۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۱۳
کد خبر: 83259243
T T
۰ نفر

تماشاگه زمان را به تماشا بنشينيد

۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۱۳
کد خبر: 83259243
تماشاگه زمان را به تماشا بنشينيد

تهران- ايرنا- منزل «حسين خداداد» بازرگان، صنعتگر و كارآفرين عهد قاجار در شمال پايتخت امروز به تماشاگه يا موزه زمان مشهور است و يكي از جاذبه هاي تاريخي شهرستان شميرانات به شمار مي آيد كه همچون تلنگري گذر عمر را به بازديدكنندگان گوشزد مي كند.

نخستين موزه تخصصي ساعت ايران در خرداد 1378 آغاز به كار كرد و حال حدود 400 اثر ايراني، فرانسوي، سوئيسي، انگليسي و آلماني با موضوع 'زمان' همچون انواع ساعت هاي اوليه، ساعت هاي لوكس و ساعت هاي مچي قديمي، ابزار ساخت و تعمير ساعت و آثاري مربوط به تقويم و مفهوم زمان در آن براي بازديد مراجعه كنندگان به نمايش گذاشته شده است.
از اين موزه به عنوان نخستين موزه ساعت ايران ياد مي شود.
علاقه حسين خداداد به احياي هنر طراحي و گچ بري ايراني پاي بهترين استادكاران را به ساختمان خانه اش باز كرد و عمارتي با تزئيناتي زيبا و مجلل را رقم زد.
ساختمان 2 طبقه اين موزه 700 متر زيربنا دارد و در باغي سرسبز به مساحت 600 هزار مترمربع واقع شده است.
از زماني كه از درِ بزرگ و قديمي باغ وارد اين تماشاگه مي شويد ساعت هاي آفتابي، آبي، مكانيكي، روغني، شني، طنابي و شمعي به عنوان اولين ساعت هاي اختراع شده به استقبال شما مي آيند.
گوشه اي ديگر از محوطه قايقي با طرح اژدها توجه بازديدكنندگان را جلب مي كند كه درون جعبه اي شيشه اي از آن محافظت مي شود؛ اين اژدها نيز ساعت سوختي به سبك چيني است كه با تعدادي وزنه و صداي دنگ دنگ زمان را براي افراد مشخص مي كرد.
ساعت‌هاي غيرقابل حمل و آنتيك، مربوط به دوران لويي چهاردهم در كنار مجسمه ها و روي كنسول‌هاي بسيار زيباي فرانسوي هر بيننده اي را به محض ورود به ساختماني كه خود اثر تاريخي و هنري زيبايي است به خود جلب مي كند.
در اتاق مجاور نيز فسيل هاي اهدايي گياهي و جانوري گذشت زمان را چون تلنگري گوشزد مي كنند.
همچنين مي توان از ساعت شاهيني، آونگي، روميزي، ديواري، جيبي معمولي و ساعت‌هاي جيبي سفارشي متعلق به شخصيت هاي تاريخي و سياسي، ساعت‌هاي ويژه‌اي چون ساعت كارت زني، شيفت نگهباني، ساعت كشتي و همچنين ساعت‌هاي مچي در انواع دستبندي و دو زمانه به عنوان ديگر آثار اين موزه اشاره كرد.
قسمتي ديگر از اين عمارت نيز به نگهداري اسنادي دربارهٔ گاه شماري جلالي و پيشينه آن در ايران اختصاص دارد.
اين اثر در بهمن ماه 1382 به‌ عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده ‌است.
بازديد از گالري زمان اين مجموعه تاريخي، فرهنگي به منظور خريد آثار هنرمندان نيز خالي از لطف نيست.
علاقه مندان مي توانند همه روزه از ساعت 8:30 تا 17:30 به خيابان ولي عصر، سه راه زعفرانيه، خيابان شهيد فلاحي (زعفرانيه)، نبش چهارراه بغدادي مراجعه يا با شماره تلفن 22417337 تماس حاصل كنند.
به گزارش ايرنا، شهرستان شميرانات در ارتفاعات البرز با آب و هوايي كوهستاني و سرد، متشكل از شهر شميران يا تجريش و دو بخش لواسانات و رودبار قصران با جمعيتي افزون بر 600 هزار نفر در شمال و شمال شرقي تهران قرار دارد.
اين شهرستان همچنين مجموعه قابل توجهي از امامزاده ها، كاخ ها، موزه ها، محله هاي قديمي، خانه هاي رجال قديم و جديد، نهاد ها و سازمان هاي كشوري، سفارتخانه ها، دانشگاه ها، مراكز خريد و بوستان هاي مهم، تفريحگاه هاي طبيعي و... را در خود جاي داده است.
حجاري، معرق روي چوب و... ، حجم چوب و ساخت سازهاي سنتي از صنايع دستي شميرانات و گيلاس، آلبالو، گردو، سيب و عسل از سوغات اين شهرستان خوش آب و هوا به شمار مي رود.

گزارش از بهار تقي زاده
تهرام/9897/ 1008