محمد ابراهيم محمدي روز شنبه در گفت وگو با ايرنا بيان داشت: در راستاي عمليات كنترل و مبارزه با ملخ هاي زيان آور محصولات كشاورزي در استان كه در شهرستان هاي رودبار، سياهكل، املش، رودسر و آستارا اجرا ميشود؛ در سال جاري عمليات فوق شامل سه بخش عمده تراكم سنجي، ديدباني و كانون يابي و مبارزه شيميايي از فصل پاييز شروع شده و تا كنون ادامه دارد.
وي افزود: با توجه به اطلاعات حاصله از داده هاي هواشناسي هواي زمستان سال گذشته حدود دو درجه نسبت به مدت مشابه سال قبل گرم تر و از نزولات جوي بيشتري برخوردار بوده كه پوشش سبز مناسبي را در مناطق آلوده فراهم كرده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: بر اساس نمونه برداري هاي انجام شده طي هفته هاي گذشته كپسول هاي ملخ مراكشي مشاهده شده به تعداد 20 عدد كپسول تخم در واحد سطح رسيده كه از حد نرم بيشتر بوده و نشان از جمعيت بالا و شرايط طغياني آفت در سال جاري دارد.
به گفته محمدي ؛ در حال حاضر در منطقه ساري چم لوشان شهرستان رودبار پوره هاي ملخ از تخم نسبت به سال قبل حدود 10 روز زودتر تفريخ يافته و باتوجه به پلي فاژ بودن، قدرت تهاجمي و خسارت زايي بالاي اين آفت انجام به موقع عمليات مبارزه در فرصت زماني تا قبل از بالدار شدن آن نقش بسزا و تعيينكنندهاي در مديريت آفت دارد.
وي سطح ديدهباني به ميزان شش هزار هكتار، سطح مبارزه به ميزان 105 هكتار، مقدار سم مصرفي به ميزان 50 ليتر مالاتيون و مناطق اجرايي شهرستان رودبار، ساري چم، منطقه عمومي جمال آباد و كرماك پائين را از جمله اقدامات عمليات كنترل و مبارزه با ملخ هاي زيان آور محصولات كشاورزي در استان ذكركرد.
7296/2007/
مدير حفظ نباتات گيلان خبر داد؛
مبارزه با كانونهاي ملخ بومي مراكشي در 105 هكتار
۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۵۱
کد خبر:
83259156
رشت - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي گيلان از اجراي طرح مبارزه با كانونهاي ملخ بومي مراكشي در سطح 105 هكتار از اراضي استان خبر داد.