۲۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۱۳
کد خبر: 83247592
T T
۰ نفر
آبگرفتگی منازل و رانشی شدن بعضی جاده ها در مازندران

ساری - ایرنا - اثرگذاری بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در مازندران علاوه بر مناطق روستایی ، وارد محیط های شهری شد كه آبگرفتگی برخی واحدهای مسكونی و تجاری در چند نقطه استان را در پی داشته و تردد وسایل نقلیه و مردم را دچار مشكل كرده است .

به گزارش خبرنگاران ایرنا ، بارش باران در مناطق جلگه ای و برف در مناطق كوهستانی و ییلاقی مازندران كه از عصر یكشنبه آغاز شده ، همچنان ادامه دارد و تمامی نیروهای خدماتی اعم از هلال احمر ، اورژانس ، مدیریت بحران و نیروی انتظامی را وارد عمل كرده است .
فرماندار سیمرغ در مركز مازندران اعلام كرد كه سیلاب و طغیان رودخانه ' تلار ' سبب شده تا شهر كیاكلا مركز این شهرستان و 9 روستا بخش مركزی دچار آبگرفتگی شدید شود.
مجتبی حبیب نژاد روشن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه نیروهای امدادی آتش نشانی شهرداری ، نیروهای انتظامی ، هلال احمر و اورژانس 115 در حال امداد رسانی هستند، افزود : با توجه به آبگرفتگی بیشتر واحدهای مسكونی ، خسارت های شدیدی به لوازم خانگی شهروندان كیاكلا وارد شده است.
وی گفت : از آنجایی كه این منطقه به لحاظ جغرافیایی در پایئن دست و در واقع به صورت چاله مانند است ، آبگرفتگی ها بیشتر خواهد شد.
حبیب نژاد روشن افزود : بیشتر واحد های مسكونی و زمین های كشاورزی بویژه باغات بخش مركزی شهرستان دچار خسارت آبگرفتگی شدند.
شهرستان سیمرغ دارای یك شهر كیاكلا و دو بخش مركزی با 9 روستا و بخش تالارپی با 15 روستا است.
گزارش های خبرنگاران ایرنا نشان می دهد كه سطح آب رودخانه های بزرگ از جمله تلار در قائمشهر، تجن در ساری و بابلرود در بابل از حد معمول خود بالاتر آمده و آب در برخی ازمسیر ها سرریز و سبب طغیان این رودخانه ها به داخل شهر شده است.
در حال حاضر پارك ملل ساری در حاشیه رودخانه تجن زیر آب رفته است و به دلیل طغیان رودخانه نكا رود كاركنان بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان نكا نیز نتوانستند به محل كار خود برسند.
از شب گذشته علاوه بر كاهش محسوس دمای هوا كه در بعضی مناطق تا 12 درجه گزارش شده ، بارش باران در مناطق جلگه ای و بارش برف در ارتفاعات همچنان در حال باریدن است .
پیش بینی هواشناسی مازندران نشان می دهد كه با بارش باران در مناطق جلگه ای و بارش برف در ارتفاعات به همراه وزش باد تا صبح روز چهارشنبه به صورت پراكنده در استان ادامه دارد.
** رانشی شدن جاده سوادكوه
فرماندار سوادكوه هم گفت كه بارش شدید باران باعث رانش شدید و افتادن سنگ های بزرگ در جاده های ترانزیتی و نیز فرعی این شهرستان شده است و به همین دلیل بناچار این جاده ها به صورت موقت مسدود می شوند .
سعید یزدانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بارش شدید باران از ساعت چهار بامداد امروز در این شهرستان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد باعث شده تا زمین در برخی مناطق مسیر جاده اصلی تهران به سوادكوه رانشی شود .
وی ادامه داد : این رانش زمین بیشتر در مناطق جمشید آباد و جوارم جاده تهران به سوادكوه رخ داده است .
فرماندار سوادكوه با اشاره به آغاز سفرهای نوروزی ، گفت : رانش زمین حاشیه باعث شده تا برای حفظ امنیت و ایمنی مسافران این جاده ها هر از گاهی موقتا مسدود شود تا بازگشایی و ایمن سازی مسیر صورت بگیرد .
وی افزود : هم اكنون تیم های راهداری و امدادی به همراه تجهیزاتشان در مسیر جاده سوادكوه به تهران حضور دارند تا در صورت وقوع رانش زمین و افتادن سنگ ها ، بازگشایی مسیر انجام شود .
به گفته یزدانی در حال حاضر جاده سوادكوه به تهران باز است اما با توجه به شدت بارندگی و طغیان رودخانه ، رانش و بسته شدن موقت این جاده بعید نیست .
وی همچنین از بسته شدن راه 16 روستای دهستان كسلیان و برخی روستاهای دهستان ولوپی خبر داد و گفت : طغیان آب رودخانه ها و رانش زمین باعث شده تا این مسیرها با سنگ های بزرگ مسدود شود .
فرماندار سوادكوه اظهار داشت : علاوه بر مسدود شدن راه روستاهای این 2 دهستان ، راه روستاهای دیگر دهستان ها از جمله راستوپی و سرخ كلا به دلیل سقوط سنگ های بزرگ امنیت ندارد .
وی ادامه داد : بحران حوادث طبیعی اخیر در سوادكوه تركیبی است به طوری كه در جاده ها با باران شدید و طغیان رودخانه ها مواجه هستیم و در مناطق كوهستانی همچون آلاشت و ورسك بارش 40 سانتی متری برف را داریم .
یزدانی گفت : با توجه به در گیر بودن تمامی شهرستان های مازندران با بحران طغیان و سیلاب رودخانه ها ، از امكانات و تجهیزات واحدهای صنعتی و معدنی از جمله زغالسنك البرز مركزی برای انجام عملیات امدادی استفاده می كنیم .
شهرستان سوادكوه شامل 2 بخش مركزی و زیراب به تعداد 171 روستا و شهرهای پل سفید ، زیراب و آلاشت است .
** قطع شدن تردد از روی پل تجن شهر ساری
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مازندران هم گفت كه به دلیل بالا آمدن سطح آب رودخانه تجن تردد به صورت رفت و برگشت از روی پل تجن به صورت موقت ممنوع و مسدود شده است.
سرهنگ مهدی باقری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به احتمال خطر تخریب پل و حوادث ناشی از آن از حوالی ساعت 12 امروز تا كنون این محور مسدود شده است.
وی از شهروندان بویژه رانندگان خواست تا ضمن صبوری و همكاری با ماموران راهنمایی و رانندگی ، برای رفتن به مقصد رفت و برگشت منطقه تجن از كمربندی شمالی استفاده كنند.
فرمانده لپیس راهنمایی و رانندگی مازندران اظهار داشت: در حال حاضر ترافیك سنگینی در خیابان های 2 طرف پل تجن ایجاد شد كه با ماموران پلیس در حال هدایت خودروها به مسیرهای جایگزین و روان كردن ترافیك هستند.
رودخانه تجن یكی از بزرگ ترین رودخانه های ایران است كه از وسط شهر ساری عبور می كند و پل تجن تنها گذرگاه داخل شهری است كه علاوه بر اینكه شهروندان ساری برای رسیدن به مركز شهر به صورت رفت و برگشت از روی آن تردد می كنند ، مسیر اصلی خودروهای سبك به سمت شهرهای شرق مازندران از جمله نكاست.
شدت بارندگی و طغیان رودخانه تجن سبب شد تا پارك ملل شهر ساری واقع درحاشیه این رودخانه نیز به صورت كامل زیر آب برود.
** بارش حدود 80 سانتی متر برف در مناطق كوهستانی
در همین حال هواشناسی مازندران ارتفاع برف در مناطق كوهستانی استان را بیشتر از نیم متر ارزیابی و اعلام كرد كه بیشترین میزان برف در ' لاسم ' شهرستان آمل با 76 سانتی متر تا ظهر امروز به ثبت رسیده است.
هچنین تاكنون در منطقه تونل كندلوس در غرب مازندران ارتفاع برف به 50 سانتی متر، آلاشت 45 ، كیاسر 42 و بلده نور به 27 سانتی متر رسیده است.
بارش برف و باران پیش بینی شده از عصر دیروز یكشنبه در مناطق مختلف مازندران شروع شد و همچنیان ادامه دارد.
گزارش هواشناسی مازندران حاكیست كه طی این مدت بیشترین میزان بارندگی در بندر امیرآباد بهشهر با بیش از 100 میلی متر به ثبت رسیده است.
ساری با 91 میلی متر ، دشت ناز 88 و گلوگاه با 83 میلی متر بیشترین میزان بارندگی را پس از امیرآباد در شب و روز گذشته داشته اند.
همزمان با بارش برف و باران ، تندباد هم بامداد امروز دوشنبه مازندران را در نوردید كه بر اساس گزارش هواشناسی سرعت آن در منطقه دشت ناز ساری به حدود 100 كیلومتر بر ساعت رسید.
سرعت توفان و تند باد در رامسر و آمل به 67 و در قراخیل قائمشهر و بندر امیرآباد به 65 كیلومتر بر ساعت رسید.
بارش باران و برف هم اكنون نیز در مركز و شرق مازندران بشدت در حال باریدن است و منجر به آبگرفتگی معابر شهری ، سیلاب و طغیان رودخانه های مركز و شرق استانو همچنین خسارت به تاسیسات عمومی و شخصی شده است .
هنوز گزارشی كاملی از میزان خسارت سیل و توفان 24 ساعت اخیر نیست اما بر اساس گزارش شبكه توزیع برق منطقه ساری مازندران، تا كنون بیش از 2 میلیارد ریال به تاسیسات شبكه توزیع خسارت وارد شد.
همچنین دهها روستا در مناطق مركزی و شرقی استان دچار سیل زدگی شدند.
استان مازندران دارای بیش از سه میلیون و 258 هزار نفر جمعیت است كه در 22 شهرستان ، 58 شهر و حدود سه هزارو 500 روستا زندگی می كنند.
2096/1654
۰ نفر