۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۵۰
کد خبر: 83259480
T T
۰ نفر

سد گتوند بار دیگر منجی خوزستان شد

۱۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۵۰
کد خبر: 83259480
سد گتوند بار دیگر منجی خوزستان شد

تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: سد گتوند با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژه ای كه در مجموعه زنجیره سد های ساخته شده روی رودخانه كارون برخوردار است، بار دیگر در فرودین 1398 ناجی خوزستان شد.

«بهروز مرادی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: در سیلاب فروردین 1398 خوزستان، سدهای استان از بیشترین آورد در بالاترین حجم بارندگی برخوردار بودند.
وی افزود: ششم فروردین امسال در شرایطی كه بارندگی در استان خوزستان به شدت جریان داشت و مسئولان تصور می كردند كه سد گتوند سرریز كرده است،آب ورودی به مخزن آن بالغ بر 5300 متر مكعب بر ثانیه شد و خروجی آن فقط 700 متر مكعب بر ثانیه بود.
مرادی اظهار داشت: سیلاب های اخیر اهمیت سدسازی و خصوصا نقش سد گتوند را در كنترل و مهار سیلاب های استان خوزستان را به خوبی آشكار كرد و در شرایطی كه مركز استان خوزستان درگیر سیلاب های میان حوضه شده بود، نیروگاه برق آبی گتوند تنها با ظرفیت 500 متر مكعب بر ثانیه به فعالیت خود ادامه می داد تا بتواند مراكز جمعیتی مهمی چون اهواز و شهرها و روستاهای منطقه را به خوبی حفظ و حراست كند.
رئیس هیات مدیره شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: تمام مدتی كه سیلاب در استان خوزستان جریان داشت (پنجم تا هفتم فروردین 1398) هرگز دبی خروجی سد و نیروگاه گتوند از 800 متر مكعب بر ثانیه بالاتر نرفت.
سد گتوند كه روی رودخانه كارون در استان خوزستان ساخته شده، بلندترین سد خاكی كشور محسوب می شود.

** كنترل 363 میلیون متر مكعب سیلاب در سد كارون 4
مدیرعامل شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: سد بلند كارون 4 ظرف 48 ساعت گذشته بالغ بر 363 میلیون مترمكعب سیلاب را كنترل كرد.
مرادی یادآور شد: سد كارون 4 كه در ابتدای سرشاخه رودخانه كارون ساخته شده است، در مدت 48 ساعت (پنجم تا هفتم فروردین امسال) توانست بیش از 363 ملیون متر مكعب بارش ها و رواناب های منطقه را مهار كند و تنها 47 میلیون متر مكعب آن را به همراه تولید برق از نیروگاه خارج كند.
وی افزود: در این مدت ارتفاع تراز آب مخزن سد كارون 4 بیش از 12 متر افزایش یافت.
سد و نیروگاه كارون 4 در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

** مهار سیلاب 128 میلیون متر مكعبی در سد سیمره
مدیرعامل شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته در خصوص بارش های سیل آسا در فروردین 1398، تراز مخزن سد سیمره در اواخر سال گذشته به میزان 7.6 متر و به حجم 273 میلیون مترمكعب كاهش یافت.
این گزارش حاكی است كه در روزهای چهارم تا هفتم فروردین 1398 بارشی برابر با 93.5 میلی متر در ایستگاه هواشناسی سد سیمره ثبت شد كه در روز پنجم فروردین و در زمان بارندگی، دبی پیك ورودی به مخزن سد سیمره به میزان 831 متر مكعب بر ثانیه بود.
مرادی افزود: میزان افزایش تراز مخزن سد سیمره در زمان یاد شده برابر با 2.4 متر بود كه با توجه به كاهش ترازی كه قبلا انجام شده بود، به خوبی آورد رودخانه سیمره در سیلاب، كنترل و باعث شد كه دبی حدود 540 متر مكعبی در مخزن این سد ذخیره و كنترل شود.
وی با بیان اینكه از سوی دیگر تنها حدود 60 میلیون متر مكعب توسط نیروگاه برق آبی سیمره تخلیه شده كه معادل دبی 262 مترمكعبی است، اظهار داشت: این امر مانع از طغیان رودخانه در پایین دست سد سیمره شده و از بروز خسارت به ساكنان و كشاورزان منطقه جلوگیری كرد.
به گفته این مقام مسئول سد سیمره كه در استان ایلام ساخته شده است، در روزهای چهارم تا هفتم فروردین 1398 حدود 128 میلیون مترمكعب آورد رودخانه سیمره را كنترل و مهار كرد.
رئیس هیات مدیره شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: در صورت كاهش نیافتن تراز مخزن سد سیمره در اواخر سال گذشته، علاوه بر تشدید خسارات به حوضه آبریز كرخه، پل ارتباطی گاومیشان به دلیل طغیان رودخانه كشكان به زیر آب می رفت و باعث قطع راه ارتباطی دره شهر به پلدختر می شد.
اقتصام**2078**9132*2025
۰ نفر