۲۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۰۴
کد خبر: 83272855
T T
۰ نفر
كنفرانس بین المللی اینترنت اشیا در دانشگاه اصفهان برگزار می شود

اصفهان - ایرنا - عضو هیات علمی دانشكده مهندسی كامپیوتر دانشگاه اصفهان از برگزاری سومین كنفرانس بین المللی «اینترنت اشیا و كاربردها» در روزهای 28 و 29 فروردین امسال در این دانشگاه خبر داد.

اینترنت اشیا (IoT)، فناوری مدرنی است كه در آن برای هر شی، قابلیت ارسالِ داده یا دریافت فرمان از طریق شبكه‌های ارتباطی فراهم می شود.
حسین ماهوش محمدی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: این رویداد توسط دانشكده مهندسی كامپیوتر دانشگاه اصفهان و با همكاری دانشگاه فردوسی مشهد با هدف تبادل نظر و اطلاع یافتن از آخرین فعالیت های پژوهشی و كاربردی، گسترش پژوهش، انتقال فناوری و ارتقای كاربردها و كسب و كارهای مبتنی بر اینترنت اشیا و همگرایی بیشتر میان مراكز علمی پژوهشی و صنعتی برگزار می شود.
وی با بیان اینكه نخستین دوره این كنفرانس سال 96 توسط دانشگاه اصفهان برگزار شد، خاطرنشان كرد: دانشكده فنی و مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز سال گذشته كنفرانس بین المللی اینترنت اشیا و شهر هوشمند را برگزار كرد و در جهت تداوم این حركت ها، 2 دانشگاه تفاهم نامه ای بمنظور تجمیع دو رویداد مذكور و برگزاری كنفرانس بین المللی مشترك با نام 'اینترنت اشیا و كاربردها' منعقد كردند.
دبیر اجرایی سومین كنفرانس بین المللی اینترنت اشیا اظهار داشت: برگزاری كارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی با حضور محققان و استادان خارجی و داخلی از دیگر برنامه های این همایش در دانشگاه اصفهان است.
ماهوش محمدی با بیان اینكه مبحث اینترنت اشیا همگام با دنیا از سال 93 در دانشگاه اصفهان مطرح شد، افزود: سال 95 نیز كمیته اینترنت اشیا در دانشكده مهندسی كامپیوتر این دانشگاه برای گسترش این فناوری جدید تشكیل شد و آغاز به كار كرد.
همچنین دبیر علمی سومین كنفرانس بین المللی اینترنت اشیا در این نشست گفت: از میان بیش از یكصد مقاله داخلی و خارجی رسیده به دبیرخانه این رویداد حدود 40 مقاله ارائه می شود.
بهروز شاهقلی با بیان اینكه سخنرانانی از كشورهای كانادا، نیوزیلند و ایران و شورای اروپایی اینترنت اشیا در این رویداد حضور دارند، افزود: آنها به ارائه آخرین دستاوردهای علمی در زمینه های شهر هوشمند، فناوری های ارتباطی، هوش مصنوعی و بلاك چین و ارتباط آنها با اینترنت اشیا می پردازند.
وی یكی از كارگاه های آموزشی در این كنفرانس را هوشمند سازی كارخانه ها عنوان كرد و افزود: این كارگاه با همكاری بخش خصوصی برگزار می شود و صنایع اصفهان به خوبی می توانند از آن استفاده كنند.
شاهقلی با اشاره به اینكه اصفهان ظرفیت های بسیاری در زمینه صنایع و علم و فناوری دارد، تصریح كرد: تا كنون تعدادی از صنایع بزرگ استان به سمت استفاده از كاربردهای اینترنت اشیا و تعریف طرح هایی در این زمینه در ارتباط با دانشگاه ها از جمله دانشگاه اصفهان حركت كرده اند اما لازم است كه حركت آنها سریع تر باشد.
به گفته وی، مباحث اینترنت اشیا در اصفهان تا كنون در صنایعی مانند فولاد، انرژی، توزیع و ارتباط برق و سیستم های اندازه گیری و هوشمند سازی بكار رفته است.
عضو هیات علمی دانشكده مهندسی كامپیوتر دانشگاه اصفهان خاطرنشان كرد: لازم است بخش های علوم انسانی نیز وارد این بحث شوند و جنبه های اجتماعی و گسترش مفهوم و فرهنگ آن را بررسی كنند.
بر اساس اطلاعات پایگاه اینترنتی سومین كنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا و كاربردها، این رویداد توسط موسسه جهانی برق و الكترونیك (IEEE) تایید شده است.
در آینده نزدیك، حضور اینترنت اشیا در زندگی روزمره بسیار محسوس خواهد بود؛ بنابراین با توجه به نوپایی این حوزه، سرمایه گذاری علمی و فنی در آن می­ تواند باعث ایجاد مشاغل نو شود و تحقیقات علمی در این حوزه در ایران و جهان به سرعت در حال رشد است.
برآورد شده است، در سال ۲۰۲۰ بازار اینترنت اشیا (IoT) به بالاتر از ۳۰۰ میلیارد دلار در سال برسد.
دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود 15 هزار دانشجو و 650 عضو هیات علمی و یكی از دانشگاه های برتر كشور است.
6022 / 3011
۰ نفر