به گزارش ايرنا، در اين نمايشگاه كه در محل زندگي اين هنرمند بوكاني معروف به پدر ژپتو ايران به صورت دايمي داير بوده، آثاري خلاقانه با موضوع زندگي روزمره مردم مناطق كردنشين در معرض ديد عموم قرار گرفته است.
مجسمه هاي كوچك چوبي از آداب و رسوم مردم كردستان از جنس چوب چنار كه با ظرافت خاص خلق شده نيز ديده مي شود؛ عروسي كردها و رقص هاي دسته جمعي آنان، بازي هاي سنتي و بسياري آداب و رسوم ديگر و واقعه دلخراش بمباران شيميايي حلبچه توسط رژيم بعثي در اين نمايشگاه بازنمايي شده و مجسمه هاي شخصيت هاي نامدار از جمله استاد حقيقي، ماموستا هه ژار، شهريار و فردوسي به نمايش درآمده است.
به گفته اين هنرمند بوكاني وي پس از سال ها خانه بدوشي آثار چوبي اش را با مشاركت اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مكاني مناسب و دايمي به نمايش گذاشته اشت.
«رحمان زاده» ادامه داد: سال هاي متمادي اين آثار چوبي در داخل كارتن هاي سر پوشيده از اين شهر به آن شهر منتقل مي شد تا به نمايش گذاشته شود و مي ترسيدم كه در اين حمل و نقل و جابجايي به آثارم خدشه وارد شود.
وي اضافه كرد: سال هاي طولاني از مسوولان درخواست مي كردم كه مكاني براي اين آثار به بنده اختصاص دهند اما موفق نمي شدم تا اينكه در جوار مغازه خود در جاده بوكان به مياندوآب و در روستاي زندگي خود با همكاري اداره ميراث مكاني مناسب براي آثار خود اختصاص دادم.
رحمان زاده افزود: اسكان اين آثار علاوه بر جلوگيري از خطر تخريب هم اكنون به منبعي درآمد براي فزندانم تبديل شده است.
وي اضافه كرد: از سن 10 سالگي به ساخت آثار چوبي و گلي روي آوردم و تاكنون توانسته ام بيش از يكهزار و 600 اثر هنري منحصر به فرد را خلق كنم.
اين هنرمند پيكر تراش گفت: آثار خود را تاكنون در شهرهاي مختلف ايران از جمله اصفهان، كرمان، شيراز، اروميه، سنندج، زاهدان، كرمانشاه، ايلام و كردستان عراق به نمايش گذاشته ام.
«پدر ژپتو ايران» افزود: نمايشگاه مذكور كه جلوه هايي از عصر بدون ماشين را به تصوير كشيده است، تجربه ها و دانسته هاي زيادي را به مخاطبان منتقل مي كند.
به گزارش ايرنا، اين نمايشگاه دائمي كه در زمين شخصي اين هنرمند داير شده، در شناساندن آداب و رسوم منطقه، جذب گردشگر و ايجاد همبستگي بين مردم، اقوام و مذاهب مختلف تاثير فراواني دارد؛ در اين نمايشگاه علاوه بر آثار چوبي اين هنرمند، پيكرهاي بزرگ سيماني نيز به نمايش گذاشته شده است.
روستاي ناچيت در پنج كيلومتري شهر بوكان و در مسير جاده بوكان - مياندوآب واقع است.
7510/ 3020/3072
مهاباد - ايرنا - نمايشگاه آثار مردم شناسي «استاد عثمان رحمان زاده» با يكهزار و 500 اثر چوبي در روستاي «ناچيت» بوكان از توابع بخش سيمينه اين شهرستان آماده بازديد ميهمانان نورزي است.