۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۲۱:۱۲
کد خبر: 83268593
T T
۰ نفر
پاپ هم اروپا و آمريكا را براي فروش سلاح به جنگ افروزان محكوم  كرد

رم - ايرنا - پاپ فرانسيس رهبر مذهبي كاتوليك ها كه همواره انتقاد از سياست هاي جنگ افروزانه و فروش اسلحه را در دستور كار دارد، در نهايت موضع خود در قبال فروش سلاح از سوي اروپا ، آمريكا و جهان غرب به جنگ افروزان در يمن، سوريه و افغانستان و كشتار زنان، كودكان و مردم اين كشورها، مشخص كرد.

به گزارش يكشنبه شب ايرنا، پاپ از ابتداي ماموريت خود به عنوان رهبر مذهبي كاتوليك هابه انتقاد از جنگ و فروش اسلحه به كشورهاي درحال جنگ پرداخته و نزاع را ابزاري براي ثروت اندوزي قاچاقچيان اسلحه عنوان كرده است.
رهبر كاتوليك ها در موضع گيري هاي خود هيچ گاه از اروپا و آمريكا به عنوان مسئولان مستقيم اين فجايع نام نبرده، اما روز گذشته (شنبه) در نشستي در دانشگاه 'سان كارلو' در ميلان، به غرب حمله كرد و دولتمردان غربي را مسئول خون هزاران كودك و زن و مرد بي گناه دانست.
پاپ از سيستم اقتصادي غرب و نقش آن در برپايي جنگ هاي سوريه، يمن و افغانستان انتقاد كرد و گفت كه اروپا و آمريكا براي كشتار كودكان اين كشورها سلاح مي فروشند و بدون چنين تسليحاتي در اين كشورها جنگي وجود نداشت.
وي افزود: كشوري كه سلاح توليد كرده و مي فروشد بايد وجدانش به خاطر مرگ هر كودك و نابودي هر خانواده در عذاب باشد.
اين موضع گيري پاپ در حالي است كه غرب ده ها سال است با حضور نظامي مستقيم و غيرمستقيم از طريق ايجاد جنگ هاي منطقه اي و فروش اسلحه به كشورهاي منطقه، جهان را درگير جنگ هاي طولاني مدت كرده و هزاران تن را به كام مرگ رسانده است.
پاپ فرانسيس در طول مسئوليت خود به دفعات كشورهاي صادركننده اسلحه را خطاب قرار داده و بدون ذكر نام آنها، هشدار داد: آنهايي كه به تجارت اسلحه مي پردازند، از صلح و حقوق بشر صحبت نكنند، سخن گفتن از صلح و تجارت اسلحه يك تناقض غيرقابل قبول است همانطوري كه ادعاي حقوق بشر و بي توجهي به مردان و زناني كه (براي فرار از جنگ ها) مجبور به ترك وطن خود مي شوند و مي ميرند، يك رفتار بدبينانه است.
پاپ عقيده دارد كه تجارت اسلحه و مهاجرت هاي اجباري دو مشكل اساسي است كه بايد با آن مقابله شود. همه از صلح صحبت و وانمود مي كنند كه خواستار صلح هستند اما متاسفانه توسعه تسليحاتي برخلاف اين جهت سوق مي يابد، تجارت اسلحه باعث پيچيده تر و دور كردن راه حل جنگ ها و مناقشات شده و اغلب خارج از چارچوب قانوني انجام مي شود.
وي ديگر چالش مهم جهان را مهاجرت هاي اجباري در برخي مناطق دانست و تاكيد كرد كه اين نوع مهاجرت يك فاجعه بزرگ بشري محسوب مي شود.
پاپ به تازگي نيز در مسير بازگشت از سفر به مغرب، خطاب به كشورهاي اتحاديه اروپا افزود: فروش اسلحه به آنهايي كه كودكان را مي كشند (جنگ عربستان در يمن) متناقض است، وقتي اروپا به يمن سلاح مي فروشد تا كودكان را بكشد، اين عمل چگونه مي تواند متناقض نباشد.
پاپ فرانسيس در دي ماه گذشته ها در ديدار با 180 سفير اكروديته در واتيكان به مناسبت آغاز سال نو ميلادي، به آينده اي پرمخاطره اشاره كرد. وي با يادآوري اينكه چند جانبه گرايي در جهان در بحران است، هشدار داد كه خطر وقوع جنگ جهاني، جامعه بشري را تهديد مي كند.
رهبر كاتوليك ها گفت: چند جانبه گرايي در خطر واقعي قرار گرفته و منافع شمار اندكي به ضرر خيلي ها رشد مي كند و خاطرات آنچه در آستانه جنگ جهاني اول رخ داد نيز در حال فراموشي است، متاسفانه بازار اسلحه نيز نه تنها متوقف نشده بلكه همواره ميل به مسلح شدن ميان افراد و كشورها بيشتر شده است، اميد به خلع سلاح هسته اي كه در دهه هاي گذشته به صورت گسترده اي وجود داشت و تا حدي نيز دنبال شد، اكنون جاي خود را به تحقيقات براي سلاح هاي جديد، مدرن و مخرب داده است.
رهبر مذهبي كاتوليك ها در موعظه هاي روز كريسمس نيز با تاكيد براينكه همه انسان ها با يكديگر برادر هستند، براي بازگشت صلح و آرامش به سوريه، فلسطين و يمن و ساير مناطق بحراني جهان دعا كرد، بدون اينكه ائتلاف به رهبري عربستان سعودي را بخاطر جناياتش در يمن محكوم كند.
پاپ حتي در يك پيام ويديويي، بدون اشاره مستقيم به قرارداد تسليحاتي 110 ميليارد دلاري ميان آمريكا و عربستان سعودي، با لحني تند خطاب به قدرتمندان جهان افزود كه يك جنگ اينجا، يك جنگ آنجا، آيا واقعا اين جنگ ها براي حل مسائل بوجود آمده اند، يا اينكه جنگ هاي تجاري براي فروش غيرقانوني اسلحه هستند تا ثروتمند شوند؟ اين اوضاع را حل كنيم.
پاپ با يادآوري اينكه اكثر توليدكنندگان و فروشندگان اسلحه در جهان عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل هستند، ادامه داد كه اين كشورها مي بايست پاسدار صلح در جهان باشند.
وي همچنين تاكيد كرد كه 'اين يك تناقض مضحك است، زماني كه از صلح و مذاكره براي صلح صحبت مي شود و همزمان به ترويج و فروش اسلحه پرداخته مي شود'.
رهبر مذهبي كاتوليك ها در خرداد ماه سال گذشته توجه جهان را به جنگ فراموش شده يمن جلب كرد و از جامعه بين المللي خواست تا از هيچ تلاشي براي بردن فوري طرفين درگير به پاي ميز مذاكره و پايان دادن به درد يك ملت رنج ديده دريغ نكند.
پاپ با ابراز نگراني از 'جنگ بي پايان در يمن' از مسيحيان خواست تا براي اين كشور دعا كنند و دست به دامن جامعه بين المللي براي كمك به پايان درگيري ها و اوضاع فاجعه بار در اين كشور شد.
پاپ در سال 2015 جنگ را ابزاري براي ثروت اندوزي دانست و آنهايي را كه جهت منافع اقتصادي جنگ ها را ايجاد كرده و در اين راه فعاليت مي كنند را ملعون خواند و گفت: آنهايي كه به جنگ ها دامن مي زنند ملعون و مجرم هستند، يك جنگ را مي توان با دلايل زيادي توجيح كرد اما وقتي تمام جهان همانند امروز درگير جنگ است، مي توان صحبت از جنگ جهاني سوم بصورت قطعه قطعه كرد كه هيچ توجيهي پيدا نمي كند.
وي گفت: جهان به جنگ كردن ادامه مي دهد زيرا راه صلح را درك نكرده است، جنگ در همه جا وجود دارد، فجايع بيهوده، از يك جنگ تنها خرابي ها، ويراني ها، هزاران كودك آواره و قربانيان بي گناه و از طرف ديگر پول هاي زيادي در جيب قاچاقچيان اسلحه واريز مي شود.
پاپ دامن زدن به جنگ را براي رسيدن به ثروت دانست و گفت: وقتي قاچاقچيان اسلحه كار خود را انجام مي دهند، اين فعالان صلح هستند كه تنها براي كمك كردن به تك تك افراد از جان خود مايه مي گذارند.
وي پيشتر نيز در سفر به قاهره و در سخنراني در دانشگاه الازهر مصر، عليه گسترش اسلحه گفت: 'وقتي سلاح ها توليد و فروخته مي شوند، دير يا زود به كار گرفته خواهند شد، تنها با شفاف كردن مانورهاي تاريك كه سرطان جنگ را تقويت مي كنند، مي توان از دلايل واقعي آن جلوگيري كرد'.
شبد**اروپام**461**1455**