به گزارش خبرگزاري فرانسه از كپنهاگ، با فروپاشي آخرين پايگاه تروريست هاي داعش در سوريه، دولت هاي اروپايي با مشكل تصميم گيري در مورد سرنوشت شهروندان خود كه عضو اين گروه تروريستي بودند، رو به رو هستند.
از سويي، سياست رسمي دانمارك براي تحويل گرفتن اين تروريست ها، به موضوع فراگير مورد بحث در اين كشور تبديل شده است.
وزير دادگستري دانمارك روز چهارشنبه در نشست يك كميته پارلماني گفت: بهتر است اين افراد در كشور زنداني شوند به جاي اينكه آزادانه تردد كنند.
وي در عين حال تاكيد كرد كه اي كاش در همان سوريه در جريان جنگ كشته مي شدند.
حزب مخالف دمكرات سوسيال دانمارك از سخنان اين وزير دانماركي انتقاد كرد و
«ترين برامسن» سخنگوي آن گفت كه اين بياني نيست كه من از آن استفاده مي كردم.
در همين حال، پيپ پولسون كه رهبري حزب محافظه كار دانمارك را نيز برعهده دارد، توضيح داد كه حدود 40 دانماركي عضو داعش در سوريه به سر مي برند كه 10 نفرشان بازداشت شده اند.
به موجب قانون دانمارك مصوب سال 2016، جنگيدن در مناطق جنگي براي يك گروه تروريستي، جرم جنايي در دانمارك محسوب مي شود.
وزير دادگستري دانمارك در عين حال گفت كه محافل قضايي اين كشور، 13 نفر را به اتهام پيوستن به يك سازمان تروريستي يا تلاش براي ملحق شدن به آن محاكمه كرده اند.
9 نفر از اين محكوم شدگان، از تابعيت دانمارك محروم و از اين كشور اخراج شدند. امكان محروم كردن سايرين از حق شهروندي دانمارك وجود نداشت، زيرا دو تابعيتي نبودند.
براساس اين گزارش، كردهاي سوريه روز يكشنبه هشدار دادند كه هزاران شهروند خارجي عضو داعش كه در بازداشت به سر مي برند، بمب هاي ساعتي هستند كه جامعه جهاني بايد بي درنگ آنها را خنثي كند.
برخي احزاب و نيروهايي كه از حمايت آمريكا برخوردار و در سوريه مستقر هستند ، خواستار تشكيل دادگاه بين المللي در اين كشور براي محاكمه تروريست هاي داعش شدند.
به گزارش ايرنا، نيروهاي دمكراتيك سوريه شنبه گذشته بعد از فتح آخرين سنگر هاي داعش در الباغوز در شرق سوريه، از پايان اين گروه تروريستي خبر دادند و پيروزي خود را جشن گرفتند.
اين در حالي است كه كار داعش از منظر نظامي در عراق، عملا در پاييز 96 با بازپس گيري موصل، تلعفر و نواحي مرزي سوريه و چند ماه بعد در خود سوريه تمام شده بود و تنها چند مقر واقع در شهرهاي كوچك شرق سوريه كه ارتش سوري در آنها حضور نداشت، باقي مانده بود.
سابقه آمريكايي ها در ايجاد زمينه شكل گيري گروه هاي تروريستي در منطقه و سپس كارشكني در نبردهاي ارتش هاي عراق و سوريه، قابل انكار نيست.
آمريكايي ها، عامل اصلي انتقال نيروهاي القاعده از افغانستان به عراق از سال 2003 ميلادي هستند، همانها كه تا سال 2011 صدها هزار عراقي را به خاك و خون كشيدند.
شبس**اروپام**9109** 1917
تهران - ايرنا - «سورن پيپ پولسن» وزير دادگستري دانمارك روز چهارشنبه گفت ،دانماركي هاي عضو داعش بهتر بود در سوريه مي مردند تا به خانه بازگردند.