۹ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۱۵
کد خبر: 83258464
T T
۰ نفر

پارسيان شهرستان چشمه ها پذيراي مهمانان نوروزي

۹ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۱۵
کد خبر: 83258464
پارسيان شهرستان چشمه ها پذيراي مهمانان نوروزي

بندرعباس- ايرنا- شهرستان پارسيان(گاوبندي) با دارا بودن چشمه ها و چاه هاي زياد آب يكي از منطقه هاي زيباي استان هرمزگان در ايام نوروزي پذيراي مهمانان و گردشگران داخلي و خارجي است.

به گزارش ايرنا، نام 'گاوبندي' كه در سال 86 به پارسيان تغيير يافت، نشان از سابقه تاريخي واصالت فرهنگي و هويت منطقه دارد و از گذشته هاي دور گاوبندي از منطقه هاي كشاورزي بوده و برخي در مورد وجه تسميه آن مي گويند كه به دليل وجود گاوچاه هاي متعدد در منطقه به اين نام معروف شده است.
شهرستان پارسيان به عنوان دروازه ورودي و خروجي غرب هرمزگان محسوب مي‌شود كه در جنوب ايران قرار دارد كه از سمت شمال به شهرستان هاي مُهر و لامرد (استان فارس)، از سمت جنوب به خليج فارس، از مغرب به شهرستان عسلويه (استان بوشهر) و از سمت مشرق به بخش شيبكوه از توابع شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان محدود مي ‌شود.
شهرستان پارسيان داراي 2 بخش (بخش مركزي و بخش كوشكنار) ، 3 شهر (پارسيان- كوشكنار- دشتي) و 4 دهستان (بوچير- بهدشت- كوشكنار- مهرگان) است.
آب و هواي آن گرم و خشك با زمستان هاي معتدل و تابستان هاي گرم و مرطوب است و وجود 800 حلقه چاه كشاورزي و زمين هاي مساعد اين شهرستان را به يكي از قطب هاي كشارزي استان تبديل كرده است.
طبيعت زيباي شهرستان پارسيان دركنار چشمه ها وباغ هاي كشاورزي جلوه اي زيبا به جاذبه هاي گردشگري پارسيان بخشيده است.
مردم اين شهرستان به زبان فارسي با لهجه محلي سخن مي گويند و مردم روستاهاي عرب نشين مانند حميران، عماني، بركه دوكا، چاه شنبه، چاه مه، زيارت، شيو، مغدان، غورزه، سروباشف فارسي، اكبري، تمبو جنوبي و شمالي به زبان عربي حرف مي زنند.
سفال ها و كوزه هاي كشف شده در اين منطقه بيانگر آن است كه تاريخچه سكونت در آن به بيش از 1400 سال مي رسد.
در گذشته گاوبندي داراي نخلستان هاي در فولاد، جنگل غربي، خلفاني، ملاخنجي ها، درواه، خاجه، علي قاسم، ملا اسحاق، باقر حافظي، زريبه مير، زريبه ملا احمد بوده كه محصول آن به هند و آفريقا صادر مي شد اما اكنون بواسطه كمبود آب از بين رفته است.
بسياري از مسافراني كه از منطقه عسلويه و استان بوشهر وارد هرمزگان مي شوند و قصد دارند به بندر چارك و جزيره كيش بروند بايستي از مسير پارسيان عبور كنند و اين فرصت مناسبي براي آنان ايجاد مي كند تا از مكان هاي گردشگري اين شهرستان ديدن كنند.
طبيعت باشكوه و زيباي مناطق مختلف پارسيان در كنار چشمه ها و باغات، مزارع كشاورزي و دشت هاي سرسبز جلوه اي ويژه به جاذبه هاي گردشگري اين منطقه بخشيده است.

**'تنگ' و آبشار 'بوچير'
تنگ بوچير منطقه اي بكر و ديدني است كه در هرمزگان و شرق شهرستان پارسيان در نزديكي روستاي بوچير واقع شده است.
بوچير در هفت كيلومتري غربي روستاي حميران، و در 6 كيلومتري شرقي روستاي هشنيز واقع شده و در پشت كوه سنجول قرار دارد.
اين دره به چشمه چله بوچير نيز معروف است، اين تنگ بصورت شكافي در دل كوه است كه براي ورود به آن بايد وارد آب شويم.
وجود دره هاي باريك و پرآب كه حدودا 50 متر مي شود، وجود قنديل هاي زيبا، آب سرد و چشم انداز هاي طبيعي، بكر بودن زيبايي اين چشمه را دوچندان كرده است.
آب اين دره از چشمه اي كه در انتهاي تنگ قرار دارد، تامين مي شود و دماي آب بين 10 تا 20درجه سانتيگراد و در فصول مختلف سال ثابت است.
عمق آب در بعضي قسمت ها به قدري زياد است كه براي عبور بايد با مهارت هاي شنا كردن آشنا باشيم، همچنين در قسمتي از تنگ براي صعود و فرود نيازمند طناب خواهيم بود.
آبشار بسيار زيبا و بياد ماندني هم در اين روستا قراردارد كه همه ساله و بيشتر اوقات در فصل گرم تابستان از استان هرمزگان و ديگر استانهاي كشور گردشگران را به سوي خود جذي مي كند زيرا زيبايي، جذابيت و طبيعت بكر آن خيره كننده است.
دسترسي به اين تنگ از طريق شهرستان پارسيان (گاوبندي)، روستاي بوچير و سپس جاده خاكي به طول 5 كيلومتر تا ورودي تنگه امكانپذير است.
فاصله تنگ تا روستاي بوچير حدود 5 كيلومتراست كه مسيري خاكي است و بعد به دهانه تنگ ميرسيد كه حدود 800 متر ابتدايي آب نسبتا عميق است و براي عبور از آن بايد شنا كرد، در ادامه به دهانه تنگ ميرسيد كه تا انتهايش حدود هزارمتر راه داريد.
براي دسترسي به اين تنگ مي بايست از عسلويه به طرف بندرعباس حركت كرد، از روستاي بوچير تا تنگه نيز 20 دقيقه جاده خاكي را بايد طي كرد تا به ابتداي دره رسيد.

**'كوشكنار' و جاذبه هاي گردشگري آن
شهر و بخش كوشكنار شهرستان پارسيان درغربي ترين نقطه هرمزگان قرار دارد و در همسايگي پارس جنوبي و هم مرز استان بوشهر است.
كوشكنار كه در زبان پيران و قديمي ‌هاي منطقه قصركنار نيز خوانده شده از منطقه هاي كهن به شمار مي رود.
عقيدة رايج بر اين است كه نام كوشكنار از درخت 'كُنار' كه در منطقه به وفور يافت مي ‌شود، گرفته شده و اين نام به همراه قصر كنار ياد آور خاطره ‌اي ازلي از مردم منطقه است كه كُنار نزدشان حالت تقدس يا نيمه مقدس داشته است.
نام كوشك نيز در چند جاي ديگر استان هرمزگان به معني قصر به كار رفته است، منطقة كوشكنار يكي از حوزه‌ هاي كهن شكل‌ گيري كانون ‌هاي يكجانشيني در شهرستان پارسيان(گاوبندي) به شمار مي ‌آيد.
اين بخش از شهرستان پارسيان داري مناطق تفريحي و گردشگري طبيعي فراواني است و مناطق تفريحي و گردشگري اين بخش داراي سه بخش دريايي، دشت و كوه به صورت يك جا را در خود دارد.
نقاط تفريحي اين منطقه شامل مجموعه ديدني تفريحي، گردشگري تبن و پارك شهروند در شهر كوشكنار، مجموعه تفريحي سرسبز و ديدني ساحلي روستاهاي سروباش، فارسي، اكبري بوده كه طراوت ويژه اي در ايام پاياني سال و به خصوص در زمان نوروز به اين بخش و شهر جلوه خاصي بخشيده است.
از ديگر بخش هاي تفريحي و گردشگري كوشكنار مي توان به تمبوجنوبي و تمبو شمالي، منطقه تفريحي سرسبز و وسيع و علفزار كورو واقع در شهر كوشكنار، منطقه زيبا و ديدني تشتك تاسو و لاور واقع در كوههاي سمت جنوبي شهر كوشكنار و سد سرتنگ و اسكله تبن اشاره كرد كه مهمانان نوروزي مي توانند ساعاتي از روز را در اين منطقه در كنار خانواده سپري كنند.

**'كلات سرخ' و 'تبن'
از جاهاي ديدني پارسيان كه در كوه هاي دشتي از بخش كوشكنار، مخروبه اي به نام كلات سرخ وجود دارد كه گفته مي شود از قلعه هاي جنگي پيش از ظهور اسلام است.
مجموعه تفريحي گردشگري 'تبن' كوشكنار شامل كوه، خشكي و ساحل دريا است كه در همه فصول سال پذيراي مهمانان و گردشگران است.
اين مجموعه داراي دو بخش كه فاز اول در بخش فوقاني بالاي كوه و مشرف به دريا قرار دارد و فاز ساحلي بين كوهستان و دريا قرار دارد.
ساحل زيباي بندر بوستانو، ساحل نيرم، بندرطِبِن، چشمه تنگه بردول، چشمه تنگه سريدون (سي رودان)، چشمه شمس، چشمه تنگ آب دبه، چشمه فارياب، چشمه بنوسركوه، گاله مزرو و زاخر در بركه دوكاء آبدان و آبشارچله، طبيعت سركوه شنبه در ارتفاعات روستاي فومستان، طبيعت تمبو، آسياب­هاي آبي فارياب و آسياب فومستان از ديگر زيبايي هاي چشم نواز و ديدني شهرستان پارسيان(گاوبندي) است كه مهمانان نوروزي مي توانند روزهاي لذت بخشي را در اين روزهاي تعطيلات در كنار خانواده براي خود رقم بزنند.

**اقامت مهمانان نوروزي در ۲۶ مدرسه در پارسيان
فرماندار شهرستان پارسيان گفت: پارسيان با قرار گرفتن در محل تلاقي سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان دروازه ورودي غرب استان است و هر ساله در ايام نوروز پذيراي مهمانان زيادي از شهر‌هاي مختلف كشور است.
عباس ميرزاد افزود: براي نوروز 98 نيز ۲۶ مدرسه با تجهيزات كامل، هفت پارك با فضاي مناسب و ۶ سالن سرپوشيده براي اسكان اضطراري مسافران نوروزي در نظر گرفته شده است.
وي بيان داشت: همچنين به منظور اسكان مهمانان نوروزي در زمان بارندگي 2 سالن سرپوشيده در نظر گرفته شده است.
ميرزاد همچنين عيد نوروز را فرصتي براي معرفي ظرفيت هاي گردشگري پارسيان، عرضه و فروش محصولات صنايع‌ دستي و غذاهاي محلي به گردشگران نوروزي دانست.
به گفته فرماندار پارسيان، شهرهاي ساحلي هرمزگان از جمله پارسيان ظرفيت تفريح دريايي و ساحلي سهم مهمي در پذيرايي از گردشگران در اين فصل دارند.

**'بوم گردي گود كناردان' پارسيان آماده پذيرايي از گردشگران نوروزي
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان نيز گفت: ميراث فرهنگي يكي از حوزه هاي پرتلاش و پرجاذبه است كه گردشگران زيادي را به خصوص در ايام نوروز به استان هرمزگان از جمله شهرستان پارسيان را سوق مي دهد.
رضا برومند در خصوص با اشاره به جذب ۳ ميليون نفر گردشگر داخلي در نوروز۹۷، بيان داشت: اين تعداد گردشگر از بازه زماني ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردين وارد استان هرمزگان شدند كه برخي از آنها از طريق پارسيان وارد استان شدند و از مناطق گردشگري بازديد كردند.
وي در خصوص اهميت گردشگري شهرستان پارسيان نيز گفت: اين شهرستان با قرار گرفتن در محل تلاقي سه استان فارس، بوشهر و هرمزگان دروازه ورودي غربي گردشگران و مهمانان نوروزي محسوب مي شود كه همچنان داراي جاذبه هاي گردشگري بكري است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان ياد آور شد: مهمانان نوروزي و گردشگران استان هاي همجوار به خصوص، شهرستان پارسيان را با آثار باستاني و چشمه هاي پرآب آن مي شناسند و به عنوان مثال 'تل پرگو' در پارسيان با قدمتي بيش از ۵ هزار ساله گوياي قدمت اين شهر است.
برومند افزود: طبيعت بكر، بيش از ۹۰ كيلومتر ساحل ماسه‌ اي و صخره‌ اي زيبا، آبشار چله، چشمه‌ هاي بنو، و طبيعت سرسبز و چشم نواز تنبو و سركوه شنبه از جمله جاذبه‌ هاي پارسيان بوده كه همه ساله گردشگران زيادي از آن‌ ها ديدن مي‌ كنند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هرمزگان در خصوص اقامتگاه 'بومگردي گودكناردان' نيز گفت: اين اقامتگاه بيش از ۵۰ سال قدمت دارد و در مكاني خوش آب و هوا در روستاي گودكناردان در حدود ۳۰ كيلومتري پارسيان واقع شده است و علاقه منداني زيادي دارد.
برومند وجود بندرها و سواحل زيبا و چشمه هاي متعدد در پارسيان از جمله ساحل زيباي بندر بوستانو، بندرطِبِن، چشمه تنگ آب دبه و تنگ' و آبشار 'بوچير' از جاذبه هاي ديدني است كه گردشگران زيادي را به اين منطقه از استان هرمزگان مي كشاند.
وي همچنين در خصوص تردد مسافران تا هشتم فرودين ماه جاري بيان داشت: مجموع تردد مسافر و گردشگر به جزيره هاي اين استان ۲ ميليون و ۵۵۷ هزار نفر بوده و تعداد اقامت شبانه در مركزهاي اقامتي، كمپ ها، مدارس و مهمانسراهاي اين استان نيز ۲ ميليون و ۹۲۸ هزار نفر ثبت شد.
شهرستان پارسيان با جمعيتي افزون بر ۵۰ هزار نفر با قرار گرفتن در فاصله ۴۵۰ كيلومتري از مركز استان در غربي ‌ترين نقطه هرمزگان واقع است.
9887 /6048