۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۱۰
کد خبر: 83267830
T T
۰ نفر

بينايي بيش از 9500 كودك در مهاباد پايش شد

۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۳:۱۰
کد خبر: 83267830
بينايي بيش از 9500 كودك در مهاباد پايش شد

مهاباد - ايرنا - مسوول پيشگيري از معلوليت اداره بهزيستي مهاباد گفت: 9 هزار و 523 كودك سه تا 6 ساله در اين شهرستان در قالب طرح غربالگري تنبلي چشم طي سال گذشته مورد پايش و سنجش بينايي قرار گرفتند.

كمال كريمي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين تعداد 485 مورد مشكوك شناسايي و 449 مورد نيز به سطح دوم بينايي سنجي ارجاع شد.
وي با بيان اينكه پنج كودك نيز از مرحله دوم به سطح 3 (پزشك متخصص) معرفي شده اند، ادامه داد: در اين مدت 46 عينك طبي تجويز و سه عمل جراحي نيز با كمك هزينه اداره بهزيستي مهاباد انجام شده است.
وي پيشگيري از معلوليت را يكي از اهداف اساسي سازمان بهزيستي عنوان كرد و ادامه داد: بهزيستي اين طرح را در 17 پايگاه شهري، 30 پايگاه در مدارس پيش دبستاني و 29 مهد كودك و 50 پايگاه سلامت در روستاهاي بدون مهد كودك اجرا كرده است.
مسوول پيشگيري از معلوليت اداره بهزيستي مهاباد يادآور شد: اجراي طرح پيشگيري از تنبلي چشم در مهاباد با استفاده از تجهيزات پيشرفته انجام مي شود و اين امر موجب بالا بردن ضريب اطمينان و كاهش خطا مي شود.
به گزارش ايرنا، آمبليوپي يا تنبلي چشم يك مشكل بينايي است كه حدود 2 تا سه درصد افراد جامعه گرفتار آن هستند و اگر به موقع درمان نشود باعث اثرات جدي بر زندگي آنان مي شود.
در اين بيماري يك چشم كه به آن چشم تنبل يا آمبليوپ مي گويند، باعث مي شود ديد مركزي در كودك به خوبي تكامل پيدا نكند؛ درمان نكردن آمبليوپي موجب مي شود كاهش ديد تا آخر عمر در فرد مبتلا باقي بماند.
كودكي كه از نظر بينايي مشكوك تشخيص داده شود به مرحله دوم انتقال مي يابد كه توسط كارشناسان بينايي سنجي مي شوند و در صورت تشخيص مشكل در مرحله دوم كودك مورد نظر به چشم پزشك ارجاع داده مي شود.
پيشگيري از تنبلي چشم و اختلال هاي بينايي به عنوان يكي از اهداف سازمان بهداشت جهاني تا سال 2020 تعيين شده است.
مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع است و بر اساس اعلام ثبت احوال، اين شهرستان حدود 13 هزار و 200 كودك بين 3 سه تا 6 سال دارد.
9903/6185/2093