آكو جوانمردي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه 12 نوع ماده معدني در اين شهرستان استحصال مي شود، افزود: ميزان استخراج مواد معدني در اين شهرستان طي سال گذشته در مقايسه با سال قبل از آن حدود 10 درصد كاهش داشت.
وي مهمترين و بيشترين سنگ هاي استخراج شده از معادن اين شهرستان را به ترتيب سنگ لاشه آهكي به مقدار 89 هزار تن، سنگ سيليس 57 هزار تن و سنگ آهن به مقدار 53 هزار تن عنوان كرد.
وي با بيان اينكه مهاباد يكي از قطب هاي اصلي استخراج سنگ باريت در كشور به شمار مي رود، بيان كرد: سال گذشته 36 هزار و 718 تن سنگ باريت نيز از معادن اين شهرستان استخراج و به عنوان ماده موثر در صنعت نفت صادر شد.
جوانمردي ادامه داد: از سنگ باريت در خنك و روان كردن مته هاي حفاري، پوشش دروني چاه هاي نفت، انتقال مواد ناشي از حفاري به داخل زمين و كنترل فشارهاي غيرعادي درون چاه هاي نفت و گاز استفاده مي شود.
مسوول امور معادن مهاباد با اشاره به اينكه 35 معدن در اين شهرستان فعال است، گفت: حدود 20 معدن نيز به دليل نبود بازار فروش، كاهش رونق ساخت و ساز و افزايش قيمت تمام شده مواد معدني استخراج شده هم اكنون غيرفعال است.
جوانمردي يادآور شد: در سال گذشته 11 پرونده اكتشاف نيز پس از تكميل مراحل آن براي صدور پروانه بهره برداري به مركز استان ارسال شده است.
وي با بيان اينكه هم اكنون 18 واحد فناوري مواد معدني در اين شهرستان فعال است، گفت: 40 درصد كل مواد استخراجي در اين شهرستان فرآوري و بقيه به علت كمبود ماشين آلات به تبريز و اصفهان ارسال مي شود.
به گزارش ايرنا، حدود 65 درصد موادمعدني استخراجي از معادن مهاباد در خود اين شهرستان فرآوري و 35 درصد هم جهت فرآوري به ساير نقاط كشور از جمله به اصفهان، تبريز، اروميه، قزوين، زنجان و تهران فرستاده مي شود.
برخي از فرآورده هاي معدني اين شهرستان از جمله سنگ هاي تزييني، تراورتن، مرمريت و گرانيت نيز به كشورهاي همسايه مثل تركيه، افغانستان، عراق و جمهوري آذربايجان صادر مي شود.
مهاباد در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد.
9903/6185/2093
مهاباد - ايرنا - مسوول امور معادن مهاباد گفت: 246 هزار و 798 تُن انواع مواد معدني در سال گذشته از معادن فعال اين شهرستان استخراج شد.