۱۳ فروردین ۱۳۹۸، ۱:۰۴
کد خبر: 83262585
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

رييس جمهوري در جريان آخرين وضعيت سيلاب گلستان قرار گرفت

گرگان - ايرنا - دكتر حسن روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران در تماس با مير محمد غراوي سرپرست استانداري گلستان در جريان آخرين وضعيت سيلاب استان و اقدامات انجام شده براي امدادرساني و مهار روان آبهاي سطح منطقه قرار گرفت.

به گزارش دوشنبه شب ارسالي استانداري گلستان به ايرنا، دكتر روحاني رييس جمهوري در اين تماس گفت: دولت با تمام قدرت براي تخليه آب از سطح مناطق به زير آب رفته گلستان در صحنه است و پس از آن هم براي بازسازي استان و رفع مشكلات مردم در كنار آنها خواهد بود.
سرپرست استانداري گلستان با ارائه گزارشي به رييس جمهور اظهار داشت: با ورود تجهيزات جديد لايروبي از سوي قرارگاه خاتم الانبياء به استان كه امروز صورت گرفت؛ لايروبي مسير سيلاب ها و خروجي رودخانه هاي منطقه شدت مي گيرد.
ميرمحمد غراوي گفت: تمهيداتي اتخاذ شده تا روان آبهاي بالادست در حوزه آبريز شرق گلستان به طرف تالاب ها منحرف شود تا آب كمتري روانه شهرستانهاي آق قلا و گميشان شود.
وي با يادآوري همراهي و همكاري همه نيروها اعم از سپاه، ارتش، دستگاههاي اجرايي، هلال احمر و نهادهاي مردمي گفت: با همدلي و اقدامات صورت گرفته انتظار مي رود مناطق آسيب زده استان گلستان در زمان كوتاهتري به شرايط عادي بازگردند.
رييس جمهوري پس از شنيدن گزارش سرپرست استانداري گلستان؛ دستورات لازم را در خصوص بقيه موارد و حل معضل و مشكلات سيلاب در استان صادر كرد.
گفتني است دكتر روحاني دو روز قبل هم در تماس با سرپرست استانداري گلستان موضوع سيل استان را پي جويي كرد و هفته گذشته نيز با حضور ميداني در منطقه از نزديك با مردم سيل زده گفتگو و در جريان اقدامات دستگاهها قرار گرفت.
استان گلستان در آخرين روزهاي سال 97 با يكي از كم نظيرترين بارش هاي تاريخ خود مواجه بود بطوريكه برابر داده هاي هواشناسي در نقاط مختلف اين استان بين 74 تا 353 ميلي متر باران باريد.
براي مقايسه اين حجم از بارندگي بايد يادآور شد كه ميانگين بارش ساليانه گلستان 450 ميلي متر است ضمن اينكه باران شيراز كه تعدادي از شهروندان و مسافران نوروزي را به كام سيلاب فرو برد فقط 17 ميلي متر بوده است ولي در بيابانهاي كم باران شمال گلستان بارش 74 تا 120 ميلي متر بود.
اين ميزان بارندگي در ارتفاعات و نقاط بالادستي سدهاي گلستان از جمله گاليكش، مينودشت، آزادشهر و راميان بين 220 تا 353 ميلي متر در مدت زمان كوتاهي بوده است ضمن اينكه حجم زيادي از برف ماندگار قبلي را نيز ذوب كرد.
بارش شديد باران در گلستان باعث سر ريز شدن سد گلستان در گنبدكاووس، سد بوستان در كلاله و سد وشمگير در آق قلا شد كه به دنبال آن سيل از شرق استان آغاز و با طغيان رودخانه هاي گرگان رود، چهل چاي، قره سو و اوغان بخش هاي وسيعي از شمال و غرب گلستان را به زير آب برد.
با گذشت حدود دو هفته سرريز سدهاي استان گلستان همچنان ادامه دارد و بر اثر سيل و حوادث ناشي از آن نظير تخريب منازل و واژگوني قايق تاكنون 8 نفر جان باخته اند.
بسياري از شهرها و روستاهاي گلستان بويژه آق قلا و گُميشان آسيب جدي ديده اند ضمن اينكه 3 هزار نفر كارگر بر اثر تخريب و تعطيلي واحدهاي توليدي و خدماتي منطقه بيكار شده اند.
به گزارش ايرنا؛ گلستان يكي از استان هاي مستعد سيل كشور است كه در سال هاي گذشته همواره شاهد بروز اين پديده طبيعي همراه با تلفات فراوان بوده است.
بزرگترين سيل گلستان در مرداد 1380 و مرداد 1381 رخ داد كه در آن بيش از 300 نفر جان خود را از دست دادند و خسارت هاي سنگين زيادي به بخش هاي گوناگون استان وارد شد.
اقليم جغرافيايي خاص و اختلاف شديد ارتفاع نقاط مختلف گلستان باعث تشديد خسارت هاي سيل منطقه مي شود كه به باور كارشناسان اجراي طرح هاي آبخيزداري، احداث سد و اجراي فني تر و دقيق تر طرحهاي عمراني همچون جاده سازي راهكار كاهش خسارات و تلفات سيل گلستان است.
گلستان افزون بر 20 هزار كيلومتر مربع مساحت دارد و حدود 1.9 ميليون نفر جمعيت آن در سطح 14 شهرستان زندگي مي كنند و اقتصاد آن بر كشاورزي متمركز است.
3014/2729