به گزارش ایرنا از تارنمای گمرك جمهوری اسلامی ایران، مهدی میراشرفی امروز (دوشنبه) در جمع مدیران ستادی و اجرایی گمرك های كشور تاكید كرد «رونق تولید یك شعار نیست، بلكه یك راهبرد به شمار می رود كه در واقع همه شعارهای سال قبل در دل آن نهفته است».
وی افزود: ما در گمرك میتوانیم بهترین نقش و تاثیر را در رونق تولید و بهبود وضعیت اقتصادی كشور داشته باشیم، به شرط آنكه در بعد كاهش هزینهها و كاهش زمان ترخیص كالا اقدامات و تسهیلات بیشتری را اعمال كنیم.
معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی از تفویض اختیار بیشتر به گمرك های اجرایی، فراهم سازی شرایط مناسبتر برای ارائه خدمات به فعالان مجاز اقتصادی (AEO)، سادهسازی فرآیند ترخیص كالاهای واسطهای و سرمایهای (مواد اولیه و ماشینآلات خطوط تولید)، ایجاد فرصتهای مناسبتر برای دسترسی آسان صاحبان كالا و اربابرجوع به مدیران و كاهش بروكراسی اداری برای كمك به رونق تولید خبر داد.
وی اعلام كرد: در بحث تسهیل تجارت و ارتقای سلامت، باید مدیران گمرك های اجرایی از نزدیك با صاحبان واحدهای تولیدی ارتباط داشته باشند و با حضور در محل این واحدها نیازهای آنها را شناسایی و برای كمك به آنها اقدام كنند.
** فاصله گیری نسبی از صادرات به شكل خامفروشی
معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی گفت: پارسال 44 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات و 42 میلیارد و 600 میلیون دلار واردات داشتیم كه 85 درصد واردات را كالاهای واسطهای و سرمایهای بخش تولید تشكیل می داد و اگر بتوانیم در بحث واردات تسهیل ایجاد كنیم به رفع مشكلات بخش تولید كمك كردهایم.
وی متوسط ارزش هر تن كالای صادراتی ایران را 380 دلار و میانگین ارزش هر تن كالای وارداتی را حدود 1500 دلار اعلام كرد و افزود: در بحث صادرات به طور نسبی از خامفروشی فاصله گرفتهایم اما باید در این زمینه اقدام موثرتری انجام دهیم.
به گفته وی، پنج شریك اول تجاری ایران كشورهای آسیایی چین، عراق، امارات، افغانستان و كره جنوبی است و تقویت و توسعه تجارت با این كشورها اهمیت دارد.
معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی تصریح كرد: عراق، در اولویت سیاست توسعه تجارت ما قرار گرفته و در سال 97 حجم صادرات ایران به این كشور حدود 9 میلیارد دلار بوده است.
وی از مدیران گمرك های اجرایی خواست برای تسهیل و روانسازی صادرات كالا به كشورهای هدف تلاش بیشتری كنند و از تصمیم گمرك برای ایجاد دروازههای مشترك با كشورهای همجوار مانند عراق خبر داد.
به گزارش ایرنا، حمایت از خودكفایی و توانمندسازی همه بخش های راهبردی، از بندهای اقتصاد مقاومتی است.
بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال 1392 ابلاغ شد.
سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود و رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از كالای ایرانی» اعلام كردند.
امسال نیز سال «رونق تولید» نام دارد.
اقتصام*3061*1961*
معاون وزیر اقتصاد تشریح كرد
برنامههای گمرك برای رونق تولید در سال 1398
۱۹ فروردین ۱۳۹۸، ۱۹:۵۸
کد خبر:
83270011
تهران- ایرنا- معاون وزیر اموراقتصادی و دارایی و رئیس كل گمرك جمهوری اسلامی ایران برنامهها و تصمیم های امسال این سازمان برای كمك به رونق تولید را اعلام كرد كه از جمله آنها، كاهش زمان ترخیص كالا و ایجاد دروازههای مشترك با كشورهای همجوار مانند عراق است.