امام علي(ع) دريايي است كه مي شود با هر قطره اي از آن به دريايي از معرفت رسيد. اميرالمومنين عليه السلام مقتداي مردان و زنان روزگار است و هر كسي كه فرو مي افتد براي برخاستن از علي رخصت مي گيرد.
امام علي (ع) در جامعه اي چشم به جهان گشود كه ارزش هاي انساني در كم ترين حالت خود بود.اميرالمومنين اولين ياري دهنده آخرين پيامبر الهي بود و اولين امام شيعيان براي اين كه بتواند اسلام را ميان بشريت بسط دهد حتي در بستر پيامبر نيز خوابيد و شهادت را به جان خريد تا اسلام زنده بماند.
** نهج البلاغه پاسخگوي تمام مشكلات بشري است
نماينده ولي فقيه در استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: تمام نيازهاي بشري به گونهاي در نهج البلاغه آمده است كه مي توان با نگاه كردن به اين كتاب به اين مشكلات آگاه شد البته امام علي عليه السلام در نهج البلاغه راهكارهاي برون رفت از مشكلات جامعه بشري را هم ارائه كرده است.
آيت الله لطف الله دژكام اضافه كرد: نهج البلاغه مجموعه اي از سخنان امام علي عليه السلام است و در اين كتاب، اين پيشواي مسلمانان، قرآن را به روايتي ديگر براي مردم تعريف ميكند و به آن قرآن ناطق نيز گفته مي شود.
امام جمعه شيراز بيان كرد: امام علي عليه السلام در نهج البلاغه مشكلات انسان ها را به گونه اي آورده است كه علاوه بر برطرف كردن نيازهاي دنيوي به فكر ساخت دنياي باقي نيز باشند.
وي اظهار داشت: با تكيه بر دستورهايي كه امام علي عليه السلام در نهج البلاغه آورده است مي توان جامعه را ساخت و زندگي علوي گونه اي داشت تا در مسير رشد و پيشرفت قرار بگيريم.
امام جمعه شيراز اضافه كرد: همانگونه كه در قرآن آمده است براي تمام مشكلات راهكاري وجود دارد و نهج البلاغه كه قرآن ناطق است به دنبال حل مشكلات جامعه است.
** قرآن و اهل بيت دلايل رستگاري بشريت
مدير كل تبليغات اسلامي استان فارس نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا درباره سيره امام علي (ع) گفت: خداوند دو دليل براي رستگاري تمام انسان داشته است يكي قرآن كريم كه منشور زندگي انساني و چراغ راهي براي زندگي بشر است و دليل دوم نيز سيره اهل بيت است.
حجت الاسلام و المسلمين محمد صادق مهرابي اضافه كرد: هرچه شناخت بيشتري نسبت به اهل بيت پيدا كنيم نابساماني و نازيبايي در جامعه كمتر خواهد شد و هرچه قدر فرهنگ ولايت و زندگي اميرالمومنين در جامعه اشاعه يابد حس نوع دوستي در جامعه افزايش مي يابد.
وي معتقد است: با افزايش حس نوع دوستي در جامعه، گذشت و بخشش و صله رحم افزايش مي يابد.
حجت الاسلام و المسلمين مهرابي بيان كرد:هرچه قدر با فرهنگ اميرالمومنين آشنا شويم رابطه ها در خانواده ها بهبود مي يابد و رابطه پدر با پسر و مادر با دختر بهتر مي شود و دركل خانواده اي نيكو خواهيم داشت.
وي اضافه كرد: نبايد نگاه كاملا عرشي به اهل بيت داشته باشيم و بايد بدانيم كه اهل بيت نيز زندگي روزمره اي داشته اند كه در اين زندگي نيز درس هايي براي بشريت وجود دارد.
سيزدهم رجب كه روز تولد حضرت علي ابن ابي طالب(ع) است به نام روز مرد و پدرنامگذاري شده است.
ع.پ / 1876
شيراز- ايرنا- اگر بخواهيم اميرالمومنين (ع) را توصيف كنيم تنها به يك واژه ميرسيم و آن هم دريا است دريايي از علم، محبت و معرفت كه نمود آن در كتاب نهج البلاغه جلوه گر شده است.