سيامك صدقي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: نهادينه كردن فرهنگ حفاظت از منابع طبيعي به ويژه از طريق خودداري از چراي زودهنگام دام ها در مراتع اين شهرستان ضرورت دارد و همگان بايد به اين امر مهم توجه ويژه داشته باشند.
وي افزود: چراي دام ها در مراتع بوكان از 15 آبان تا 15 ارديبهشت هر سال ممنوع است و با متخلفان در اين زمينه برابر مقررات برخورد شده و در صورت تكرار، پروانه مميزي آنان باطل مي شود.
«صدقي» در خصوص زيان هاي چراي زودهنگام دام ها در مراتع و عرصه هاي منابع طبيعي نيز گفت: استفاده از مراتع در اين محدوده زماني باعث آسيب ديدن پوشش گياهي و لگدكوب شدن مراتع مي شود و اين امر به طور مستقيم به زيان دامداران و بهره برداران است.
وي با اشاره به اينكه چهار هزار و 165 بهره بردار، مجاز به استفاده از مراتع اين شهرستان هستند، از بهره برداران خواست قبل از شروع فصل چراي دام با مراجعه به اداره منابع طبيعي و آبخيزداري نسبت به تمديد قرارداد مميزي خود اقدام كنند زيرا در غير اين صورت پروانه چراي آنان باطل مي شود.
رييس اداره منابع طبيعي بوكان اظهار داشت: مراتع يكي از مهمترين و با ارزش ترين منابع ملي محسوب مي شود كه مديريت صحيح و بهره برداري بهينه از آنها مي تواند نقش اساسي در جهت حفظ آب و خاك و بهره برداري پايدار از اين منابع خدادادي داشته باشد.
به گزارش ايرنا، 136 هزار هكتار مرتع در بوكان وجود دارد كه 30 هزار هكتار آن مراتع درجه يك با پوشش مناسب، 70 هزار هكتار مراتع درجه 2 با پوشش متوسط و بقيه مراتع درجه سه با پوشش ضعيف است؛ سالانه 26هزار و 894 تُن علوفه در بوكان توليد مي شود.
7510/6185/3072
مهاباد - ايرنا - رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بوكان گفت: براي جلوگيري از تخريب عرصه هاي منابع طبيعي چراي زودهنگام در مراتع اين شهرستان ممنوع است.