به گزارش ایرنا روزنامه اپل هنگ كنگ روز سه شنبه نوشت: مقام های شهر سانشا چین گفته اند كه نشستی به همین مناسبت و برای ساخت این پایگاه برگزار شده است و باید دولت مركزی اقداماتی را در راستا انجام دهد.
این نشست درست پس از آن برگزار می شود كه آمریكا اعلام كرد چین بسرعت در حال ساخت و ساز در دریای جنوبی است و با این كار مانع دسترسی دیگران به ذخایر انرژی و تجاری این منطقه شده است.
سانشا در جنوبی ترین نقطه دریای جنوبی واقع شده است و بر اساس این برنامه یك شهر كوچك در جزیره وودی و دو پایگاه و ناحیه كوچكتر نیز در آبها و جزایر اطراف آن از سوی چین ایجاد خواهد شد.
گزارش ها نشان می دهد كه نشست مهم مقام های چین به ریاست جانگ جون دبیر حزبی شهر سانشا در جزیره پاراسل برگزار شده است و پایگاه اینترنتی این شهر خبر را منتشر كرده است.
مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا در تازه ترین اظهاراتش در هیوستون آمریكا اعلام كرد چین از طریق توسعه ساخت و سازها در دریایی جنوبی، دسترسی كشورهای جنوب شرق آسیا به بیش از 2.5 تریلیون دلار از ذخایر انرژی قابل بازیافت را قطع كرده است.
پمپئو در سخنرانی خود ساخت تاسیسات دریایی غیر قانونی چین در آبراه های بین المللی را مورد انتقاد قرار داد و تاكید كرد كه این موضوع صرفا یك مساله امنیتی نیست.
او گفت: جلوگیری چین از توسعه انرژی در دریای چین جنوبی از طریق زور، به این معنی است كه پكن مانع از دسترسی اعضای 'آ.سه.آن' به منابع انرژی قابل بازیافت شده است.
وزیر خارجه آمریكا گفته بود در مقابل، دولت ایالات متحده آمریكا مروج امنیت انرژی برای ملت های جنوب شرق آسیا است و ما می خواهیم كشورهای منطقه بتوانند به انرژی خود دسترسی داشته باشند.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیهای است كه بخشی از اقیانوس آرام به شمار میآید و ناحیهای در حدود 3میلیون كیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را در بر میگیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.
جزیرههای واقع بر دریای جنوبی چین و همچنین خود دریا، مورد جدال كشورهای مختلف هستند به همین علت حتی نامهای متفاوتی برای اشاره به این دریا به كار میرود كه البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بینالمللی، حداقل در انگلیسی و زبانهای اروپایی است.
جمهوری خلق چین تقریبا بر كل دریا و كشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریك بر بخشهایی از آن ادعای مالكیت دارند، همچنین این كشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آبهای بینالمللی میداند و بر حق قانونی كشتیها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاكید میورزد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آبراهه است.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- چین درصدد ساخت یك پایگاه لجستیك و خدمات راهبردی در دریای جنوبی است كه یكی از اصلی ترین اهداف آن به چالش كشیدن برنامه آمریكا برای حضور نظامی گسترده در این منطقه است.