۱۵ فروردین ۱۳۹۸، ۰:۰۳
کد خبر: 83264246
T T
۰ نفر

سد بختياري قابليت انتقال آب ندارد

۱۵ فروردین ۱۳۹۸، ۰:۰۳
کد خبر: 83264246
سد بختياري قابليت انتقال آب ندارد

اهواز – ايرنا – استاندار خوزستان گفت: اگر سد بختياري احداث شود يكي از حسن هاي آن اين است كه با توجه به موقعيت جغرافيايي اش قابليت انتقال آب ندارد.

به گزارش ايرنا غلامرضا شريعتي عصر چهارشنبه در شوراي هماهنگي مديريت بحران استان خوزستان با حضور سرلشكر محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در اداره كل مديريت بحران استانداري خوزستان اظهار داشت: سد بختياري سيلاب‌ها را كنترل مي‌كند و منابع آب خوزستان را افزايش مي دهد و از آنجايي كه در پايين دست اين سد زمين كشاورزي نيست در نتيجه همه آب آن به خوزستان مي رسد.
وي ادامه داد: هنوز امكان ساخت سدهاي ديگر را در استان داريم تا بتوانيم مديريت خود را بر منابع آب تقوبت كنيم به عنوان مثال سدكارون 2 را مي توانيم بسازيم.
استاندار خوزستان با اشاره به اينكه مي توانيم سد بختياري كه 30 درصد پيشرفت فيزيكي دارد را بسازيم افزود: اين سد داراي 2 طراحي است كه با يك طراحي سه ميليارد متر مكعب و با طراحي ديگري پنج ميليارد متر مكعب آب را در خود ذخيره مي‌كند.
وي ادامه داد: در حوضه دز كه بسيار پر آب نيز هست وجود سد بختياري مديريت ما را بر منابع آب تقويت مي كند و با وجود يك سد در حوضه دز قابليت مانور پايين است.
شريعتي افزود: احداث سد بختياري به ظرفيت توليد برق آبي ما نيز مي افزايد و همين موضوع قدرت مانور ما را در قدرت برق افزايش مي دهد.
وي گفت: اگر يك نيروگاه تركيبي را بخواهيم وارد مدار كنيم پس از 48 ساعت وارد مدار مي‌شود اما نيروگاه برق آبي همان لحظه وارد مدار مي شود.
وي افزود: كم و بيش تمامي كشور از شرايط استان مطلع هستند و همه آوردهاي آب استان‌هاي همجواري مانند لرستان، كهگيوله و بويراحمد، چهار محال بختياري،ايلام و ... به سمت خوزستان مي‌آيند.
استاندار خوزستان با اشاره به نحوه مديريت كردن بارش‌ها در خوزستان افزود: سدسازي‌ها در استان نقش بسيار مهمي در مهار سيلاب‌ها داشته است از جمله آ‌ن‌ها مي توان به تضمين كشاورزي در خوزستان و مديريت شرايط استان در حوضه آب اشاره كرد.
وي ادامه داد: سال گذشته آورد آب رودخانه هاي استان حدود 13ميليارد متر مكعب بود در حالي كه امسال تا اين لحظه 28 ميليارد متر مكعب روان آب داشته ايم و پيش بيني مي‌شود در سال آبي 97_98 كه از مهر 97 آغاز مي شود حداقل 50 ميليارد مترمكعب روان آب به استان وارد شود.
شريعتي ادامه داد: شرايطي كاملا نامتناسب از بارش‌ها را در استان شاهد هستيم كه مي‌طلبد ظرفيت ذخيره سازي و مديريت منابع آب و كنترل آنها را بيش از پيش داشته باشيم.
وي با اشاره به اين كه مرتفع سازي سد دز در شوراي اقتصاد كشور تصويب شده است بيان كرد: مرتفع سازي سد دز يك ميليارد متر مكعب به ظرفيت سد دز مي افزايد.
به گزارش ايرنا بارش هاي شديد در بالادست سدهاي خوزستان منجر به ورود حجم بالاي سيلاب به سدهاي اين استان شد كه به تبع آن باز شدن خروجي سدها و در نهايت افزايش دبي رودخانه هاي دز ، كارون و كرخه، منجر به آبگرفتگي مناطقي از پايين دست شده است.
7164/6064