۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۱:۵۷
کد خبر: 83277342
T T
۰ نفر
لايروبي رودخانه ها و آب بندها اولويت اساسي براي گنبد است

گنبدكاووس - ايرنا - معاون استاندار گلستان و فرماندار ويژه گنبدكاووس با اشاره به وقوع سيل اخير در اين شهرستان و ضرورت انجام برخي اقدامات زيرساختي براي مقابله موثر با سيل در آينده، گفت: لايروبي رودخانه ها و آب بندان هاي اين شهرستان از جمله اولويت هاي اصلي در اين زمينه است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، عبدالقدير كريمي روز يكشنبه در جلسه شوراي اداري اين شهرستان افزود: در شهرستان گنبدكاووس سه رودخانه بزرگ ( گرگانرود، چهل چاي و اترك) جاري بوده و 500 آب بندان نيز وجود دارد كه لايروبي آنها بايد اولويت اصلي ستاد مديريت بحران استان و شهرستان قرار بگيرد تا در آينده براي مقابله با خطرات سيل، شرايط مناسبي ايجاد شود.
وي با تشريح اقدامات انجام شده در گنبدكاووس براي مقابله با بحران سيل و خسارات وارد شده از اين ناحيه به شهرستان گفت: ايجاد فيوزهاي انحرافي همانند آنچه كه سپاه در روستاي ديگجه گنبدكاووس براي كاهش آب ورودي گرگان رود به سد وشمگير انجام داد، از ديگر اقداماتي است كه در مناطق مختلف شهرستان بايد انجام شود و اقدامات لازم در اين زمينه پيگيري مي شود.
معاون استاندار گلستان به ضرورت تهيه نقشه جامع سيل اين شهرستان و تصويب آن در فرمانداري اشاره كرد و گفت: گنبدكاووس اولين شهرستاني در كشور خواهد بود كه چنين نقشه اي را تهيه مي كند.
وي تشكيل يك تيم تخصصي و حرفه اي در ستاد مديريت بحران براي فعاليت تخصصي، علمي و دانشگاهي در خصوص آسيب هاي احتمالي سيل در آينده را از ديگر اقدامات زيرساختي نام برد كه در اين شهرستان است بزودي انجام مي شود.
فرماندار ويژه گنبدكاووس با اشاره به اينكه تنها در بخش مسكن مردم، تاكنون قريب به پنج هزار واحد مسكوني آسيب ديده از سيل در مناطق شهري و روستايي شهرستان شناسايي شده است، بر ضرورت تداوم پيگيري ها براي جبران خسارات وارده به مردم و تضييع نشدن حق آنان تاكيد كرد.
وي با تشريح فعاليت هاي انجام شده براي كاهش خسارات سيل در زمان وقوع بحران از سوي تمامي دستگاه هاي اجرايي و تقدير از تلاش شبانه روزي تمامي عوامل دخيل و دست اندركار در سيل اخير كه در مدت حدود سه روز موفق به مديريت بحران و بازگشت امور به روند عادي شدند، كسب رضايت نسبي مردم را بهترين خداقوت و دست مريزاد مردم به مسئولان در اين زمينه ذكر كرد.
كريمي افزود: اين همه در حالي بود كه شهرستان گنبدكاووس در سه جبهه با سيل ناشي از طغيان رودخانه هاي گرگان رود و چهل در شهر گنبدكاووس و 15 روستاي بخش مركزي و نيز طغيان رودخانه اترك در بخش مرزي داشلي برون مواجه بود.
به گزارش ايرنا، در اين نشست امام جمعه گنبدكاووس نيز در سخناني با تقدير از تلاش هاي كليه مسئولان و دست اندركاران در جريان سيل اخير، گفت: مديران تمامي دستگاه ها و ادارات شهرستان در جريان سيل اخير انصافا بسيار خوب فعاليت كرده و درخشيدند.
حجت الاسلام و المسلمين محمود ترابي بر اطلاع رساني اقدامات انجام شده در اين خصوص تاكيد كرد و گفت: مردم بايد در جريان تلاش هاي انجام شده از سوي مسئولان شهرستان گنبدكاووس براي كاستن از ابعاد خسارات و بلاياي سيل اخير قرار بگيرند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مناسبت هاي مبارك ماه شعبان و در پيش بودن ماه پرفضيلت مضان و تشريح فضايل اين ماه ها، مسئولان حاضران را به به بهره گيري معنوي از اين ماه ها و ايام مبارك دعوت كرد.
در اين نشست كه با هدف ارائه گزارش عملكرد مسئولان دستگاه هاي و نهادهاي دخيل در سيل اخير گنبدكاووس برگزار شد، مسئولان بسيج و سپاه، هلال احمر، بنياد مسكن و شهرداري گنبدكاووس به همراه معاون اداره كل هواشناسي استان گلستان، در سخناني به تشريح اقدامات انجام شده در جريان سيل اخير پرداختند.
1860