به گزارش ایرنا، چین تولیدات تسلیحاتی فراوانی دارد ارتش این كشور روی ساخت اسلحه های مختلف و همچنین جنگنده ها، زیردریایی ها و ناوهای هواپیمابر متمركز شده است.
همزمان چین در تلاش است تا با برگزاری مراسم رژه و تمرینات مختلف نظامی به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس چین نو، در مقابل آمریكا قدرت نمایی كند و رزمایش بزرگ نیروی دریایی این كشور و دیگر كشورهای دنیا نیز در حال برنامه ریزی است.
هوانگ شواینگ از نمایندگان كنفرانس مشورت سیاسی خلق چین می گوید: ما روی بخش های تحقیقاتی و ابداعی متمركز شده ایم و از مسیرهای مختلف در حالا بالا بردن توان خودمان هستیم.
وی افزود: ارتش چین تسلیحاتی كیفی تری ساخته است كه عمر استفاده از آنها طولانی تر است اما همچنان می كوشد تا مدرن سازی را ادامه دهد.
ساخت موتورهای پیشرفته برای جنگنده ها، ساخت ناوهای هواپیمابر و همچنین توسعه هواپیماهای رادارگریز از جمله دیگر فعالیت های ارتش چین برای به چالش كشیدن قدرت نظامی آمریكا در دنیا بخصوص در منطقه است.
تانگ چانگ هونگ از دیگر نمایندگان كنگره چین می گوید: ما روی ساخت تسلیحات مختلف تمركز كرده ایم ساخت انواع جنگنده از جمله برنامه های این كشور است.
وی گفت: اكنون تلاش بر روی ساخت جنگنده های كوچكتر با توان بالای رزمی است البته در ساخت آنها و بخصوص موتور این جنگنده ها توفیق داشته ایم.
البته چین هنوز مشكلات زیادی برای ساخت انواع تسلیحات دارد برخی از فراورده ها و فلزاتی كه دراین تسلیحات مورد استفاده است باید از توان مقاومتی بالایی برخوردار باشند و چین هنوز فناوری ساخت آنها را بدست نیاورده است.
خبرگزاری شینهوا بتازگی گزارش كرد كه آكادمی علوم نظامی چین كارهای تحقیقاتی و تولیداتی خود را افزایش داده است این آكادمی بیش از 248 كارشناس خبره در امور هوش مصنوعی، صنایع دفاعی و بهره ورزی از فلزات سخت را استخدام كرده است.
ارتش چین امسال میزان بودجه خود را 7.5 درصد افزایش داده و به 175 میلیارد و 980 میلیون دلار رسانده كه در این میان 13.5 درصد از افزایش آن مربوط به بخش علوم و فنون نظامی است.
چین در كنار ساخت تجهیزات جنگی، همچنین اقدام به برگزاری رژه ها، رزمایش ها و مانورهای بزرگی خواهد كرد، نیروی دریایی چین در آستانه هفتادمین سالگرد تاسیس خود از ناوگروه های دریایی دنیا دعوت كرده است تا در مراسم رژه این كشور شركت كنند اقدامی كه كارشناسان معتقدند پكن از طریق آن قصد دارد قدرت خود را به رخ دیگران به ویژه آمریكا بكشاند.
رسانه های چینی می گویند احتمالا فرانسه قصد دارد ناو شارل دوگل خود را به این رزمایش اعزام كند و روسیه نیز درصدد اعزام ناو هواپیمابر آدمیرال كوزنتسف است.
ارتش چین نیز اعلام كرده است از ناوگروه های كشورهای مختلف دعوت كرده است تا در مراسم ماه آوریل شركت كنند و همزمان همكاری های نیروهای دریایی خود را با چین تقویت كنند.
رزمایش و مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس چین نو در ماه آوریل و رژه ارتش این كشور در اولین روز اكتبر مصادف با روز ملی چین، مهمترین برنامه های نظامی این كشور در سال جاری میلادی محسوب می شود.
برگزاری رژه نیروی دریایی چین با همراهی ناوگروه های كشورهای مختلف دنیا به شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین این امكان را می دهد تا قدرت خود را در مقام فرماندهی كل قوای كشور تحكیم كند.
چین خود دارای دو ناو هواپیمابر است كه یكی از آنها به نام لیائونینگ عملیاتی شده و در خدمت نیروی دریایی است و ناو دوم كه هنوز نامی برای آن صورت نگرفته در حال گذراندن دوران آزمایشی است.
با این وصف لی جیه از كارشناسان نیروی دریایی چین بر این باور است كه چین از هر دو ناو هواپیمابر خود برای حضور در این مراسم بزرگ استفاده خواهد كرد.
جو سه مینگ از كارشناسان مسایل نظامی چین می گوید: این بزرگترین برنامه نظامی نیروی دریایی چین در چند دهه گذشته محسوب می شود و شمار زیادی از ناوهای مختلف این كشور از جمله ناوهای حامل بالگرد در آن مشاركت خواهند داشت.
وی تصریح كرد: ارتش چین با برگزاری چنین رزمایش و رژه دریایی بزرگی كه قدرت های خارجی هم در آن حضور دارند، اعلام می كند كه قدرت دفاع از خود را به اندازه كافی دارد.
چین در دریاهای شرقی و جنوبی با كشورهای ژاپن و آمریكا و برخی از قدرت های غربی دیگر، دچار منازعاتی دیرینه است و برگزاری این رژه دریایی طبیعتا واشنگتن را ناخرسند خواهد كرد.
آوریل سال قبل رژه دریایی بزرگی با فرماندهی شی در دریای جنوبی و با حضور ناوهای موشك انداز و زیردریایی های اتمی و 70 فروند جنگنده و در مجموع 48 ناو و كشتی برگزار شد.
استقرار تسلیحات پیشرفته در مناطق دریای شرقی و جنوبی، ناوهای موشك انداز، سامانه های دفاعی موشكی و موشك های زمین به هوا در این مناطق و همچنین استفاده از امواج الكترونیكی برای متوقف كردن تسلیحات نظامی بیگانگان در این مناطق از دیگر برنامه های چین برای مقابله با توان نظامی آمریكا در منطقه و جهان است.
آساق**231**1904**
پكن - ایرنا - چین در حال ساخت تسلیحات پیشرفته و بالا بردن توان رزمی ارتش خود است تا بتواند تسلط نظامی آمریكا در منطقه به ویژه دریای جنوبی را به چالش بكشد پكن برای این كار علاوه بر تولید انواع تسلیحات جنگی، به برگزاری رزمایش ها و برنامه های مختلف نظامی روی آورده است.