به گزارش ايرنا سيلاب و طغيان رودخانه ها روزهاست خوزستان را درگير خود كرده بسياري از روستاها و تعدادي از شهرها حاشيه رودخانه دز و كرخه تخليه شده اند، دبي رودخانه كارون در مقطع اهواز نيز به بيش از سه هزار و 100 مترمكعب بر ثانيه رسيده است اگرچه مسئولان اطمينان داده اند خطر جاني شهروندان اهوازي را تهديد نمي كند اما تبعات ديگري براي شهروندان داشته است.
هم اكنون بسياري از نقاط شهر اهواز شاهد پس زدگي فاضلاب هستند؛ اهواز در شرايط عادي در 300 نقطه شاهد پس زدگي فاضلاب است كه اين مساله در زمان بارش باران و افزايش دبي رودخانه كارون، به مراتب بدتر مي شود و حال با افزايش چشمگير آب رودخانه كارون دامنه اين معضل افزايش يافته و ابعاد فاجعه بار بهداشتي به خود گرفته است.
**رودخانه فاضلاب در پرديس
پرديس، از محله هاي اهواز با حدود 50 هزار نفر جمعيت است كه هميشه از مشكل بالازدگي فاضلاب رنج مي برد؛ حالا به دليل ريزش شبكه فاضلاب و بالا آمدن آب رودخانه كارون در شرايط بحراني قرار گرفته است؛ حداقل يك خيابان اصلي و چند خيابان فرعي آن به دليل بالا زدن فاضلاب به صورت سرتاسري مسدود شده است.
بالا آمدن فاضلاب به عمق 30 تا 40 سانتيمتر در خيابان ها و بوي نامطبوع آن، تعطيلي تمام مغازه هاي خيابان هاي گلفام، بسته شدن درمانگاه ولايت و سرگرداني بيماران اين منطقه، رفت و آمد برخي مردم با چكمه در سطح خيابان ها و حبس شدن زنان و كودكان در خانه ها تنها به دليل بي توجهي به مشكلات فاضلاب در اين منطقه است.
منصور عابدي يكي از ساكنان خيابان گلفام پرديس اهواز در اين باره مي گويد: از روز سوم فروردين تاكنون همين شرايط را داريم، بوي فاضلاب همه ما را مريض كرده است.
وي با تشبيه اين نقطه به رودخانه فاضلاب ادامه داد: تعداد زيادي از همسايه ها براي جلوگيري از مريض شدن فرزندانشان به منزل اقوام و يا شهرستان هاي ديگر رفته اند.
عابدي افزود: چندين مدرسه در خيابان گلفام كوي پرديس قرار دارند و والدين آنها نگران هستند كه با اين وضعيت چطور فرزندان خود را راهي مدرسه كنند.
فاخر يكي از دكه داران اين خيابان از تعطيلي تمام مغازه ها خبر مي دهد و مي گويد: خودروها براي تردد بايد از وسط اين فاضلاب عبور كنند؛ براي عابران نيز خود اهالي، سنگ و لاستيك خودرو در خيابان گذاشته اند تا به اين طريق در خيابان تردد كنند.
يك پيرزن ساكن خيابان گلفام پرديس اهواز مي گويد: هر روز براي پياده روي از اين خيابان عبور مي كردم اما با اين شرايط تقريبا خانه نشين شده ام زيرا در هنگام عبور از سنگ ها و لاستيك هاي ماشين احتمال برهم خوردن تعادلم وجود دارد.
اوضاع در محله هاي ديگر نيز با شدت كمتر به همين صورت است؛ خيابان ادهم در مركز شهر و مناطق قديمي اهواز نيز مملو از فاضلاب شده است، آب از خيابان ها گذر و به بيمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) رسيده به طوريكه امكان تردد از اين نقطه بسيار سخت شده است.
بوي نامطبوع فاضلاب نه تنها مردم محلي و رهگذران را آزار مي دهد بلكه براي بيماران حاضر در اين بيمارستان نيز نوعي تهديد محسوب مي شود.
منطقه ديگري كه بيشترين پس زدگي فاضلاب را دارد كوي مجاهد اهواز است، نقطه اي كه شركت آب و فاضلاب يك كانال سراسري براي رفع انسداد فاضلاب حفر كرده است.
ساكنان خيابان 11 كوي مجاهد مي گويند: در تمام روزهاي تعطيلات نوروز اين بوي نامطبوع در خانه هاي آنها منتشر بوده است و در شبانه روز مجبور به روشن كردن كولر هستيم تا بخشي از اين بو از منازل خارج شود.
** آب سطحي، نه پس زدگي فاضلاب
مديرعامل پيشين آب و فاضلاب اهواز چند روز پيش از بركناري در گفت و گو با ايرنا وجود هر نوع پس زدگي در فاضلاب را غير از كوي پرديس رد كرد و افزود: خطوط فاضلاب كوي پرديس اهواز به دليل فشار زياد آب هاي سطحي دچار ريزش شده كه با انتخاب يك پيمانكار اين مشكل درحال برطرف شدن است.
فردوس كريمي درخصوص انتقاد شهروندان نسبت به بالا آمدن فاضلاب در سطح شهر گفته بود: آب جاري شده در سطح شهر فاضلاب نيست بلكه به دليل بالا رفتن تراز رودخانه كارون نسبت به ساحل، آب با فشار وارد شهر مي شود.
اين درحاليست كه فرماندار اهواز دليل سرريز فاضلاب در بسياري از مناطق شهر اهواز را ناشي از افرايش جريان رودخانه كارون بيان كرد و گفت: با كاهش خروجي سد دز پيش بيني مي شود شاهد فروكش كردن فاضلاب در شهر باشيم.
جمال عالمي نيسي افزود: شبكه فاضلاب شهر اهواز به صورت ثقلي كار مي كند به همين دليل با بالا آمدن آب در كارون، فاضلاب شهر كه به رودخانه تخليه مي شد، دچار پس زدگي شده است.
وي گفت:هم اكنون با استقرار ايستگاه هاي سيار، فاضلاب دوباره به رودخانه پمپاژ مي شود، اما با اين حال فاضلاب در بسياري از مناطق اهواز سرريز كرده است.
سرپرست شركت آبفا اهواز با بحراني خواندن شرايط فاضلاب در پرديس گفت: خط فاضلابي به قطر يكهزار ميليمتر در عمق 6 متري زمين در خيابان ياور 11 كوي مجاهد و خروجي تلمبه خانه چنيبيه ريزش كرده كه سبب بالازدگي فاضلاب در پرديس شده است.
صادق حقيقي پور با بيان اينكه از مردم بابت بروز چنين مشكلي عذرخواهي مي كنيم ادامه داد: از شب گذشته تاكنون يك و نيم كيلومتر خط فاضلاب حفاري شده و تا رودخانه كارون امتداد يافته است، اين خط فاضلاب تا امشب تكميل و طبق پيش بيني در 48 ساعت آينده فاضلاب به مرور زمان از خيابان هاي پرديس تخليه مي شود.
وي گفت: خيابان ادهم ، بيمارستان فاطمه الزهرا(س) و لشكر آباد اهواز هم درگير بالازدگي فاضلاب هستند؛ در 2 روز گذشته با بازديدهاي ميداني و استخراج شكايات مردمي به اين نتيجه رسيديم 80 درصد مشكل فاضلاب اهواز در پرديس، لشكر آباد و خيابان ادهم هستند.
حقيقي پور گفت: با رفع مشكل اين چند نقطه مي توان گفت در اهواز مشكل بحراني فاضلاب نداريم البته نبايد فراموش كرد كه مشكل فاضلاب در اهواز جدي است و احتمال بالازدگي فاضلاب به صورت نقطه اي در ساير محلات وجود دارد.
يكي از نگراني ساكنان كوي پرديس اهواز ايجاد مشكلات بهداشتي در اثر شيوع فاضلاب در خيابان ها مي باشد اين درحاليست كه مسئولان بهداشت خوزستان در روزهاي گذشته با ابزار نگراني از معضل بالازدگي فاضلاب تاكنون اقدام عملي براي برطرف شدن اين مشكل مشاهده نشده است.
دكتر سيد مهدي حسيني زاده سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفته بود:در اهواز نگران بالازدگي هاي متعدد فاضلاب با حجم بالا در مناطق متعدد و مركزي و پرتردد شهر هستيم و در نشست هماهنگي مديريت بحران با محوريت فرمانداري اهواز، اقداماتي در دستور كار آب و فاضلاب اهواز قرار گرفت.
بالازدگي فاضلاب در نقاط مختلف اهواز به ويژه پرديس شرايط بسيار سختي را براي شهروندان ايجاد كرده است بايد ديد آيا تغيير مديرعامل آب و فاضلاب اهواز در 2 روز پيش، و تعيين سرپرست جديد براي اين شركت، تغييري در وضعيت فاضلاب اهواز ايجاد مي كند يا خير؟
گزارش : ندا رضاپور
9887/ 6037
اهواز - ايرنا - همزمان با افزايش آب رودخانه كارون در بسياري از نقاط اهواز مشكل پس زدگي فاضلاب نمايان شد، معضلي كه دست كم تا چند روز پيش مورد انكار آبفاي اهواز قرار مي گرفت پرديس از نقاطي است كه مشكل آن از پس زدگي گذشته و حالا درياچه اي از فاضلاب در آن شكل گرفته است.