۱۵ فروردین ۱۳۹۸، ۲۱:۴۴
کد خبر: 83264998
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

يك چهارم سد زاينده رود تا پانزدهم فروردين ذخيره شد

۱۵ فروردین ۱۳۹۸، ۲۱:۴۴
کد خبر: 83264998
يك چهارم سد زاينده رود تا پانزدهم فروردين
ذخيره شد

اصفهان - ايرنا - ذخيره آب در درياچه سد زاينده رود تا 15 فروردين امسال به 347 ميليون متر مكعب رسيد كه معادل 25 درصد ( يك چهارم) ظرفيت اين سد است.

ظرفيت سد زاينده رود تا 1.4 ميليارد متر مكعب آب است.
معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي اصفهان روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: ميزان ذخيره آب در سد زاينده رود در ابتداي فروردين امسال حدود 170 ميليون متر مكعب بود كه اكنون به بيش از 2 برابر افزايش يافته است.
حسن ساساني افزود: ذخيره سد زاينده رود در مدت مشابه سال گذشته 140 ميليون متر مكعب بود.
وي با بيان اينكه ميزان ورودي سد زاينده رود در مدت مشابه سال گذشته 35 متر مكعب بر ثانيه بود، خاطرنشان كرد: اين ميزان در فروردين امسال تا 400 متر مكعب نيز افزايش يافت و در زمان حاضر حدود 208 متر مكعب بر ثانيه است.
وي با اشاره به افزايش خروجي سد زاينده رود از 13 فروردين امسال، خاطرنشان كرد: خروجي سد تا قبل از سيزدهم فروردين حدود 10 متر مكعب بر ثانيه بود اما از اين تاريخ به بعد اين ميزان براي تحويل حقابه كشاورزان همانند بهمن سال گذشته، افزايش يافت.
ساساني اضافه كرد: افزايش خروجي سد زاينده رود از 13 فروردين با هدف تخصيص نوبت دوم حقابه كشاورزان شرق و غرب اصفهان صورت گرفت و مقرر است تا 20 خرداد امسال ادامه يابد.
حقابه كشاورزان اصفهان در نوبت نخست با افزايش دريچه‌هاي سد زاينده‌رود از هشتم بهمن پارسال به مدت 20 روز تخصيص يافت و حدود ۲۵ هزار هكتار اراضي كشاورزي در شرق و حدود ۱۵ هزار هكتار در غرب اصفهان زير كشت رفت.
وي در پاسخ به اينكه پس از 20 خرداد ميزان خروجي سد زاينده رود به چه صورت خواهد بود، گفت: اين موضوع بايد توسط شوراي هماهنگي حوضه آبريز زاينده رود، بررسي و درباره آن تصميم گيري شود.
معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي اصفهان اضافه كرد: خروجي سد زاينده رود از اواخر اسفند پارسال بمنظور تخصيص حقابه زيست محيطي افزايش يافت كه تا امروز آب جريان يافته به سمت تالاب گاوخوني هدايت مي شد و از فردا، توزيع آب براي كشاورزان آغاز مي شود.
وي ميزان بارش هاي سال زراعي جاري ( از مهر پارسال تا كنون) در سرشاخه هاي زاينده رود را 1932 ميلي متر اعلام و تصريح كرد: سهم زاينده رود از بارش هاي سرچشمه هاي زاگرس بر اساس توپوگرافي (پستي و بلندي) منطقه و بطور طبيعي حدود 10 درصد است بهمين دليل در مقايسه با برخي سدهاي ديگر نبايد انتظار داشت كه به سرعت ذخيره آن افزايش يابد.
ساساني ادامه داد: هنوز حجم بسياري از ذخيره برفي در ارتفاعات كوهرنگ بدليل شدت سرماي هوا، آب نشده و با آب شدن آنها ذخيره سد افزايش قابل توجهي خواهد يافت.
زاينده رود بزرگترين رودخانه منطقه مركزي ايران است كه از كوه‌هاي زاگرس مركزي سرچشمه مي گيرد، در فلات مركزي كشور پيش مي‌ رود و به تالاب گاوخوني در شرق اصفهان مي ‌ريزد.
اين رودخانه در سال هاي گذشته به دليل تغييرات اقليمي، خشكسالي هاي متوالي، تراكم جمعيت و برداشت هاي بي رويه به يك رودخانه فصلي تبديل و در پايين دست بويژه در فصل هاي گرم سال با خشكي مواجه شد.
به دنبال بارش برف و باران در شرق و غرب استان اصفهان در روزهاي اخير، بسياري از رودخانه هاي فصلي منطقه جاري و برخي رودخانه هاي دائمي كه به دليل خشكسالي كم آب شده بودند دوباره لبريز شدند.
رودخانه زاينده رود از اواخر اسفند پارسال در اصفهان جاري شد و بر اساس تصميم هاي اوليه مقرر است تا خرداد جريان داشته باشد.
سد زاينده رود به عنوان يكي از اصلي ترين سدهاي مركز كشور در سال 1349 با ظرفيت 1.4 ميليارد متر مكعب بهره برداري شد، اين سد قوسي شكل در 110 كيلومتري غرب اصفهان قرار دارد.
/6026/3011

پروندهٔ خبری