۲۲ اسفند ۱۳۹۷، ۲۲:۳۳
کد خبر: 83242904
T T
۰ نفر
روحانی: سفر اخیر به عراق نقطه عطفی در روابط دو كشور است

تهران-ایرنا- رییس جمهوری كشورمان سفر اخیر خود به عراق را نقطه عطفی در روابط ایران و این كشور خواند و اظهار امیدواری كرد تصمیمات اتخاذ شده در این سفر به سود دو ملت باشد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین دكترحسن روحانی چهارشنبه شب در فرودگاه مهرآباد تهران و در جمع خبرنگاران اظهار كرد: در این سفر با سران عشایر در كربلا و با تجار و بازرگانان ایرانی و عراقی در بغداد دیدار و گفت وگو كردیم.
وی ادامه داد: در این سفر تقریبا با همه مقام های عالیرتبه عراق از جمله نخست وزیر، رییس جمهور، رییس مجلس و دیگر مقامات این كشور به صورت خصوصی و و جمعی دیدار و گفت و گو كردیم و مسائل بسیار مهمی در این ملاقات ها مورد بحث قرار گرفت.
رییس جمهوری عنوان كرد: در این ملاقات ها در مورد مسائل مرزی دو كشور بر معاهده 1975 تاكید شد، برای لایروبی اروند رود كه برای دو كشور و بویژه منطقه جنوب ایران از اهمیت بالایی برخوردار است توافق كردیم و دوطرف درمورد رایگان شدن روادید سفرگردشگران و زائران دو كشور به توافق رسیدند.
روحانی با بیان اینكه سالیانه حدود 3 میلیون عراقی به ایران سفر می كنند و از ایران نیز نزدیك به دو میلیون نفر گردشگر و زائر به عراق می روند، گفت: موضوع گردشگری از نظر اقتصادی ، فرهنگی و حتی سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است و رایگان شدن روادید سفر به دو كشور می تواند در توسعه گردشگری و افزایش تعداد گردشگران موثر باشد.
وی خاطرنشان كرد: در زمینه همكاری های تجاری درمورد كاهش تعرفه های تجاری و حتی حذف تعرفه برخی اقلام گفت و گو كردیم و همچنین درمورد احداث شهرك های صنعتی در مرزهای دو كشور توافق شد. توافق های بسیار خوبی هم درزمینه همكاری در حوزه انرژی ، برق و نفت و گاز حاصل شد.
رئیس جمهور با بیان اینكه عراق اولین مركز صادراتی ایران در دنیا است، افزود: در این سفر تصمیم گرفته شد صدور روادید تجاری نسبت به قبل تسهیل شود، دو كشور روابط تجاری بسیار نزدیك و صمیمی دارند و نقشی كه فعالان اقتصادی و تجار در این زمینه ایفا می كنند برای دو طرف بسیار مهم است.
روحانی همچنین به توافق ایران و عراق برای همكاری در حوزه فنی - مهندسی اشاره كرد و افزود: در گفت و گو با مقام های عراقی درمورد ارائه تسهیلات خدمات فنی و مهندسی مذاكره كردیم .
وی از موضوع روابط بانكی و حاكم شدن پول ملی دو كشور و تسهیل روابط بانكی به عنوان دیگر محورهای گفت و گوی خود با مقام های عراقی نام برد و افزود: درخصوص مسائل امنیتی منطقه نیز توافق های خوبی داشتیم و نظرات دو كشور به هم نزدیك است .
روحانی با اشاره به امضای 5 سند و توافقنامه همكاری بین دو كشور و همچنین صدور بیانیه مشترك در پایان سفرش به عراق ، تصریح كرد: همه این موارد بركاتی بود كه خداوند در این سفر نصیب دو ملت كرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: در دیدارهای مختلف با مقام های عراقی دو طرف تاكید كردند كه روابط خوب دو جانبه در آینده به روابط سه جانبه ، چهار جانبه و بیشتر تبدیل شود.
روحانی با بیان اینكه ارتباط فرهنگی دو ملت ایران و عراق عمیق است، افزود: دیدارهای خوبی با نخبگان عراق و تجار و بازرگانان دو كشور در بغداد برگزار شد و همچنین در شهر كربلا با سران قبایل و عشایر عراقی دیدار كردیم .
رئیس جمهور با بیان اینكه در این سفر همچنین توفیق زیارت ائمه هدی (ع) و اصحاب ابی عبدالله حسین (ع) نصیب ما شد، گفت: این سفر می تواند نقطه عطفی در روابط دو كشور باشد و امیدواریم شاهد گسترش روابط ایران و عراق در آینده باشیم كه به نفع دو كشور و همه منطقه خواهد بود.
رییس جمهوری كشورمان كه به دعوت مقامات رسمی جمهوری عراق روز دوشنبه به عراق سفر كرده بود، شامگاه چهارشنبه از طریق فرودگاه بین المللی مهرآباد به تهران بازگشت.
دیدار و گفت و گوهای دو جانبه با برهم صالح رییس جمهوری، عادل عبدالمهدی نخست وزیر و حمد الحلبوسی رئیس مجلس عراق و برگزاری نشست های هیأت‌های عالی رتبه ایران و عراق از مهمترین برنامه های دكتر روحانی در این سفر سه روزه به عراق بود.
یادداشت تفاهم همكاری میان وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و وزارت تجارت عراق، یادداشت تفاهم احداث پروژه راه آهن بصره - شلمچه، یادداشت تفاهم تسهیل روادید برای سرمایه‌گذاران، تجار و بازرگانان، یادداشت تفاهم همكاری مشترك در زمینه‌های مرتبط با سلامت و تفاهمنامه همكاری مشترك میان وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و وزارت نفت جمهوری عراق، 5 سند همكاری مشتركی است كه وزیران و مسوولان دو كشور در حضور روحانی و عبدالمهدی نخست وزیرعراق امضا كردند.
دیدار و سخنرانی در جمع نمایندگان احزاب و گروه های سیاسی، نخبگان و رهبران ادیان، مذاهب، قومیت ها و سران عشایر عراقی وحضور و سخنرانی در همایش مشترك تجاری ایران و عراق كه در كاخ نخست‌وزیری این كشور برگزار شد از برنامه های ویژه دكتر روحانی در این سفر بود.
دیدار و گفت وگو با نوری المالكی نخست وزیر اسبق عراق و رئیس ائتلاف دولت قانون و دبیر كل حزب اسلامی دعوت عراق، حیدر العبادی نخست‌وزیر سابق عراق، فالح الفیاض رئیس حشدالشعبی و مشاور امنیت ملی عراق، سید عمار حكیم رئیس جریان حكمت وطنی عراق از برنامه های روز دوم سفر رییس جمهوری به عراق بود.
روحانی همچنین در این سفرعلاوه بر زیارت بارگاه مقدس امامان شیعه(ع) در كاظمین و زیارت عتبات مقدسه امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) در كربلا، به نجف اشرف نیز سفر كرد و حرم شریف امیرالمومنین علی (ع) را زیارت كرد.
رییس جمهوری همچنین در شهر نجف با آیات عظام و مراجع تقلید آیت الله سیدعلی سیستانی، «آیت الله العظمی محمد اسحاق فیاض»،«آیت الله بشیر نجفی» و «آیت الله محمدسعید حكیم» دیدار و گفت و گو كرد.
تاكید برعزم «عهدنامه مربوط به مرز دولتی و حسن همجواری بین ایران و عراق» (مورخ 13 ژوئن 1975 الجزایر) و پروتكل های ضمیمه و موافقتنامه های تكمیلی آن وعملیات مشترك پاكسازی و لایروبی اروندرود(شط العرب) به منظور بازگرداندن كانال اصلی قابل كشتیرانی (تالوگ) بر اساس این عهدنامه و تسهیل صدور روادید برای شهروندان دو كشور با هدف گردشگری، زیارت، تجارت، گردشگری سلامت، زیارت های دینی و رایگان شدن روادید برای شهروندان عراقی و ایرانی از تاریخ 12 فروردین 1398 ( یكم آوریل 2019) از مهمترین دستاوردهای سفر سه روزه رییس جمهوری به عراق بود.
دو كشورهمچنین در بیانیه ای مشترك بر توسعه و گسترش روابط دو كشور در همه حوزه های مورد علاقه تاكید كردند.
محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت و عبدالناصر همتی رییس كل بانك مركزی و شماری از مشاوران و مدیران ارشد دولت و فعالان اقتصادی بخش خصوصی دكتر روحانی را در این سفر همراهی می كردند.
شبك**1983**1908
۰ نفر