۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۲۳
کد خبر: 83258860
T T
۰ نفر

80 درصد دانش آموختگان دانشگاه صدا و سيما جذب شده اند

۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۲۳
کد خبر: 83258860
80 درصد دانش آموختگان دانشگاه صدا و سيما جذب شده اند

تهران - ايرنا - رييس دانشگاه صدا وسيما مي گويد: در دو سال گذشته از 381 دانش آموخته دوره روزانه 315 نفر واجد شرايط استخدام شناخته و به منابع انساني سازمان صدا وسيما معرفي شده اند كه اغلب آن ها مشغول به كار و برخي نيز در حال انجام مراحل اداري استخدام هستند.

شهاب اسفندياري روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا در باره وضعيت اشتغال دانش آموختگان اظهار داشت: پذيرش دانشجو در دو سال اخير با تنوع رشته ها و همچنين پذيرش دختران افزايش يافته و دانشگاه صدا و سيما هر سال با جذب 260 دانشجو در 9 رشته كارشناسي ارشد، 5 رشته كارشناسي و 1 رشته كارداني فعاليت مي كند.
عضو هيات علمي دانشگاه ضمن قدرداني از حمايت منصور غلامي وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: اخيرا با توجه به موافقت رسمي اين وزارتخانه با تدوام فعاليت قانوني دانشگاه صدا و سيما، راه اندازي برخي رشته هاي جديد و تخصصي مورد نياز اين سازمان نيز در دستور كار قرار گرفته است.
اسفندياري به سابقه دانشگاه صدا و سيما در تربيت هنرمندان صاحب نام عرصه سينما، تلويزيون و تئاتر اشاره و عنوان كرد: در ميان دانش آموختگان اين دانشگاه چهره هاي پيشكسوتي نظير منوچهر شاهسواري، امرالله احمدجو، پوران درخشنده، بهروز افخمي، محمدمهدي عسگرپور و عليرضا رئيسيان تا جواناني چون محمد حسين مهدويان، محمدرضا خردمندان، كميل سوهاني و حسين نقويان مشاهده مي شود.
وي با يادآوري فعاليت 40 هزار نيروي انساني سازمان صدا وسيما، تصريح كرد: اين دانشگاه در مدت 50 سال فعاليت علمي - هنري خود با چهار هزار دانش آموخته 10 درصد كاركنان اين سازمان را تامين كرده است كه هريك از برترين هاي حوزه توليد و فني بوده اند.
اسفندياري با بيان اين مطلب كه مطابق با قانون مجلس اين دانشگاه موظف به تربيت نيروي انساني براي سازمان صدا و سيما است، اظهار داشت: اگر برخي موانع دروني و بيروني برطرف شود، بي ترديد دانشگاه مي تواند نقش بسيار موثرتري در تربيت نيروي متخصص و كارآمد براي رسانه ملي ايفا كند.
وي همچنين در خصوص دانشجويان نوبت دوم تصريح كرد: برخي دانشجويان شبانه (نوبت دوم) به سبب شرايط سني، استخدام در ساير نهادها و ... امكان استخدام در سازمان صدا وسيما را ندارند اما دانشگاه درصدد است از ميان واجدين شرايط پرونده 3 نفر از دانشجويان ممتاز اين گروه را نيز مورد بررسي قرار دهد و در صورت نياز سازمان، زمينه استخدام آن ها را هم فراهم كند.

**رشته هاي دانشگاه صدا و سيما منحصر به فرد است
رييس دانشگاه صدا و سيما درباره رشته هاي آموزشي اين دانشگاه اظهار داشت: اغلب رشته ها متناسب با نياز سازمان صدا و سيما طراحي يا بازنگري شده و به همين سبب برنامه آموزشي اين دانشگاه منحصر به فرد است.
اسفندياري تصريح كرد: رشته هاي تهيه كنندگي راديو، نويسندگي راديو، تهيه كنندگي تلويزيون، كارگرداني تلويزيون و مهندسي صدا از جمله رشته هاي منحصر به فرد دانشگاه است. برخي از رشته ها نظير روزنامه نگاري نيز متناسب با نياز سازمان بازنگري شده است و به زودي مجوز اجراي كارشناسي ارشد «روزنامه نگاري راديويي و تلويزيوني» از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دريافت مي شود.
به عقيده وي رشته كارشناسي «تلويزيون و هنرهاي ديجيتال» با دو گرايش گرافيك تلويزيون و انيميشن نيز سال ها از رشته هاي منحصر به فرد اين دانشگاه بود؛ در حال حاضر اين رشته در دانشكده هنرهاي ديجيتال ارائه مي شود. علاوه براين پذيرش دانشجو در رشته هاي «هنرهاي رايانه اي» با گرايش «طراحي بازي هاي رايانهاي» و «توليد چند رسانه اي »، «جلوه هاي ويژه» و «تهيه كنندگي انيميشن» در دستور كار قرار دارد.
به گفته اين عضو هيات علمي دوره دكتري «مطالعات عالي راديو- تلويزيون» كه سال ها قبل توسط استادان اين دانشگاه طراحي و در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز تصويب شده بود، هم اكنون با توجه به ارتقاء 12 عضوهيات علمي دانشگاه به مرتبه استاد تمام و دانشيار شرايط لازم براي اجرا را دارد.
به عقيده وي با توجه به نبود اين رشته در كشور و نياز به تامين پژوهشگر و هيات علمي، تقاضاي اجراي آن مطرح شده است كه با مساعدت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اميد است از سال آينده در مقطع دكتري نيز دانشجو پذيرش شود.
اسفندياري با اشاره به حوزه مطالعات دين و رسانه ادامه داد: دانشكده دين و رسانه يكي از پنج دانشكده دانشگاه صدا و سيما است كه با هدف گسترش مطالعات بينا - رشته اي در حوزه دين و رسانه و همچنين آموزش طلاب حوزه هاي علميه درعلوم رسانه و راديو- تلويزيون راهاندازي شده است. ساختمان جديد اين مركز نيز با بودجه اهدا شده از جانب مقام معظم رهبري در سفر قم امسال تكميل و افتتاح شد.
وي تاكيد كرد: در اين دانشكده طلاب حوزه علميه سطح 2 از طريق آزمون سراسري و اختصاصي در 3 رشته علوم ارتباطات، ادبيات نمايشي و توليد سيما پذيرفته مي شوند.
به گفته اين مدرس دانشگاه همچنين سرفصل هاي برخي رشته هاي جديد نظير«نويسندگي خلاق» در مقطع كارشناسي و فيلم نامه نويسي پيشرفته» با 4 گرايش «كودك»، «طنز»، «آيين ها و مناسبات ديني» و «اقتباس از تاريخ انقلاب و دفاع مقدس» نيز در دانشگاه صدا و سيما طراحي و استادان و اعضاي هيات علمي در حال تكميل شرح درسهاي آن ها جهت ارسال به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هستند.
وي يادآور شد: مجله علمي- پژوهشي «رسانه هاي ديداري و شنيداري» دانشگاه صدا و سيما تنها مجله علمي- پژوهشي در ايران است كه به طور تخصصي به مباحث راديو و تلويزيون مي پردازد و در حقيقت متولي انتشار آخرين يافته هاي علمي در اين حوزه است.
اسفندياري در زمينه رويكرد پژوهشي اين دانشگاه نيز عنوان كرد: در جريان حذف و تعديل هاي شتاب زده و غيركارشناسي سال 1394، معاونت پژوهشي و فناوري از ساختار دانشگاه حذف شد كه در سال جاري بار ديگر احيا و موجب رونق دوباره فعاليتهاي پژوهشي دانشگاه شد.
رييس دانشگاه صدا وسيما افزود: برگزاري همايش بين المللي تحقيقات بازي هاي ديجيتال، همايش ملي حكمت مطهر، همايش بين المللي مديريت رسانه، فعال شدن شوراي پژوهش و فناوري دانشگاه و انتشارات، انتشار 39 عنوان كتاب در حوزه هاي متعدد علمي- هنري طي دو سال اخير از جمله فعاليت هاي اين معاونت به شمار مي رود.

**ارتباطات و مناسبات بين المللي
اسفندياري در خصوص فعاليت هاي بين المللي دانشگاه نيز تصريح كرد: در سال هاي اخير با وجود مسائل و مشكلات ارزي، از طريق همكاري با برخي سازمانها و جشنوارهها زمينه همكاريهاي علمي بين المللي فراهم شد.
وي همكاري با جشنواره جهاني فجر و برگزاري كارگاه ها و همايش هاي متعدد با حضور استادان و هنرمندان بين المللي طي دو سال گذشته و همچنين همكاري با مدرسه ملي سينما را از جمله اين مناسبات و فعاليت هاي بي المللي عنوان كرد.
اسفندياري همچنين با اشاره به اخذ مجوز پذيرش دانشجوي بين المللي از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري افزود: در سال جاري پنج دانشجو از كشورهاي لبنان و پاكستان در دانشگاه صدا و سيما در حال گذراندن دوره هاي آموزشي زبان هستند.

**آمار سرقت علمي در دانشگاه صدا و سيما
وي با بيان اين مساله كه رسيدگي به اتهام سرقت علمي مبتني بر شكايت و يا كشف دانشگاه است، اظهار كرد: در دوره مديريت اخير دانشگاه صدا و سيما تاكنون پرونده محكوميتي در اين خصوص نداشته است و بخشي از اين مسئله به سبب دقت نظر و سخت گيري دانشكدهها و استادان و اعضاي هيات علمي است.
اسفندياري افزود: دانشگاه در صورت مشاهده و اثبات اين مساله قاطعانه برخورد مي كند و در هر مرحله از تحصيل و يا حتي پس از دانش آموختگي نيز اقدام قانوني تا حد ابطال مدرك تحصيلي انجام مي دهد.
رييس دانشگاه صدا و سيما همچنين در خصوص تناسب اعضاي هيات علمي با دانشجويان نيز يادآور شد: در سال هاي اخير به دليل مشكلات دانشگاه در زمينه جذب اعضاي هيات علمي، نسبت استادان به دانشجويان كاهش يافت؛ اگرچه در فراخوان اخير براي جذب اين اعضا اقدام شده است.
وي افزود: از سال 1392 كه دانشكده صدا و سيما به دانشگاه ارتقا يافت، مدارك بعضي از مدرسان براي تبديل وضعيت به هيات علمي از طريق سامانه نور رضوي در اختيار وزارت علوم، تحقيقات و فناوري قرار گرفت كه تقريبا اكثر قريب به اتفاق پرونده ها مورد تاييد قرار گرفت.
**9484**