۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۴۱
کد خبر: 83275669
T T
۰ نفر

بيماري هاي منتقله از آب و غذا را بهتر بشناسيم

۲۴ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۴۱
کد خبر: 83275669
بيماري هاي منتقله از آب و غذا را بهتر بشناسيم

ياسوج- ايرنا- با توجه به بارندگي هاي اخير، شروع فصل بهار، گرم شدن هوا، كاهش هزينه‌هاي مربوط به بيماري و ارتقا شاخص‌هاي سلامتي در كشور توجه به بيماري هاي منتقله از آب و غذا از اهميت بالايي برخوردار است.

كارشناس مسئول بيماري هاي واگيردار شهرستان بويراحمد در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: عفونت ناشي از غذا با خوردن غذا و آشاميدني كه قبلا به يك سم نظير ميكروب، ويروس يا انگل آلوده مي شوند و معمولا در 24 تا 48 ساعت بدون هيچگونه مداخله پزشكي بهبود مي‌يابند.
علي كرمي افزود: اگر دو نفر يا بيشتر از يك غذا يا آشاميدني مشترك استفاده كرده و علائم باليني مشتركي داشته باشند طغيان بيماري منتقله از غذا اتفاق افتاده است و اغلب افراد با نشانه هاي باليني اسهال، تهوع، استفراغ و كرامپ‌هاي شكمي به پزشك مراجعه مي كنند.
وي ادامه داد: اين عفونت ها از دو راه تهاجم و تكثير به لايه‌هاي مخاطي روده و ساير بافت‌ها (شيگلا) و تكثير در داخل لومن توسط باكتري‌ها(يبريوكلرا و E.Col) و توكسين روده را آزاد مي‌كنند.
كارشناس مسئول بيماري هاي واگير شهرستان بويراحمد تصريح كرد: منبع اين مسموميت ها سموم باكتريايي، مواد شيميايي، سموم طبيعي در گياهان، سموم با منشا حيوانات و قارچ ها است.
كرمي ابراز داشت: ارتقا آموزش‌هاي عمومي در مورد راه‌هاي پيشگيري از بيماري‌هاي منتقله از غذا به منظور كاهش ابتلاء، هزينه‌هاي كنترل، مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي منتقله از غذا و افزايش هماهنگي و مشاركت بخش‌هاي خصوصي و دولتي جهت تشخيص آزمايشگاهي صورت مي پذيرد.
وي با اشاره به اصول كلي پيشگيري از بيماري هاي منتقله از غذا، عنوان كرد: بازرسي گوشت (بايد غذاهاي تهيه شده از حيوانات عاري از آلودگي باشد)، بهداشت شخصي به ويژه كساني كه در كار تهيه مواد خوراكي مورد نياز( حمل و نقل، آماده‌سازي و پختن ) هستند، كساني كه داراي زخم‌هاي عفوني، جوش صورت و دمل، اسهال ساده، اسهال خوني و عفونت حلق هستند تا درمان كامل بايد از تهيه و توزيع مواد غذايي كنار گذاشته شوند.
وي تاكيد كرد: استفاده از دستكش در حين تهيه غذا، نگهداري غذا در يخچال (تكثير ميكروب‌ها و توليد توكسين جلوگيري شود) و بهترين دستور طلايي براي بهداشت مواد خوراكي « پختن و در همان روز خوردن » است.
كرمي افزود: روش مناسبي براي فرآوري غذا تهيه شود از جمله غذا كاملا پخته و در اسرع وقت مصرف شود، غذاي پخته شده به دقت نگهداري، از تماس با موادغذايي خام جلوگيري و در هنگام استفاده مجدد از آن كاملا گرم شود.
وي ادامه داد: در هنگام تهيه غذا دست ها را به طور مكرر بشوييد، نظافت آشپزخانه از اهميت بالايي برخوردار است، غذاها را از در دسترس حشرات، جوندگان و ساير حيوانات دور نگه داريد و براي تهيه غذا از آب سالم استفاده كنيد.
9868/6110