۲۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۲۰
کد خبر: 83273078
T T
۰ نفر
تروریست خواندن سپاه یك اشتباه فاحش از سوی دولت آمریكا است

تهران- ایرنا- برخی از كارشناسان مسائل آمریكا معتقدند تروریست اعلام كردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی دولت آمریكا یك اشتباه فاحش تاكتیكی و صرفا یك اقدام نمادین و فاقد جنبه عملیاتی ویژه است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریكا روز دوشنبه گذشته ( 19فروردین) با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه واشنگتن، سپاه را یك سازمان تروریستی خارجی در نظر گرفته است.
ترامپ در بیانیه‌ای كه از سوی كاخ سفید منتشر شد، نوشت: رسمی اعلام می‌كنم كه دولت من قصد دارد بر اساس بند شماره 219 از «قانون مهاجرت و ملیت»، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از جمله سپاه قدس را به ‌عنوان یك سازمان تروریستی خارجی اعلام كند.
این اقدام رئیس جمهوری آمریكا در تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، واكنش گسترده مقامات كشوری و لشكری و شخصیت های سیاسی كشورمان را در پی داشت.
با توجه به اهمیت موضوع پژوهشگر ایرنا، با «ابوذر گوهری مقدم»، استاد دانشگاه و كارشناس مسائل آمریكا به گفت وگو نشست.

**تروریست اعلام نمودن سپاه تكمیل حلقه فشار بر ایران
گوهری مقدم بیان داشت: اقدام اخیر دولت آمریكا در راستای فشار حداكثری بر جمهوری اسلامی ایران است و در طول 40سال واشنگتن از هر ابزاری برای فشار بر ایران استفاده كرده است. و این اقدام هم ، به عنوان تكمیل حلقه فشار در حال انجام است.
وی بیان داشت: آمریكایی ها تصور می كنند با تحریم سپاه می توانند فشار بیشتری بر كشور و مردم اعمال كنند و احتمالا رفتار ایران را تغییر دهند یا در نهایت برنامه های دارند كه به گمان خودشان باعث تغییر نظام در ایران شوند. اما در این زمینه دچار یك اشتباه فاحش تاكتیكی شده اند.
وی افزود: مساله بعدی این اقدام رئیس جمهوری ایالات متحده، خوش خدمتی دیگر كاخ سفید برای «بنیامین نتانیاهو» در آستانه انتخابات پارلمانی اسرائیل بوده است. و همراهی با صهیونیست ها و لابی های داخل واشنگتن است.
این استاد دانشگاه بیان داشت: نكته دیگر این اقدام دولت ترامپ، در حوزه سیاست داخلی قابل بررسی است، آمریكایی ها به دنبال ایجاد شكاف میان جناح ها و گروه های مختلف كشور و دو قطبی كردن سپاه و مردم بودند كه در واقع نتیجه عكس گرفتند.
وی اظهار داشت: هدف دیگر دولت آمریكا فشار بر مسئولین و اینكه آنان را وادار كنند تا پای میز مذاكره بنشینند و ورود به حوزه های كه آنان می خواهند امتیازاتی را از كشور بگیرند اما در این زمینه نتایجی برای آمریكایی ها با توجه به اوضاع داخلی كشورمان حاصل نمی شود.
این استاد دانشگاه افزود: در مجموع اقدام واشنگتن، یك اقدام نمادین و فاقد جنبه عملیاتی ویژه است، به دلیل اینكه برخی از نهادهای وابسته به سپاه نیز از قبل توسط دولت آمریكا در لیست تحریم های آمریكا قرار گرفته بودند و این اقدام دولت آمریكا عملا نتیجه خاصی را در بر نخواهد داشت.
وی بیان داشت: آمریكایی ها سعی دارند با فضاسازی بر افكار عمومی اهداف خود را در منطقه دنبال كنند و در این فضا بخواهند اختلافات یا شورش های را در درون بوجود بیاورند اما حمایت همه جانبه مردم كشورمان همانند گذشته نقشه شوم آمریكایی ها را نقش برآب كرد .

** پیامدهای تروریست خواندن سپاه در خاورمیانه
این استاد دانشگاه بیان داشت: تروریست خواندن سپاه در منطقه خاورمیانه اثر وضعی مشخصی را نخواهد داشت و تصور اینكه باعث اقدام عملیاتی كشور ها در منطقه شود تفكری نادرست است.
وی یادآور شد: این اقدام كه توسط امریكا اعلام شد هیچ بعد امنیتی ندارد و اساسا خود آمریكایی ها نگرانی جدی دارند و حتی نظامیان آمریكایی ها نیز مخالف این تصمیم ترامپ هستند و نگران واكنش احتمالی سپاه در منطقه هستند.
این كارشناس مسائل آمریكا بیان داشت: آمریكایی ها می دانند كه ایران قدرت برتر منطقه است و به هیچ وجه جرات اقدام نظامی علیه ایران را ندارند و این كه كشورهای عربی منطقه خلیج فارس و سعودی ها از این اقدام حمایت كردند به دلیل سیاست های دنباله روی و تابعیت محض از آمریكا و رژیم صهیونیستی است و غیر از این هیچ انتظاری خاصی از این كشورها نیست.
وی افزود: با توجه به تصمیماتی كه داخل كشور گرفته شده است آثار سویی برای دولت ترامپ خواهد داشت و منافع آمریكایی ها را در غرب آسیا و خاورمیانه به خطر خواهد انداخت.
به گفته گوهری مقدم، این اقدام دولت آمریكا به هیچ وجه نمی تواند اعلان جنگ با ایران باشد و به لحاظ قانونی و عملیاتی در منطقه خاورمیانه جنگ مطرح نیست و قانونی كه اجازه می دهد آمریكا سپاه را در گروه تروریستی قرار دهد هیچ بعد نظامی وجود ندارد و محور مشخصی دارد از جمله انسداد دارایی ها و استرداد و چیزی كه تحریم می شود محور مشخص دارد و این اجازه به دولت امریكا داده نخواهد شد.
وی افزود: خطی كه سعی می كند این اقدام آمریكا را اعلان جنگ علیه ایران بداند از نظر عملیاتی و كارشناسی خط نادرستی است و شاید عملا بار سیاسی پشت آن باشد و عده ای بخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند.
این كارشناس مسائل امریكا بیان داشت: عملا مقامات آمریكایی و پنتاگون اعلام كردند كه مخالف تحریم سپاه توسط دولت ترامپ هستند و رفتار ایران را به نوعی مدیریت می كنند و مانع می شوند كه رفتار ایران رادیكال شود و رفتاری بر خلاف منافع ملی آمریكا در منطقه انجام دهد.
گوهری مقدم اظهار داشت: نگرانی آمریكایی ها زیاد است زیرا ما در منطقه حضوری موثر داریم، حضوری مبتنی بر منافع مردم كشورمان و مردم منطقه و توانایی آمریكایی ها در ماجراجویی در منطقه محدود است و حداقل تصویب قانونی كه به مقامات آمریكایی اجازه دهد برای مقابله با جمهوری اسلامی به صورت نظامی وارد عمل شوند وجود ندارد.

**تروریست خواندن سپاه از منظر حقوق بین الملل
گوهری مقدم در این زمینه بیان داشت: این اقدام دولت آمریكا صددرصد به لحاظ حقوق بین الملل ناقض عرف و حقوق بین الملل می باشد و نقض حاكمیت كشورها است و بدعتی است در مناسبات و روابط بین كشورها كه توسط آمریكایی ها پایه گذاری شده است.
وی بیان داشت: اینكه دولت آمریكا بخشی از ساختار نیروی نظامی یك كشور را تروریست اعلام كند و نظامی كه در قانون اساسی تعریف شده است و مشروعیت مردمی دارد و اساسا فراتر از یك گروه یا سازمان است و این از منظر حقوق بین الملل، فاقد وجهه قانونی است و پیام منفی دارد.
این استاد دانشگاه در پایان اظهار داشت: این اقدام آمریكایی ها نقض آشكار حقوق بین الملل و حاكمیت كشورها می باشد. قانونی كه متقابلا مجلس شورای اسلامی در حال تصویب آن است و در مقابل سربازان امریكایی در منطقه را تروریست می خواند اولین بازخورد رفتاری است كه منافع آمریكایی ها در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا به خطر می اندازد.
پژوهشم** ر.ت **1552
۰ نفر