به گزارش ایرنا، رسانه های عراق چند روز پیش به نقل از 'محمد الحلبوسی' رئیس پارلمان عراق در جریان سفر اخیرش به واشنگتن نوشتند كه خروج نیروهای آمریكا به نفع تروریست هاست و پرونده بیرون راندن نیروهای خارجی از این كشور برای همیشه بسته شده و جریان های سیاسی بر سر ادامه حضور این نیروها تفاهم دارند.
این پرونده دیماه گذشته از زمان اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در سفر مخفیانه با پایگاه عین الاسد در استان الانبار عراق مبنی بر ادامه حضور نظامی آمریكا با هدف تحت نظر گرفتن ایران و منطقه، بطور جدی در دستور كار بسیاری از احزاب و ائتلاف انتخاباتی در پارلمان عراق قرار گرفت.
اكنون 'حاكم الزاملی' از شخصیت های برجسته جریان صدر با رد سخنان الحلبوسی می گوید كه جریان متبوع وی هیچگاه این پرونده را نبسته و از آن كوتاه نیامده و نخواهد آمد.
وی در گفتگو با خبرگزاری بغداد الیوم افزود: رئیس پارلمان و یا حتی روسای سه گانه (پارلمان، ریاست جمهوری، نخست وزیری) نمی توانند در خصوص حضور نیروهای خارجی تصمیم شخصی و یا حتی جمعی میان خود بگیرند بلكه مرجع صالح تصمیم گیری درباره آن پارلمان است.
الزاملی گفت: جریان صدر یك جریان سیاسی موثر و با نفوذ در پارلمان عراق و افكار عمومی و حتی سایر احزاب و گروههای سیاسی است و این پرونده را به پیش خواهد برد.
عضو جریان صدر از روسای سه گانه عراق خواست در خصوص این موضوع با احزاب و ائتلاف های موثر انتخاباتی گفت و گو كنند.
الزاملی تاكید كرد كه جریان صدر كه نقش مهمی در بیرون راندن نیروهای آمریكایی از عراق در سال 2011 از طریق نیروهای مقاومت داشته است، اجازه ادامه حضور نیروهای خارجی در این كشور را نخواهد داد.
به نظر می رسد، اظهارات غیرمسوولانه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریكا در 14 بهمن ماه 97، اكنون نظامیان آمریكا را در مخمصه مطالبه عراقی ها برای انتخاب یكی از دو راه یعنی ماندن مشروط یا اخراج از خاك عراق قرار داده است.
كارشناسان عراقی معتقدند كه اظهارات اخیر رییس جمهوری و رییس پارلمان عراق به نوعی موافقت با ماندن مشروط نظامیان آمریكا در خاك عراق است كه به نظر می رسد مقامات وزارت امور خارجه و دفاع آمریكا با آن موافقت كرده اند.
در مقابل جناح های سیاسی و ائتلاف های بزرگ پارلمانی در عراق، همچنان با ایده بقای مشروط نظامیان آمریكا مخالفت كرده و بر ضرورت پایان دادن به حضور آنها از خاك عراق اصرار ورزیده اند.
ماندن مشروط به این معنا است كه آمریكایی ها بپذیرند حضور نظامیانشان در عراق فقط در چارچوب ائتلاف موسوم به مبارزه با داعش و محدود به مبارزه با این گروهك تروریستی و همچنین آموزش ارتش عراق باشد.
دو ائتلاف سائرون و الفتح كه جمعا بیش از 110 كرسی از مجموع 329 كرسی پارلمان دارند، از مدتها پیش اعلام كرده بودند كه در حال انجام رایزنی با دیگر فراكسیون های پارلمانی برای تصویب لایحه قانونی خروج نیروهای آمریكا از خاك عراق هستند.
طبق اعلام سابق سفارت آمریكا در بغداد تعداد كل نیروهای آمریكایی موجود در خاك عراق حدود پنج هزار و 200 نفر هستند اما منابع پارلمانی، سیاسی و وابسته به گروه های مقاومت در عراق، تعداد نیروهای آمریكایی را به مراتب بیش از این رقم عنوان می كنند.
آنچه بیش از همه پارلمان و جناح های سیاسی در عراق را به تحرك برای بیرون راندن نیروهای آمریكایی از خاك كشورشان واداشته، پاره ای فعالیت های مشكوك نیروهای آمریكایی از جمله مشاركت در عملیات های رزمی و نادیده گرفتن حاكمیت ملی عراق است.
بقای مشروط نظامیان آمریكا در عراق 10 فروردین ماه از سوی «برهم صالح» رییس جمهور عراق در گفت وگو با خبرگزاری آمریكایی «آسوشیتدپرس» مطرح شد به این معنا كه اگر ماموریت نظامیان آمریكا در عراق فقط منحصر به مبارزه با گروه تروریستی داعش باشد، در عراق مخالفت جدی با خروج نیروهای آمریكا وجود ندارد.
برخی نمایندگان پارلمان عراق معتقدند كه اظهارات این دو مقام عراقی ناشی از فشار سنگین واشنگتن به رهبران عراق بوده و برخلاف اظهارات رییس جمهوری و رییس پارلمان عراق، افكار عمومی این كشور خواهان پایان حضور نظامی آمریكا هستند.
اعلام موافقت ضمنی رییس جمهوری و رییس پارلمان عراق با حضور مشروط نیروهای آمریكایی در این كشور، جنجال تازه ای در بغداد ایجاد كرده و برخی فراكسیون ها را به تكاپوی جدید برای پایان دادن به این حضور نظامی بیگانه واداشته است.
نیروهای آمریكایی كه در سال 2011 به علت شكست و ناكامی های مكرر در برابر نیروهای مقاومت عراق، مجبور به ترك خاك عراق شده بودند در سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش در صدر یك ائتلاف به اصطلاح بین المللی بار دیگر وارد این كشور شدند و هم اكنون عمده نیروهای خارجی مستقر در خاك عراق را شامل می شوند.
خاورم*4*380**
در واكنش به سخنان رئیس پارلمان
جریان صدر: از موضع خروج نیروهای آمریكایی كوتاه نمی آییم
۱۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۴:۳۴
کد خبر:
83264679
بغداد - ایرنا - یكی از رهبران جریان صدر به رهبری سید مقتدا صدر در واكنش به سخنان اخیر رئیس پارلمان عراق تاكید كرد كه این جریان سیاسی به هیچوجه از مواضع ثابت و اصولی خود مبنی بر ضرورت بیرون راندن نیروهای نظامی خارجی از عراق كوتاه نخواهد آمد.