امیر شاهآبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از بارشهای شدید اخیر بسیاری از مناطق استان كرمانشاه شاهد آبگرفتگی و بالا آمدن سطح آب بود و به همین دلیل خدمترسانی به آنها به راحتی انجام شد اما در شهرستان هرسین یك سیل واقعی رخ داد به طوری كه ورودی آب در منطقه بیستون و چمچمال به یك هزار و 500 متر مكعب در ثانیه رسید در حالی كه خروجی آن تنها 700 متر مكعب بود.
به گفته او، رودخانه گاماسیاب با اضافه شدن دینورآب، طغیان كرد و روستاهای «گرگوند، قوزیوند، چمبطان سفلی و علیا و قرهولی» را به محاصره در آورد؛ همچنین به روستاهای زیادی هم خسارت گسترده زد.
**سیل هرسین با آبگرفتگی كرناچی قابل قیاس نیست
شاهآبادی گفت: عمق بحران به اندازهای بوده كه دریاچهای در این منطقه به عرض چهار تا پنج كیلومتر شكل گرفت و بیش از هزار هكتار از اراضی درجه یك كشاورزی را ویران كرده است.
شاه آبادی تاكید كرد كه سیلزدگان هرسین نیاز به توجه بسیار بیشتری نسبت به مناطقی مانند كرناچی دارند كه تنها با یك آبگرفتگی مواجه هستند.
**نیاز شدید به مواد غذایی، پوشاك و علوفه دام
آنچنان كه فرماندار هرسین بیان كرد، روستاهای چمبطان سفلی و علیا و قرهولی در همان روز نخست سیل با كمك سپاه و ارتش تخلیه شدند اما با تثبیت سطح آب و فروكش كردن بخشی از آن، روستائیان برای نجات دامهایشان به روستا برگشتهاند هر چند تعداد زیادی از دامهای آنان هم در این سیل تلف شده است.
او افزود: ارتش به سختی با این سه روستا ارتباط برقرار كرده و اكنون به صورت حداقلی به آنان كمك میشود در حالی كه اهالی این روستاها به شدت نیاز به كمك های غذایی و پوشاك و نیز علوفه برای دام هایشان دارند.
به گفته این مسئول، چند روستای دیگر شهرستان هرسین هم خسارتهای سنگینی از سیل دیدهاند و در تلاشیم كه هر چه سریعتر میزان خسارتها را جمعبندی كنیم تا برای جبران آن اقدام شود.
**جهاد باید به سیلزدگان علوفه رایگان بدهد
شاهآبادی با تاكید بر اینكه جهاد كشاورزی باید به دامداران سیلزده هرسین علوفه رایگان بدهد، گفت: اكنون پسانداز سالانه روستائیان به پایان رسیده و حتی سرمایهای برای تامین علوفه دامهایشان ندارند.
او گفت: استاندار كرمانشاه چندین بار از نزدیك پیگیر وضعیت و مشكلات سیلزدگان هرسین بوده و اكنون هم برای تامین نیازهای فوری آنان تلاش می كند.
**سیلزدگان هرسین اولویت كمك كرمانشاهیها باشد
شاهآبادی كمك بخش خصوصی و مردم كرمانشاه به سیلزدگان استان لرستان را ارزشمند و قابل تقدیر دانست اما تاكید كرد كه اكنون اولویت كمكرسانی باید سیلزدگان نیازمند هرسین باشد.
فرماندار هرسین ابراز امیدواری كرد كه از سطح آب رودخانه گاماسیاب تا روز جمعه به بستر خودش برگردد و امكان خدمترسانی مناسب به سیلزدگان فراهم شود.
رود گاماسیاب از طولانیترین رودخانههای ایران است كه از 21 كیلومتری جنوب شرقی نهاوند در استان همدان سرچشمه میگیرد و پس از در آغوش كشیدن روان آبهای ملایر، تویسركان، اسدآباد و صحنه وارد شهرستان هرسین می شود.
گاماسیاب در ادامه راه، پس از یكی شدن با رود قرهسو به سمت ایلام میرود و در مسیر خوزستان با رود كرخه یكی میشود و در نهایت در سد بزرگ كرخه آرام میگیرد.
شهرستان هرسین با 85 هزار نفر جمعیت در 44 كیلومتری جنوب شرق كرمانشاه واقع شده است.
سامانه بارشی قوی كه از روز یكشنبه از سمت كرمانشاه وارد آسمان ایران شد، طی 48 ساعت بارش شدید برف و باران، سبب سیل و خسارت گسترده بویژه در شرق و جنوب شرقی این استان از جمله شهرستان هرسین شد.
آنچنان كه جلیل بالایی، مدیركل مدیریت بحران استانداری كرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت: بیشترین خسارتهای سیل اخیر در این استان به راهها، پلها و زیرساختهای شهری وارد شد و در حوزه تولید هم بیشترین زیان را بخش كشاورزی(زراعت، دام و شیلات) دید.
هوشنگ بازوند، استاندار كرمانشاه هم به ایرنا گفت: سیل اخیر بیش از 400 دهنه پل و آبراه استان را تخریب كرده و دستكم 243 میلیارد تومان به راههای ارتباطی استان خسارت زده است.
بازوند همچنین گفت كه بیش از 70 هزار هكتار از مزارع كشاورزی استان در این سیل خسارت دیده است.
استان كرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا است.
7444/8066
كرمانشاه - ایرنا - به گفته فرماندار هرسین، همچنان سه روستای این شهرستان در محاصره سیل است و سیلزدگان به شدت نیاز به كمكهای غذایی و پوشاك و نیز علوفه برای دامهایشان دارند.