به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، محمود خدادوست در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران به مناسبت هفته سلامت با عنوان بهداشت فردي، درباره نقش طب ايراني در حفظ و ارتقاي سلامتي اظهار داشت: طب ايراني يا سنتي چند تمايز ويژه نسبت به ساير مكاتب طبهاي مكمل دارد كه ميشود از اين تمايز براي ارتقاي سلامت انجام داد، طب ايراني ما مبتني بر تفاوتهاي فردي است به همين دليل به آن طب مزاجي ميگويند و بر اساس خصوصيات ظاهري، مزاج فرد را مشخص ميكند.
وي تصريح كرد: يك قابليت و تمايز ديگر طب سنتي ايراني، قدمت چند هزارساله و ريشهدار بودن در باور مردم است، ما از اين ظرفيت ميتوانيم براي ارتقاي سلامت مردم حداكثر استفاده را بكنيم، رويكرد اصلي طب ايراني تغيير رويكرد زندگي مردم است و در بخش درمان نيز پرداختن به سبك زندگي، قدم اول خواهد بود.
مشاور وزير بهداشت به نكاتي درباره سلامتي در فصل بهار اشاره كرد و گفت: زماني كه هوا گرم ميشود اخلاط بدن هم گرم شده و به جنبش درميآيند، به همين دليل در فصل بهار يك سري بيماريهاي حساسيتي، آلرژيهاي تنفسي، بروز جوشها و دملها در بدن زيادتر و شايعتر است پس بايد تدابير خاص انديشيده شود تا دچار اين بيماريها نشويم.
وي ادامه داد: حكما دو برنامه راهبردي براي اين موضوع دارند؛ يكي اينكه از توليد حجم بيشتر اخلاط در بدن جلوگيري شود و ديگري از جنبش به درآمدن و حركت و هيجان اخلاط در بدن پرهيز شود. پس بايد غذاهاي گوشتي و شيرينيها كمتر استفاده شود و بهجاي آن، ميوه، سبزي جات، آش و سوپ با چاشني ترشي در رژيم غذايي بگنجانيم تا ميزان اخلاط در بدن كمتر شود.
به گفته وي، راهبرد دوم حكما براي جلوگيري از اين بيماريها، يافتن تدبيري است تا ميزان پاكسازي بدن از مواد زائد هم تسهيل شود.
خدادوست اضافه كرد: از نگاه طب ايراني به ازاي هر وعده اصلي فرد بايد اجابت مزاج داشته باشد. اين موضوع براي پاكسازي بدن مهم است، البته حجامت و خون دادن نيز در اين زمينه بسيار مؤثر است. حكما معتقدند وقتي قرار است از بدن خون گرفته شود بايد به موارد لزوم حجامت توجه ويژه شود و پزشكان از اين موضوع مردم را مطلع كنند.
وي با بيان اينكه در فصل بهار بايد غذا را بهآرامي خورد و در يك وعده چند نوع غذا با هم خورده نشود، تصريح كرد: بحث خواب و بيداري يكي از مشكلات عمده جامعه بهويژه براي بچهها در كشور محسوب ميشود به همين منظور بايد قبل از نيمهشب خوابيد، اگرچه معتقديم مهمترين تدبير براي حفظ سلامتي، ورزش است و روزانه 20 تا 30 دقيقه پيادهروي تند بهترين ورزش به شمار ميآيد و هيچ هزينهاي هم ندارد.
وي درباره بحث غم و شادي انسانها نيز افزود: اين موضوعات در بحث بيماريها بسيار تأثير دارد و بايد بدانيم براي شاد بودن بايد حسود نباشيم، نيكي كنيم، متكبر نباشيم، مثبت فكر كنيم؛ چون اين موارد به ما آرامش ميدهد و به جسم ما كمك ميكند.
خدادوست يادآور شد: امروزه در طب رايج نيز ميگويند هيچ بيماري نيست كه تألمات روحي بر آنها تأثير نداشته باشد.
مشاور وزير بهداشت همچنين از مردم و مسئولان درخواست كرد براي رفع مشكل مردم سيلزده در استانهاي مختلف كشور همكاري و كمك كنند.
اجتمام* 7268** 1055
مشاور وزير بهداشت :
ريشه بسياري از بيماريها در سبك زندگي غلط است
۲۳ فروردین ۱۳۹۸، ۱۲:۴۲
کد خبر:
83274840
تهران- ايرنا- مديركل دفتر طب ايراني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: امروزه بسياري از بيماريها ريشه در سبك زندگي غلط دارد بهويژه بيماريهاي غير واگير كه سازمان جهاني بهداشت هم بر اين باور است و معتقديم بهترين راه مداخله و پيشگيري از اين بيماريها اصلاح سبك زندگي است.