تلویزیون سوریه در خصوص این حمله تجاوزكارانه بمب افكن های رژیم صهیونیستی در همان روز گزارش داد: خبرها حاكی از حمله هوایی بمب افكنهای متخاصم رژیم صهیونیستی به منطقه شیخ نجار در حومه حلب است، حملاتی كه سامانه پدافند هوایی سوریه ضمن مقابله با اهداف متخاصم در حریم هوایی این كشور چندین هدف را بر فراز حلب سرنگون كرد.
حملات هشتم فروردین بمب افكن های رژیم صهیونیستی موجب خسارت به برخی مناطق حلب و قطع برق این شهر به عنوان پایتخت اقتصادی سوریه (دمشق پایتخت سیاسی است)، گردید.
بیشترین تجاوزهای هوایی رژیم صهیونیستی علیه سوریه با آغاز بحران این كشور در اسفند ماه سال 1389 و در حمایت از گروه های تروریستی - تكفیری در مقابل ارتش سوریه صورت گرفته است.
رژیم صهیونیستی تا سال 2016 (1395) در حمله به خاك سوریه محتاطانه عمل می كرد، اما از این تاریخ (با آغاز حملات برنامه ریزی شده ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی به همراه روسیه به تروریست های تكفیری) به بعد رژیم صهیونیستی بارها به خاك سوریه تجاوز و اهدافی را در این كشور مورد حمله قرار داد.
یك منبع نظامی سوریه در خصوص تجاوز هشتم فروردین بمب افكن های رژیم صهیونیستی به استان حلب در شمال سوریه گفت: سامانه پدافند هوایی سوریه با حمله هوایی اسرائیل مقابله كرده و هدف این حمله برخی مناطق در بخش منطقه صنعتی در شیخ نجار در شمال شرق حلب بوده است.
وی گفت كه سامانه پدافند هوایی سوریه توانست چندین راكت را سرنگون كند و این حمله تنها خسارتهای مادی به همراه داشته است.
حمله رژیم صهیونیستی به سوریه در زمانی صورت گرفت كه پیش از آن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریكا در اقدامی غیرموجه حاكمیت غیر قانونی رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان سوریه را به رسمیت شناخته بود؛ رئیسجمهور آمریكا روز دوشنبه 5 فرودین 1398 در اقدامی مغایر با قطعنامههای سازمان ملل با امضای اعلامیهای حاكمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت؛ اقدامی كه با مخالفت دهها كشور روبهرو شد و شورای امنیت سازمان ملل نیز آن را محكوم كرد.
با اعلام خبر حمله هوایی بمب افكن های رژیم صهیونیستی به استان حلب در شمال سوریه، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز طی سخنانی با اذعان به این حمله، رسما مدعی شد كه ایرانیها هدف این حمله بودند.
به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، «اسرائیل كاتص» در گفت وگو با شبكه رادیویی «رشت بت» با ادعای اینكه جنگنده- بمب افكنهای اسرائیل به اهداف ایرانی در فرودگاه حلب حمله كردند، گفت: «ایرانیها میدانند كه اسرائیل عامل این حمله بوده است».
وی همچنین این حمله (تجاوز) را «پیچیدهتر و قویتر» از حملات هوایی پیشین به سوریه توصیف كرد.
پس از سخنان كاتص، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد كه اینگونه حملات ادامه خواهد داشت.
به گزارش رسانه های صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو مدعی شد كه این حملات با هدف مقابله با تلاشهای ایران برای تثبیت خود در سوریه و منع ورود سلاحهای پیشرفته به این كشور صورت میگیرد.
پنجاه و هفتمین تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به خاك سوریه در دوم بهمن ماه سال 1397 انجام شده بود و پیش از آن روسیه چهار سامانه پدافند هوایی اس 300 را به سوریه تحویل داده بود.
به اعتقاد كارشناسان مسالی نظامی، نكته مهمی كه در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاك سوریه به چشم می خورد، همانگونه كه وزیر خارجه این رژیم اعلام كرده این حمله پیچیده تر و قوی تر از حملات گذشته بوده به این معناست كه بمب افكن های رژیم صهیونیستی برای اولین بار از خاك عراق و در پوشش هواپیماهای جنگی ائتلاف غربی وارد خاك سوریه شده و اقدام به بمباران خاك این كشور كرده اند، اقدامی كه پیش از این اتفاق نیفتاده بود.
نحوه بمباران هشتم فروردین خاك سوریه از سوی بمب افكن های رژیم صهیونیستی كه با گذر از خاك عراق اتفاق افتاده نشان از توطئه جدید ائتلاف غربی به سركردگی آمریكا و رژیم صهیونیستی در منطقه می دهد كه پس از به رسمیت شناخته شدن جولان اشغالی توسط رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ روی داده است.
سوم بهمن ماه 'بشار الجعفری' نماینده دائم سوریه در سازمان ملل طی سخنانی در شورای امنیت در اعتراض به تجاوزهای مكرر بمب افكن های رژیم صهیونیستی به خاك سوریه، گفته بود كه «آیا وقت آن نرسیده كه شورای امنیت اقدامات لازم را برای توقف حملات مداوم اسرائیل به خاك جمهوری عربی سوریه اتخاذ كند یا اینكه بهتر است سوریه با اقدام مقابله به مثل و انجام حمله به فرودگاه تلآویو، همانند حملات اسرائیلیها به فرودگاه بینالمللی دمشق، توجه حامیان و مسببان جنگ در این شورا را به خود جلب كند؟»
الجعفری در همان زمان تأكید كرده بود كه حمله دوم بهمن رژیم اسرائیل به خاك سوریه «نقض آشكار قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت در این باره است».
نماینده سوریه در سازمان ملل در ادامه همچنین متذكر شده بود كه نقش آفرینی های مستمر آمریكا، انگلیس و فرانسه به عنوان شاهدان دروغین و مانع تراشی آنها در اجرای وظایف سازمان ملل هرگز سوریه را در دفاع از حقوق خود و تلاش برای آزادی مناطق اشغالی جولان بازنخواهد داشت.
این دیپلمات ارشد سوریه در ادامه گفته بود كه بازپسگیری جولان اشغالی سوریه «حق تغییرناپذیر سوریه است و این موضوع جای بحث و یا امتیازدهی ندارد» و عقبنشینی كامل نیروهای اسرائیلی از جولان تا خط چهارم ژوئیه سال 1967، امری لازمالاجرا است.
در همان زمان 'یعقوب عمیدور' ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی در واكنش به سخنان الجعفری گفت: به رغم اینكه سوریها قدرت (حمله به فرودگاه تل آویو) را دارند، اما از بیم پاسخ سخت اسرائیل (این اقدام) را اجرایی نخواهند كرد؛ سوریه موشكهایی در اختیار دارد كه میتواند به فرودگاه تل آویو برسد، این كشور همچنین ضدهواییهایی دارد كه میتوانند جنگنده - بمب افكن های به پرواز درآمده از فرودگاه تل آویو را هدف قرار دهد.
به گزارش كانال هفت رژیم صهیونیستی، عمیدرو مدعی شد: اما اگر این اتفاق بیفتد طوری آنها را هدف قرار خواهیم داد كه به پایان نظام (كنونی) سوریه بینجامد؛ معتقدم سوریها اینچنین ریسكی نخواهند كرد.
واكنش بشار الجعفری به اقدامات تجاوزكارانه رژیم صهیونیستی همچنین موجب استقرار گنبد آهنین در تل آویو شد و این رژیم از ترس اقدام دمشق در پاسخ گویی، در اقدامی كم سابقه داخل تلآویو سامانه پدافند موشكی «گنبد آهنین» مستقر كرد.
** تقویت پدافند هوایی سوریه
روس ها در دهم مهر ماه جاری و پس از چند سال تاخیر، چهار سامانه دفاع هوایی اس300 را به همراه لوازمات جانبی به سوریه ارسال كردند و این سامانه های دفاعی در كنار دیگر سامانه های پدافند هوایی سوری ها همچون سام پنج (S200) و سام شش گانیفول و آتشبار ضد هوایی اس – 75 قسمتی دیگر از سامانه پدافند هوایی فعال ارتش سوریه به حساب می آید كه در كنار هم موجب تقویت دفاع هوایی این كشور شده است.
به غیر از تحویل سامانه پدافند هوایی اس300 از سوی روس ها به سوریه، مسكو اولین محموله جنگ الكترونیك 'كراسنوخا 4' را تحویل ارتش سوریه داد؛ این محموله جنگ الكترونیك از سال 2012 نهایی و سال 2013 در ارتش روسیه وارد خدمت شده است.
كراسنوخا از اولین سامانه هایی بود كه در فرودگاه حمیمیم در استان لاذقیه در شمال غرب سوریه مستقر شد و گفته می شود كه برد اخلال آن در سامانه های ارتباطی و رادیویی حدود 250 كیلومتر است، این سیستم می تواند تمام سامانه های ماهواره ای ناوبری و ارتباطی هواپیماهای نظامی كه قصد حمله به سوریه را داشته باشند، كور كند.
كارشناسان مسایل منطقه معتقدند كه اگر روس ها در سوریه در تنگنا قرار نمی گرفتند، هیچگاه سامانه پدافند هوایی اس 300 را به سوری ها تحویل نمی دادند، هرچند هم اكنون نیز در خصوص تحویل كامل این سامانه ضدهوایی اما و اگرهایی وجود دارد و گفته می شود كه اختیار استفاده از این سامانه ها هنوز در دست روس هاست.
شهریور ماه سال جاری بود كه روس ها با شوك هدف قرار گرفتن هواپیمای شناسایی خود با 15 سرنشین كه از پایگاه حمیمیم در استان لاذقیه به پرواز درآمده بود، روبه رو شدند؛ اقدامی كه به هیچ وجه مقامات مسكو انتظار آن را نداشتند چراكه به رغم كمك های روسیه به سوریه برای مبارزه با تروریسم در سال های اخیر، مسكو ارتباط راهبردی قابل توجهی با تل آویو نیز دارد.
جنگنده - بمب افكن های رژیم صهیونیستی در اقدام تجاوزكارانه خود در خاك سوریه در 27 شهریور ماه سال جاری (1397) كه پنجاه و چهارمین مورد آن در 18 سال اخیر بود، با چهار فروند بمب افكن F16 با تجاوز به استان لاذقیه در شمال غرب سوریه، یك هواپیمای نظامی روس را در معرض سامانه دفاع هوایی اس200 سوریه قرار دادند كه موجب هدف قرار گرفتن آن و كشته شدن تمام 15 سرنشین این هواپیما شدند كه همگی از متخصصان روس بودند.
این اقدام صهیونیست ها موجبات ناراحتی مقامات روس را فرام آورد و باعث شد تا 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه دستور ارسال سامانه دفاع هوایی اس300 را به سوریه صادر كند، اقدامی كه پنج سال از درخواست و پافشاری سوری ها نسبت به تحویل آن می گذشت.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه پس از هدف قرار گرفتن هواپیمای نظامی روس در سوریه اعلام كرد كه مسئولیت كامل سرنگونی این هواپیمای نظامی در سوریه و كشته شدن 15 سرنشین نظامی روس آن با اسرائیل است.
رئیس جمهوری روسیه نیز در واكنش به هدف قرار گرفتن هواپیمای نظامی روسی در سوریه تأكید كرد كه موضع كرملین درباره سرنگونی این هواپیما همان موضع وزارت دفاع روسیه است.
** نتیجه
تجاوزهای ادامه دار رژیم صهیونیستی به خاك سوریه به ویژه حملات اخیر كه با هماهنگی ائتلاف غربی صورت گرفته نشان می دهد كه مقامات تل آویو هیچگاه به قوانین بین المللی پایبند نیستند و تجاوز به خاك دیگر كشورها جزو سرشت پلید صهیونیست ها در آمده است از این رو اگر مقامات دمشق كه در دو سال گذشته توانسته اند به كمك نیروهای مقاومت اسلامی شكست های سنگینی به تروریست ها وارد كنند و اكثر خاك این كشور را از لوث تروریست ها پاك كنند، بتوانند رویكرد خود را در مقابل تجاوزهای رژیم صهیونیستی كه هم اكنون دفاعی می باشد به سمت پاسخ دهی كوبنده و یا همان تهاجمی تغییر دهند، همانگونه كه بشار الجعفری گفته است، مطمئنا مقامات صهیونیست دیگر دست از پا خطا نخواهند كرد.
نكته بعدی وضعیت فعلی سامانه پدافند هوایی اس 300 در سوریه می باشد كه بنابر اخبار دریافتی این سامانه توانایی لازم برای دفع حملات هوایی رژیم صهیونیستی و ائتلاف غربی را دارد، اما روس ها به رغم تحویل چهار سامانه اس 300 اجازه استفاده از آن را به سوری ها به دلیل ارتباط راهبردی میان مسكو - تل آویو به سوری ها نداده اند؛ البته روس ها در گذشته نیز در حملات ائتلاف غربی به سركردگی آمریكا به سوریه نیز بارها سامانه های پدافند هوایی اس 300 و اس 400 مستقر در سوریه را خاموش كرده بودند.
خاورم*1275**1586
تهران - ایرنا - بامداد پنجشنبه (هشتم فروردین ماه) رسانه های خبری از حمله بمب افكن های متجاوز رژیم صهیونیستی به استان حلب در شمال سوریه خبر دادند؛ بمبارانی كه پنجاه و هشتمین تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه در 18 سال گذشته محسوب می شود.