۱۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۱۹
کد خبر: 83260594
T T
۰ نفر
روزانه 600 هزار لیتر سوخت از ایران به پاكستان قاچاق می شود

اسلام آباد - ایرنا - یك روزنامه اردو زبان پاكستان گزارش داد كه روزانه بیش از 600 هزار لیتر انواع سوخت شامل بنزین و گازوئیل از ایران و گذر از نوار مرزی بلوچستان به پاكستان قاچاق می شود و از آن جا به دیگر شهرهای پاكستان منتقل می شود.

به گزارش ایرنا، روزنامه «جنگ» چاپ شهر راولپندی روز یكشنبه نوشت ، قاچاق سوخت از ایران تنها محدود به شهرهای ایالت بلوچستان نیست بلكه بنزین و گازوئیل ایرانی به شهرهای مختلف ایالات پنجاب و سند به ویژه كراچی و لاهور نیز منتقل می شود.
در این گزارش آمده است : افزایش قاچاق سوخت ایران به پاكستان و ارزان بودن نرخ آن باعث افت فروش رسمی سوخت در این كشور ، به ویژه كاهش فروش آن در جایگاه های عرضه سوخت در شهرهای مختلف شده است.
به نوشته این روزنامه ، قاچاق سوخت از ایران در نوار مشترك مرزی كاملا با آگاهی ماموران گمرك و دیگر نهادهای مجری قانون انجام می شود و پس از آن كه بشكه های بزرگ حامل سوخت قاچاق از ایران با استفاده از كامیون و اتوبوس های مسافربری به شهرهای مختلف منتقل شد ، با قیمت ارزان به فروش می رسد.
به خاطر كاهش ارزش برابری ریال با ارزهای خارجی، بنزین ایران برای مصرف ‌كنندگان غیر ایرانی بسیار ارزان‌ تمام می‌شود و همین امر پدیده قاچاق سوخت به كشورهای همسایه را رونق داده است.
انتقال سوخت قاچاق ایرانی به شهرهای پاكستان با استفاده از خودروهای سواری و اتوبوس های مسافربری باعث بروز حوادث تلخ جاده ای نیز می شود.
چند ماه قبل یك تانكر سوخت حامل بنزین قاچاق با یك اتوبوس در نزدیكی كراچی تصادف كرد و در این تصادف دست كم 27 تن جان باختند.
بیش از 90 درصد از سوختی كه از مرزهای سیستان و بلوچستان به پاكستان قاچاق می‌شود، از عمق كشور یا استان‌های كرمان و یزد و اصفهان و تهران و قم حتی استان‌های دور‌تر جمع آوری می شوند؛ به گونه ای كه ماهانه بیش 150 میلیون لیتر فقط گازوئیل ایران از طریق مرزنشینان به پاكستان و افغانستان قاچاق می‌شود.
بر اساس گزارش های مردمی ، قاچاق 20 لیتر بنزین از ایران به پاكستان و افغانستان به طور متوسط 14 دلار، به تركیه 21 دلار و به عراق 11 دلار سود دارد.
چندی پیش بود كه محمد محبی، دبیر كمیسیون برنامه‌ریزی و هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز سیستان و بلوچستان گفته بود: تا زمانی كه نیاز پاكستان و افغانستان به سوخت ایران از راه قانونی برآورده نشود، قاچاق ادامه خواهد یافت.
آساق*274**1104**