به گزارش ايرنا، حيات طيبه و زندگي به رنگ خدا همان زندگي به سبك اسلامي است كه در مدار خداباوري، اخلاق همدلي و همزباني محقق مي شود؛ در اين ميان سيره اهل بيت (ع) و در رأس آن سيره علوي مي تواند بهترين چراغ راه و الگو براي تعالي انسان و جامعه باشد.
امام علي (ع) طي حيات گرانمايه خود اصولي همچون عدالت، ساده زيستي، مردمي بودن، توجه به رضايت همگاني و صداقت در سايه نگاه توحيدي خالص را در همه ابعاد زندگي سرلوحه رفتار و كردار خويش قرار مي دادند كه از آنها مي توان به عنوان بهترين و برترين الگو در راه ايجاد يك مدينه فاضله بهره برد.
معاون فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي استان زنجان به بيانيه گام دوم انقلاب اشاره كرد و گفت: اين بيانيه نيز كه در آن رهبر معظم انقلاب نقشه راه حركت نظام جمهوري اسلامي ترسيم كردند، منبعث از نگاه حاكميتي اميرالمومنين علي (ع) است.
حجت الاسلام ولي الله مصائبي افزود: در منشور حكومتي امام علي (ع) اصولي همچون مردم گرايي، پرهيز از خود پسندي و خودكامگي، پرهيز از منت گذاري، دوري از شتاب زدگي، مقابله با امتياز خواهي پرهيز از تملق و رعايت امانت، تبلور برجسته اي دارند كه عمل به آنها موجب مي شود عدالت را به فراموشي سپرده نشود.
وي اظهار داشت: ممكلتي كه سكه رايجش اهل بيت (ع) است، بايد موضع گيري ها، رفتار ها و اعمال در آن هم مبناي الهي داشته باشد و بر ايمان الهي تكيه كند.
حجت الاسلام مصائبي گفت: ايران وارث نخستين انقلاب با تكيه بر آموزه هاي الهي در دنياي جديد است و از اين جهت انقلاب اسلامي به عنوان كانون توليد قدرت نرم مطرح است؛ در چنين شريطي اگر مي خواهيم اعتبار خود را حفظ كنيم بايد شاخص هاي حكمراني الهي كه در سيره علوي تبلور يافته است، به دقت مراعات كنيم.
وي پاسخگويي را از شاخص هاي حكمراني علوي عنوان كرد و اظهار داشت: پاسخگويي مسئولان، تحقق عدالت فراگير را در پي خواهد داشت.
حجت الاسلام مصائبي ارتقاي كيفيت ارائه خدمات و تامين حقوق شهروندي از مولفه هاي يك دولت اثر بخش عنوان كرد و افزود: اين اثر بخش بودن در گرو حفظ و تقويت استقلال است.
وي با بيان اينكه امام علي (ع) همواره به نظم دهي به اقتصاد در جامعه تاكيد داشت، افزود: تامين امنيت، رشد و اصلاح تربيت، بالندگي و آباداني كشور در گرو همين موضوع نظم دهي به اقتصاد است.
** عدالت و انصاف در سيره حضرت علي
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه زنجان نيز نگاه توحيدي داشتن را عامل سعادت در بعد فردي و اجتماعي عنوان كرد و گفت: از منظر امام علي (ع) اگر نگاه توحيدي در زندگي انسان وارد شود، و انسان هر لحظه خدا را شاهد و ناظر ببيند، اين امر يك زندگي خوب را براي همه انسان ها تضمين خواهد كرد.
حجت الاسلام علي قره داغي نبود نگاه توحيدي را عامل وجود آسيب ها در جامعه برشمرد و افزود: بيشتر معضلات و مشكلات ناشي از اين است كه ما نگاه توحيدي به امور نداريم.
وي به اصل مهم اخلاقي انصاف در رفتار و گفتار اشاره كرد و اظهار داشت: اگر به سيره علوي توجه داشته باشيم، عدالت و انصاف در مواجهه امام علي (ع) را با افراد و اتقاقات درمي يابيم چرا كه حضرت بين افراد جامعه فرقي نمي گذاشت و زندگي اش با زندگي كردن عادي تفاوتي نداشت.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان زنجان نيز ترجيح ديگران بر خود و براي مصالح جامعه ار منافع خويش گذشتن را 2 نكته مهم در سيره علوي عنوان كرد و گفت: آيات مختلف در قرآن بر سلامت و درستي و پاكي اهل بيت (ع) گواهي مي دهند كه در ميان آنها آياتي هستند كه به طور خاص به مقام حضرت اميرالمومنين(ع) اشاره دارند.
حجت الاسلام محرمعلي شيرمحمدي افزود: همه اين آيات گوياي اين نكته است كه انسان بايد بر پايه فطرت پاك انساني عمل كند و نسبت به ديگران با عدالت و انصاف رفتار كند و از خودگذشتگي داشته باشد.
وي اظهار داشت: موضوع ديگري كه از سيره علوي مي توان آن را آموخت، گسترش سرمايه هاي اجتماعي است، به گونه اي كه فرد بايد به نحوي حركت كند كه وحدت جامعه تقويت شود چرا كه وحدت در يك جامعه اسلامي يك سرمايه بزرگ و موثر است.
حجت الاسلام شيرمحمدي اظهار داشت: امام علي (ع) چه در زمان زمامداري و چه در زمان هاي ديگر همواره در بين مردم بودند، و هر آنچه براي رفاه و امنيت عموم مردم لازم بود براي تامين آن تلاش مي كردند.
وي تصريح كرد: اگر در حال و گذشته جامعه خودمان نيز دقيق شويم، در مي يابيم كه هر جا در برهه اي درخشيديم ناشي از اين بوده است كه در جامعه به 2 اصل ترجيح ديگران بر خود و از منافع خود گذشتن براي مصالح جامعه، به نحو مطلوب عمل كرديم.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان زنجان خاطرنشان كرد: اكنون بر همه آحاد مردم و به ويژه براي مسئولان تكليف است تا سيره اهل بيت (ع) و امام علي(ع) به خوبي بشناسند و تلاش كنند در اين مسير پاي بند باشند چرا استمرار در اين راه سعادت فردي و اجتماعي را در دنيا و آخرت تضمين مي كند.
3088/8068
زنجان - ايرنا - التزام عملي به سيره علوي مي تواند در ابعاد فردي و اجتماعي، سعادت را براي جامعه فرآهم آورد، التزامي كه امروز بيش از هر زمان ديگري محتاج آنيم.