۲۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۰۹
کد خبر: 83271383
T T
۰ نفر

هجوم ملخ های صحرایی به 6 استان جنوبی

۲۰ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۰۹
کد خبر: 83271383
هجوم ملخ های صحرایی به 6 استان جنوبی

تهران - ایرنا - مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات كشور گفت: ملخ های صحرایی تا به امروز 6 استان جنوبی كشور هجوم آورده است.

«سعید معین» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان این كه هجوم ملخ می تواند تهدید جدی برای اراضی كشاورزی و عرصه های طبیعی باشد، افزود: این آفت به استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، جنوب كرمان، فارس و جزیره قشم هجوم آورده است.
وی با بیان اینكه برای مبارزه با ملخ صحرایی به 12 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، اضافه كرد: از ابتدای شروع عملیات تاكنون در سطح 25 هزار هكتار با با ملخ های بالدار و پوره (بچه ملخ) توسط این سازمان مبارزه زمینی و هوایی شده است.
به گفته مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات كشور، پیش بینی ما برای مبارزه با ملخ صحرایی هر ساله در سطح 150 تا 200 هزار هكتار است.
معین با بیان اینكه تاكنون خسارتی به مزارع و باغ های استان های جنوبی وارد نشده است، اظهارداشت: تا امروز بخش عمده مبارزات ما مربوط به عرصه های طبیعی بوده است.
وی تصریح كرد: از روز چهارشنبه، چهاردهم فروردین ماه با ورود جبهه هوایی از سمت جنوب و دریای مدیترانه شاهد موج دیگری از هجوم ملخ صحرایی به كشور بوده ایم به طوری كه امروز دو حمله در استان بوشهر با تراكم متوسط، دو حمله در سیستان و بلوچستان با تراكم های متوسط و 11 ریزش در استان هرمزگان و جزیره قشم با تراكم خیلی زیاد داشته ایم.
این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات كشور بارندگی های اخیر را علت تشدید هجوم ملخ های صحرایی دانست و گفت: ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان، امارات متحده و عمان وارد كشور ما شده و با وجود اینكه فاصله سواحل عربستان تا ایران 400 كیلومتر است اما این ملخ می تواند روزانه بین 200 تا 400 كیلومتر را طی كند و اگر باد موافق هم با جبهه هوایی باشد، می تواند بدون اینكه بال بزند مسافت بیشتری را طی كند.
وی ادامه داد: اكنون ملخ های صحرایی در خاك كشور ما جفت گیری و در عمق 10 سانتی متری خاك نرم و مرطوب كشورما تخم ریزی كرده اند كه مبارزه با پوره ملخ (بچه ملخ) نیز به طور جدی در حال انجام است.

** منتظر مصوبه هیات دولت برای اعتبار 10 میلیارد تومانی مبارزه با ملخ هستیم
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات كشور تصریح كرد: برای مبارزه با ملخ تاكنون حدود پنج میلیارد تومان اعتبار برای خرید سم، تجهیزاتی چون سمپاش، تانكر و كانكس توسط سازمان حفظ نباتات كشور به استان های مذكور تخصیص داده شده است كه البته از بخشی از امكانات استانی نیز بهره گرفته ایم.
وی ادامه داد: رئیس این سازمان از طریق وزیر جهاد كشاورزی خواستار تخصیص اعتبار 12 میلیارد تومانی تحت عنوان طرح مبارزه و كنترل ملخ صحرایی شده بود كه مبلغ 10 میلیارد تومان آن توسط ستاد مدریت بحران وزارت كشور تصویب شده و اكنون در انتظار مصوبه هیات دولت هستیم.
معین گفت: مبارزه با ملخ به صورت مرحله به مرحله انجام می شود؛ بنابر این برای مبارزه تا خردادماه جاری نیازمند تامین اعتبار برای فراهم سازی امكانات و تجهیزات سم، سمپاش، وسایل نقلیه هستیم.
این مقام مسئول با بیان این كه اگر با این آفت در عربستان مبارزه می شد ما اكنون دچار این معضل نبودیم، افزود: ملخ صحرایی بالدار به دلیل گسترش سریع و توان و قدرت جابجایی می تواند همه محصولات زراعی، سبزی و صیفی، باغی، عرصه های منابع طبیعی از جمله علف های هرز و گیاهان دارویی را مورد حمله قرار دهد.

** افزایش توان 10 برابری مبارزه با استفاده از روش سم ULV
وی اظهارداشت: هم اكنون برای مبارزه با هجوم ملخ صحرایی و جلوگیری از خسارات احتمالی از سموم «دلتامترین» و «مالاتیون» به شكل زمینی و هوایی استفاده می شود اما تلاش داریم با دریافت اعتبارات لازم از پاشیدن سم ULV به شكل هوایی بهره بگیریم.
معین تصریح كرد: در این روش نازل های هواپیما تغییر كرده و به سیستم سمپاش میكرونر تبدیل می شود كه توان سمپاشی را روزانه از 150 تا 200 هكتار به یك هزار تا یك هزار و 500 هكتار یعنی 10 برابر افزایش می دهد كه در سرعت مبارزه و كنترل این آفت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
معین گفت: كشور ما طی 10 تا 12 سال گذشته نیز از جاسك، میناب و جازموریان در سطح 10 تا 20 هزار هكتار مورد حمله ملخ قرار گرفت كه نسبت به حمله امسال این آفت ناچیز بوده است.
وی اضافه كرد: امسال هجوم ملخ از خرمشهر تا چابهار با تعدد استان های درگیر و عمق آلودگی همراه است كه خطر جدی برای بخش كشاورزی و منابع طبیعی به شمار می رود كه این موضوع یادآور حمله ملخ در بین سالهای 40 تا 42 است كه در سطح 2.5 میلیون هكتار مبارزه انجام شد و در نهایت علاوه بر خسارت های سنگین به بخش كشاورزی موجب بروز قحطی در شهرهای جنوبی كشور شد.
به گزارش ایرنا، یكم بهمن ماه سال 97 احتمال حمله ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان، امارات و عمان به ایران از مركز كنسولگری ملخ كه مقرش در رم است، اعلام شد كه هشتم بهمن ماه بروز دسته جات ملخ صحرایی در بندر نخیلو استان هرمزگان گزارش شد.
ملخ صحرایی بالدار روزانه بین 200 تا 400 كیلومتر و پوره ملخ (بچه ملخ) می تواند روزانه بین 4 تا 8 كیلومتر مسافت را طی كند.
اقتصام**9186**9189
۰ نفر