به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی افزود: مردم به دلیل وقوع سیل غافلگیر نشدند و به هشدارهای هواشناسی توجه می كنند و لایروبی نشدن رودخانه ها در مازندران و گلستان نیز از دیگر مشكلات وقوع سیل است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: اقدامات در استان مازندران برای بازآفرینی زندگی انجام شده و رانش زمین موجب مسدود شدن جاده ها در محورهای كیاسر و سوادكوه شده بود كه اقدامات موقت برای عبور و مرور به انجام رسید و همچنین با تمهیداتی كه وزارت جهاد كشاورزی انجام خواهد داد، كار نشاكاری كشاورزان نیز به موقع انجام خواهد شد.
وی خاطرنشان ساخت: همه استان ها به اطلاعیه های هواشناسی توجه می كنند و اطلاع رسانی ها از 23 اسفند آغاز شد و ستاد بحران نیز در حال آماده باش بود، اما نبود سد سازی كافی در استان مازندران از مشكلات اساسی محسوب می شود.
اسلامی اظهار داشت: آزادسازی حریم جاده ها نیز برای مقابله با سیل و هدایت آب های روان یكی از مسائلی است كه باید انجام شود.
وزیر راه و شهر سازی افزود: زه كشی در استان های شمالی موجب عبور راحت تر آب می شود بنابراین این پروژه نیز در ستاد بحران پیگیری شد و قرار شد زه كشی ها انجام شود تا هم بازدهی كشاورزی بهتر شود و نیز هدایت آب مطلوبتر انجام شود.
به گفته وی، استان گلستان بعد از یك دهه خشكسالی در شرایط موجود نیازمند اقدامات لازم برای هدایت آبهای سطحی است.
اسلامی خاطرنشان كرد: لازم است در استان مازندارن برای ورودی آب از نقاط بالادست دو اقدام اساسی با كمك وزارت جهاد كشاورزی و وزارت راه و شهر سازی انجام شود كه مهار آب و توسعه آبخیزداری باید به مورد اجرا گذاشته شود.
وی افزود: تثبیت خاك و جلوگیری از رانش خاك نیاز به شمع كوبی و دیواره سازی دارد كه در دستور كار است و بودجه لازم نیز توسط سازمان برنامه و بودجه از دولت درخواست خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی در زمینه شیوه مقابله در زمان بحران گفت: تعرض به رودخانه ها یكی از مشكلاتی است كه باید جلوگیری و كنترل شود و وجود تجهیزات و امكانات مورد نیاز در زمان بحران از اقدام هایی است كه در زمان بحران عملكردها سریعتر و بهتر باید باشد.
اسلامی درباره روند امداد رسانی گفت: روستاهایی كه در رویارویی با سیل قرار داشتند، تخلیه شده و مردم در چادر و مكان های امن اسكان موقت یافته اند و وعده غذایی گرم در سه نوبت بین مردم توزیع شده و آب هم تا میزان قابل توجهی فروكش كرده است.
**تعادل دربخش عرضه و تقاضا با تولید مسكن
وزیر راه وشهر سازی درباره اولویت های این وزارتخانه در سال 98 گفت: یكی از اولویت های امسال مسكن است و تعادل دربخش عرضه و تقاضا با رویكرد دائمی شدن تولید مسكن با ارزیابی نیاز سالیانه یك میلیون واحد مسكونی برای خانه اولی ها در اولویت این وزارتخانه قرار دارد.
وی، سه عامل پشتیبان، مشوق و تسهیل كننده در كنار تكمیل 400 هزار واحد جدید و واگذاری و عرضه زمین با رویكرد ساده سازی مورد نظر است.
به گفته این مقام مسئول، افزایش وام مسكن از 60 تا 100 میلیون تومان و افزایش دوبرابری برای زوجین و انتقال به خریدار نیز از دیگر تسهیلاتی است كه برای خرید مسكن پیش بینی شده است.
اسلامی تصریح كرد: جاده سازی جاده های شریانی و اصلی پرترافیك در اولویت قرار دارد و آزادراه تهران شمال تا سال 1399 افتتاح خواهد شد. ساخت 300 كیلومتر جاده در سطح كشور نیز در دست اقدام است و اولویت محوری اینكه نسبت به تكمیل و ایمن سازی نقاط حادثه خیز در جاده ها اقدامات سریعتر انجام شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: سال 98 اتصال خط راه آهن و كریدودرها و تولید واگن و لكوموتیو با استفاده از توان داخلی در دست اقدام است تا بدین ترتیب بتوان به تولید رونق داد و شعار سال را تحقق بخشیم.
اقتصام**1559
در حوزه وزارت راه وشهر سازی ارزیابی شد
اسلامی:برآورد خسارت اولیه سیل مازندران و گلستان 350 میلیارد تومان
۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۱۱
کد خبر:
83253432
تهران- ایرنا- وزیر راه وشهر سازی برآورد كرد: خسارات وارده سیل در استانهای مازندران و گلستان به میزان 350 میلیارد تومان برآورد اولیه شده و یكی از مشكلات اساسی در استان مازندران اینكه سدسازی به اندازه كافی انجام نشده است.