پروژه هاي گردشگري شهرداري ها تسهيلات بانكي مي گيرند

تهران- ايرنا- مديركل دفتر امور اقتصادي و خدمات مالي سازمان شهرداري ها و دهياري ها گفت: پروژه هاي گردشگري شهرداري ها تسهيلات بانكي مي گيرند.

به گزارش ايرنا از سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، محسن كوشش تبار روز يكشنبه با اعلام اين مطلب افزود: در برنامه پنجساله سوم توسعه كشور 136 روستاي هدف گردشگري معرفي شد و چند سال اخير بسياري از اين روستاها‌ به سبب استفاده از ظرفيت گردشگري توسعه يافته و تبديل به شهر شده‌اند.
وي ادامه داد: همه‌ افرادي كه در حوزه‌هاي اقتصادي صاحب‌نظر هستند حتي اگر آشنايي عميق با حوزه مديريت شهري نداشته‌اند بر اولويت توسعه صنعت گردشگري براي ايجاد درآمد پايدار در شهرداري‌ها اذعان دارند.
كوشش تبار اضافه كرد: يكي از ظرفيت هاي سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، پرداخت تسهيلات قرض الحسنه بانكي به شهرداري ها ست كه درصورت ارائه پروژه اي توسط شهرداري كه سبب ايجاد درآمد پايدار براي شهرداري باشد، پس از تاييد در كارگروه تسهيلات استان، دفتر امور اقتصادي و خدمات مالي از آن حمايت كرده و با طرح در كارگروه ملي تسهيلات در سازمان شهرداري ها، وام كم بهره به آن شهرداري تخصيص داده مي شود.
مدير كل دفتر امور اقتصادي سازمان شهرداري ها افزود: سازمان شهرداري ها و دهياريهاي كشور از سال 1390 تا پايان سال 1397، به منظور حمايت و توسعه زيرساخت‌ صنعت گردشگري در شهرهاي كشور، تسهيلات قرض‌الحسنه بانكي به تعدادي از شهرداري ها پرداخت كرده است كه سبب درآمد پايدار براي شهرداري ها شده است.
وي گفت: از سال 1390 تاكنون به 356 پروژه در شهرداري هاي كشور تسهيلات كم‌بهره بانكي به ميزان 4هزار و250ميليارد ريال مصوب شده است كه بيش از 2 هزارميليارد ريال به منظور اجراي پروژه‌هاي گردشگري براي 151 شهرداري كشور مصوب شده كه با توجه به پيشرفت پروژه ها، تاكنون هزار و 100ميليارد ريال آن به شهرداري ها پرداخت شده است.
كوشش تبار برخي پتانسيل هاي گردشگري شهرها را برشمرد و تاكيدكرد: احياء ابنيه و بافت‌هاي تاريخي، شناسايي جذابيت هاي طبيعت گردي هر شهر و ايجاد امكانات پيرامون آن، تغييركاربري ابنيه تاريخي مثل حمام، كاروانسراها يا خانه‌هاي تاريخي كه با تغيير كاربري ضمن تبديل‌شدن به يك واحد درآمدزا از اضمحلال و تخريب آن جلوگيري مي‌شود.
وي همچنين مجموعه‌هاي تجاري خدماتي رفاهي كه در مسير راه هاي مواصلاتي شهرها يا در مراكز شهري ايجاد مي شوند را داراي توجيه اقتصادي مناسبي براي فعاليت هاي گردشگري عنوان كرد.
كوشش تبار مهمترين آثار تسهيلات تعلق‌گرفته به پروژه‌هاي گردشگري را جابه جايي ثروت از مناطق پردرآمد به شهرداري كم‌درآمد، ايجاد فرصت‌هاي شغلي با سرانه‌اي به ‌مراتب كمتر از صنايع ديگر، ايجاد فرصت‌هاي شغلي مستقيم و غيرمستقيم در هر شهر، افزايش كيفيت زندگي شهري مثل بهداشت، حمل‌ونقل و انضباط شهري، تغيير رفتارهاي شهروندي به جهت ارائه خدمات به گردشگران و افزايش سطح دانش و مهارت‌هاي اجتماعي در فعالان حوزه خدمات برشمرد.
مديركل دفتر امور اقتصادي و خدمات مالي سازمان شهرداري ها و دهياري ها با مخاطب قرار دادن شهرداران سراسر كشور، از آنها خواست با رويكرد توسعه صنعت گردشگري در شهرهاي خود، با مطالعه ميداني در محيط شهر، اين قبيل فرصت هاي مناسب سرمايه گذاري و كسب درآمد پايدار را شناسايي كنند و با طراحي و تبيين طرح و طي فرآيند اخذ تسهيلات، در ارائه طرح تسريع كنند.
كوشش تبار گفت: نهضت توسعه گردشگري شهري، هدف جدي كارگروه وام شهرداري ها در سال 1398 خواهد بود. شهرداري‌ها نيز بايستي همگام با سياست‌هاي كلان كشور و خط‌ مشي دولت در توسعه صنعت گردشگري، كه در سال‌هاي اخير منجر به حضور فزاينده گردشگران خارجي در ايران شده است و با توجه به مزيت نسبي كشور كه به ‌عنوان يكي از چهار تمدن پويا و ماندگان تاريخ بشر در كنار چين، مصر و يونان همواره بر تارك فرهنگ و تمدن دنيا خوش درخشيده است، زمينه‌اي را فراهم كرده كه جذابيت‌هاي همه‌جانبه ايران اسلامي، كشورمان را به يكي از اهداف گردشگري جهان تبديل سازد.
اجتمام*2181*1193