رسول انتظارمهدي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين قارچ ها به شدت سمي و مرگبار بوده و قابل تشخيص از قارچ هاي خوراكي نيستند.
وي اضافه كرد: مردم استان در فصل بهار، اقدام به چيدن قارچ هاي خوراكي از طبيعت مي كنند كه در بيشتر اوقات قارچ هاي سمي از خوراكي قابل تشخيص نيستند و مشكلات جدي براي مردم ايجاد مي كند.
وي از مردم خواست از مصرف قارچ هاي غير مطمئن پرهيز و فقط از قارچ هاي بسته بندي شده داراي پروانه بهره برداري استفاده كنند.
وي بيان كرد: درصورت مصرف قارچ هاي رويشي و بروز علايمي نظير تهوع، استفراغ، اسهال، درد شكم و تعريق كه گاهي علائم مغزي مانند توهم، خواب آلودگي، تشنج و بي قراري با آن همراه مي شود، شهروندان بايد به سرعت به نزديكترين بيمارستان محل سكونت خود مراجعه كنند.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: مصرف اين قارچ ها مي تواند آسيب جدي به كبد و اعضاي بدن وارد كند و باعث مرگ افراد شود.
انتظارمهدي افزود: علايم مسموميت با قارچ، چهار تا 24 ساعت پس از مصرف ظاهر مي شود.
به گزارش ايرنا، قارچ ها در طبيعت فراوان هستند و انواع مختلفي دارند كه بعضي از آنها خوراكي و برخي ديگر سمي بوده و ممكن است افراد هنگام گشت و گذار در مناطق جنگلي و طبيعت، با يكسري گياهان وحشي و خود رو ازجمله قارچ ها روبرو شوند و تصور شود مصرف اين گونه گياهان نه تنها مضر نيست، بلكه داراي خواص بسياري است، ولي بايد دانست تمام اين قارچ ها و گياهان خوردني نيستند و تعدادي از آن ها سمي است.
بعضي قارچ ها و گياهان سمي، بسيار خطرناك هستند و خوردن چند لقمه از آن ها مي تواند كبد، كليه و حتي مغز را از كار بياندازد.
8137/2093
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي:
مردم از مصرف قارچ هاي وحشي و غيرپرورشي خودداري كنند
۱۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۳۳
کد خبر:
83260936
اروميه – ايرنا - معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: مردم استان از چيدن و مصرف قارچ هاي وحشي و غير پرورشي كه در مراتع استان مي رويد، خودداري كنند.