در حال پيگيري آنها هستيم.
بهبود فضاي كسب و كار نخستين جبهه‌اي بود كه حاتمي به آن اشاره و اظهار كرد: تا تابستان 97 كرمانشاه در رتبه 31 فضاي كسب و كار كشور بود اما در پاييز امسال با چهار پله صعود به رتبه 27 رسيد اما طبعا تا زماني كه فضاي كسب و كار استان سالم‌سازي نشود، سرمايه‌گذاران وارد استان نمي شوند.
او با اشاره به شرايط و موانع متعدد سرمايه‌گذاري در كشور گفت: سرمايه‌گذاران به دليل مشكلات تامين سرمايه در همان آغاز كار حدود 25 درصد از رقيب خارجي عقب مي ماند كه مشكلات تحريم و مواجهه نامناسب مديران را هم بايد به آن اضافه كرد.
حاتمي ايجاد و توسعه زيرساخت هاي قانوني و فيزيكي را ديگر اقدام استانداري براي بهبود وضعيت اشتغال در استان توصيف و اضافه كرد: در سال 98 بيشترين جهت دهي اعتبارات بايد به سمت طرح‌ها و اقدام هايي باشد كه بالاترين ارزش‌آوري را داشته باشد.
معاون اقتصادي استانداري كرمانشاه احياي واحدهاي راكد و نيمه فعال را سومين اقدام براي اشتغالزايي در استان دانست و گفت: در 6 ماه گذشته با يك حركت بي سابقه 139 واحد راكد يا در آستانه ركود فعال شده‌اند كه در اين زمينه بانك‌ها بيشترين همراهي را داشته‌اند.

** انتقاد از كميسيون ماده پنج
جذب سرمايه هاي جديد ديگر اقدام استانداري كرمانشاه براي اشتغالزايي در استان است كه حاتمي به آن اشاره و عنوان كرد: دست‌كم سه پرونده كليدي اشتغالزايي در استان در آستانه آغاز عمليات اجرايي قرار دارند كه اشتغالزايي هر يك از آنها بين 2 تا چهار هزار نفر است.
او در ادامه با انتقاد از غيرفعال بودن كميسيون ماده پنج استان گفت: يكي از سرمايه گذاران استان 288 روز منتظر تشكيل اين كميسيون بوده كه اتفاق ناخوشايندي است.
حاتمي تاكيد كرد: زمان تشكيل كميسيون ماده پنج بايد به 2 هفته برسد و طرح‌هاي سرمايه‌گذاري در اولويت بررسي آن قرار گيرند.
او همچنين با بيان اينكه 299 طرح سرمايه گذاري بالاي يك ميليارد تومان در دستور كار اداره‌كل كار و رفاه اجتماعي استان است، گفت: 90 مورد از اين طرح ها بالاي پنج ميليارد تومان است كه اداره كل كار و بانك‌ها بايد پيگيري آنها را در اولويت قرار دهند.
معاون اقتصادي استانداري كرمانشاه افزود: اثر اشتغالزايي اين 299 طرح سال آينده خود را در سطح بازار، توليد و نرخ بيكاري استان نشان مي دهد.

**نگران برچسب زدن ديگران نباشيد
حاتمي اقتصاد شهرستان كرمانشاه را روح اقتصاد استان دانست و گفت: اقتصاد فرهنگ، اقتصاد شهر و اقتصاد ترانزيت پول‌ساز هستند و از مديران مركز استان انتظار مي رود كه براي جذب سرمايه گذار در اين زمينه ها تلاش جدي كنند.
او از مديران خواست كه از پيگيري جدي مشكلات و موانع سرمايه گذاران دريغ نكنند و ترس نداشته باشند كه برچسب شراكت با سرمايه‌گذار را بخورند چرا كه اين فضا بايد شكسته شود.
حاتمي اشتغال، تورم، توانمندسازي اقشار آسيب پذير و ترميم اعتماد بين مردم و مسئولان را چهار دغدغه جدي استانداري در حوزه اقتصادي دانست و گفت: اكنون رابطه بين مردم و مسئولان مناسب نيست و لازم است براي پيشبرد برنامه‌هاي دولت اين رابطه ترميم و اعتماد شهروندان جلب شود.

**ديگر گرانترين استان كشور نيستيم
معاون اقتصادي استانداري كرمانشاه همچنين با بيان اينكه كرمانشاه تا 6 ماه گذشته گرانترين استان كشور بود، گفت: در 6 ماه اخير از رتبه اول گرانترين استان به رتبه دهم كشور رسيده ايم اما همچنان از ميانگين كشوري بالاتر هستيم و ارتقاي وضعيت استان بايد تداوم پيدا كند.
تمركز بر پيگيري طرح هاي بزرگ، تسريع در روند پرداخت تسهيلات توسط بانك ها، ضرورت ايجاد اتاق فكر شوراي اشتغال و راه اندازي نظام هدايت و كنترل پروژه هاي سرمايه گذاري پس از عملياتي شدن از ديگر موضوعاتي بود كه حاتمي در سخنان خود بر آنها تاكيد كرد.
استان كرمانشاه 2 ميليون نفر جمعيت دارد كه مركز آمار ايران نرخ بيكاري در فصل پاييز امسال در استان را 18.2 درصد اعلام كرد كه اين عدد در پاييز سال 96 معادل 25.1 درصد بوده است.
اگرچه نرخ بيكاري استان در پاييز امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته كاهش 6.9 درصدي را نشان مي دهد اما كرمانشاه همچنان از نظر بيكاري در رتبه اول كشور است.
7444/8066
خبرنگار: عبدالله الماسي