۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۲۹
کد خبر: 83246053
T T
۰ نفر

نیوزیلند و حواشی حادثه تروریستی

۲۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۰:۲۹
کد خبر: 83246053
نیوزیلند و حواشی حادثه تروریستی

تهران - ایرنا - از زمان وقوع حمله تروریستی نیوزیلند در روز جمعه هفته گذشته تبعات آن دامن این كشور را فرا گرفته، بطوریكه آمار فروش اسلحه در نیوزیلند به خاطر ترس از تكرار وقوع چنین حملاتی افزایش یافته است و واكنشهای جهانی به این حاثه همچنان ادامه دارد.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا این حادثه تروریستی با خشم و انزجار جهانی روبرو شد، علاوه براینكه كشورهای اسلامی همنوا و یكصدا این اقدام را جنایت اقدام علیه بشریت دانستند ، سازمان ملل نیز این اقدام ضد انسانی را محكوم كرده است.
پلیس نیوزیلند اعلام كرد كه شمار قربانیان حمله تروریستی روز جمعه علیه نمازگزاران مسلمان در این كشور به 50 نفر افزایش یافته است.
مهاجم مسلح روز جمعه با حمله به دو مسجد در شهر «كرایست چرچ» نیوزیلند مردم و نمازگزاران را به گلوله بست و صحنه این حادثه تروریستی را به صورت زنده در صفحه فیسبوك خود منتشر كرد.
متهم اصلی این پرونده یك مرد 28 ساله اهل استرالیا با تبار انگلیسی است كه پیش تر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در سرزمین های اروپایی ابراز خشم كرده بود.
'برتون هریسون تارانت' پس از بازداشت توسط نیروهای پلیس روز شنبه در نخستین جلسه دادگاهش تفهیم اتهام شد.
مهاجم این حمله سوابق فعالیت های جرایم و نژادپرستانه دیگری نیز علیه مهاجران خارجی در نیوزیلند داشته است.
نیوزیلند هرالد به نقل از جیسیندا آردرن كه حادثه تروریستی روز جمعه كشورش را در صدر اخبار بین المللی قرار داده است، عصر روز شنبه با حضور در یك مسجد در ولینگتون پایتخت این كشور ضمن دلجویی از مسلمانان این كشور، گزارش داد كه دولت وی مدت هاست كه در پی بازنگری قانون خرید و فروش آزادانه سلاح دراین كشور است اما این حادثه سبب شد كه همواره با مخالفانی روبه رو بود.
وی افزود: دولت امروز در مورد این تغییرات احتمالی دراین قانون جلسه ویژه خواهد داشت. به گفته وی گزارش ها نشان می دهد كه میزان خرید و فروش اسلحه در این كشور پس از جمعه سیاه افزایش یافته است.
آردرن تاكید كرد : متهم حادثه تروریستی روز جمعه علیه مسلمانان ب اتهامات مختلفی مواجه است اما وی در مورد اینكه آیا این مهاجم با اتهام تروریستی روبه رو خواهد شد یا نه ، اظهار نظری نكرد.
نخست وزیر نیوزیلند گفت كه طبق آخرین گزارش های ارائه شده توسط پلیس مهاجم دیگری دراین پرونده وجود ندارد، اگرچه مظنونان دیگری دستگیر شده اما هنوز مشخص نیست آنها با این حمله ارتباط داشته باشند.
به گفته وی 30 نفر از حقوقدانان و تعدادی از متخصصان دفتر وی را برای ایجاد اصلاحات مورد نیاز در قانون خرید و فروش اسلحه یاری می كنند و به محض آماده شدن این لایحه به پارلمان این كشور ارائه خواهد شد.
نخست وزیر نیوزیلند به نمایندگان رسانه های این كشور گفت كه دولت با خانواده قربانیان این حادثه تروریستی همدردی خواهد كرد و كمك های مالی به این افراد ارائه می شود.
آردرن پس از وقوع این حادثه تروریستی با خنواده قربانیان حادثه در صفحه فیس بوك خود ابراز همدردی كرده بود .
نیویورك تایمز نیز گزارش داد: شبكه اجتماعی فیس بوك نیز روز یكشنبه اعلام كرد كه 1.5 میلیون ویدئوی حمله تروریستی كه در سراسر جهان پست گذاشته شده بود را از صفحات مختلف این شبكه حذف كرده كه 1.2 میلیون ویدئو آن برای آپلود شدن قفل شده است.
طبق آخرین گزارش مسئولان نیوزیلند ، تاكنون 34 مجروح این حادثه به علت جراحات گسترده در بیمارستان های مختلف كرایسچرچ بستری شده و تحت مداوا قرار گرفته اند كه شرایط 12 نفر از آنها بحرانی اعلام شده است.
یكی از این مجروحان كودك 4 ساله ای است كه به علت وخیم بودن شرایطش به بیمارستانی در آكلند منتقل شده است.
پلیس نیوزیلند تاكنون اطلاعات كمی را در مورد قربانیان این حادثه منتشر كرده است.این حادثه تروریستی با واكنش گسترده ای در افكار عمومی این كشور نیز روبه رو شده است.
هزاران نفر روز گذشته ( شنبه) در ملبورن استرالیا تظاهرات كردند تا در پی حملات تروریستی نیوزیلند، از مسلمانان اعلام حمایت كنند. همچنین تعدادی از بناهای یادبود در ملبورن به رنگ پرچم نیوزیلند درآمد.
راهپیمایان به نشانه ادای احترام به قربانیان حملات تروریستی نیوزیلند، دعا خواندند و با جامعه مسلمانان ابراز همبستگی كردند.
تعداد زیادی مساجد نیوزیلند پس از حادثه تاكنون شاهد حضور گروههای مختلف مردم نیوزیلند و ارائه دسته گل بر روی درهای مساجد، با خانواده قربانیان این حادثه ابراز همدردی كردند.
اكثر این افراد كه ازاین واقعه تروریستی علیه مسلمانان نیوزیلند عصبانی و ناراحت هستند، بر روی دسته گل های خود نوشته بودند: این نیوزیلند نیست.
آساق**1599**1663**