۲۶ فروردین ۱۳۹۸، ۱۰:۰۷
کد خبر: 83278652
T T
۰ نفر
رئيس فدراسيون: گلف «اسلامي ترين» رشته در بين ورزش هاي مدرن است

تهران - ايرنا - رئيس فدراسيون گلف ضمن رد اطلاق كلمه «لوكس» به اين رشته ورزشي تاكيد كرد كه گلف يكي از ارزانترين رشته ها محسوب مي شود كه به نوعي تحكيم بنيان خانواده را فراهم مي‌كند و در عين حال «اسلامي ترين» رشته در ورزش هاي مدرن است.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، گلف با وجود قدمت و سابقه تاريخي به دليل نبودن امكانات در ايران اقبالي ندارد اما در سال هاي اخير با همت و عزم مديران فدراسيون و كمك مسئولان رفته رفته در حال شناساندن خود به عنوان ورزشي مفرح در جامعه ايراني است.
در راستاي تحقق اين امر رسانه ها يكي از ابزار قابل توجه و پركاربرد محسوب شده و مي توانند در معرفي آن نقش بسزايي ايفا كنند. از اين رو «حميد عزيزي» رئيس فدراسيون گلف با حضور در خبرگزاري جمهوري اسلامي پاسخگوي سووالات خبرنگار ورزشي ايرنا بود.
عزيزي در ابتدا با تشريح نقش رسانه ها در معرفي و همگاني كردن رشته هاي كمتر شناخته شده ورزشي اظهار داشت: رسانه ها نقش بسيار مهمي در همه امور از جمله ورزش دارند و در عصر جديد كه با نام «دنياي ارتباطات» شناخته مي شود، اهميت آن كمرنگ نيست.
وي ادامه داد: در حوزه ورزش كشور از منابع مالي پايدار كمتري نسبت به ساير حوزه ها برخوردار هستيم كه البته استعداد، غيرت و تعصبات ملي و اسلامي جوانان ورزشكار ايراني جبران اين كمبودها را مي كند، از اين رو نقش رسانه به عنوان ابزاري در جهت جذب افكار عمومي، جذب تماشاگر و حمايت مالي، پر رنگ خواهد بود.
عزيزي تصريح كرد: گلف يكي از ارزانترين رشته هاي ورزشي است كه خانواده ها مي توانند به بهترين نحو از آن استفاده كنند. در باشگاه انقلاب كه تنها زمين چمن موجود در كشور است، هزينه استفاده از يك جلسه بازي براي 3، 4 يا 5 ساعت به ازاي هر نفر بين 50 تا 60 هزار تومان است.
مشروح مصاحبه خبرنگار ايرنا با رييس فدراسيون گلف را در زير مي خوانيم.

ايرنا: شما رئيس لوكس ترين فدراسيون ورزش ايران هستيد، چه نظري در اين مورد داريد؟
- معيار شما در مورد اطلاق كلمه لوكس به فدراسيون گلف چيست؟

ايرنا: اگر بخواهيد از امكانات ورزشگاه انقلاب براي ورزش گلف استفاده كنيد ماهيانه چه مقدار بايد هزينه كنيد؟
- بسيار اندك.

ايرنا: پس جلسه اي 800 هزار تومان و مبالغي اين چنيني غلط هست؟
- به هيچ عنوان چنين مبلغي صحت ندارد. در واقع چنين تفكري نشات گرفته از نداشتن بازتاب رسانه اي گلف و در وهله دوم دسترسي كمتر عموم مردم به اين رشته است. اين مسائل باعث داستان سرايي مي شود. به عبارت ديگر دسترسي كمتر برابر است با داستان سرايي بيشتر.
ورزش گلف يكي از ارزانترين رشته هاي ورزشي است كه خانواده ها مي توانند به بهترين نحو از آن استفاده كنند. كمتر رشته اي را مي توان يافت كه با تامين تجهيزات اوليه آن تا دهه ها نياز يك خانواده به آن ورزش برطرف شود به طوري كه با قيمت هاي فعلي و با تهيه يك ست 2.5 تا 3 ميليون توماني، اعضاي يك خانواده مي توانند تا سالها از آن براي آموزش، تفريح، سرگرمي و حتي به صورت حرفه اي استفاده كنند.

ايرنا: پس دليل اينكه بسياري افراد اين ورزش را ورزشي لوكس و به اصطلاح لاكچري مي دانند چيست؟
- علاوه بر اينكه علاقه سياستمداران، ديپلمات ها و فعالان اقتصادي در دنيا اين تلقي را ايجاد مي كند، يكي از دلايل آن در شهر تهران، واقع شدن زمين گلف در بالاي شهر است، اما در ساير استان ها و خوزستان كه نقطه شروع گلف بوده شرايط متفاوت است و هر فرد با هر شرايط مي تواند به اين ورزش بپردازد.

ايرنا: هزينه يك فرد براي استفاده از زمين گلف چقدر است؟
- در باشگاه انقلاب كه تنها زمين چمن موجود در كشور است، هزينه استفاده از يك جلسه بازي براي 3، 4 يا 5 ساعت به ازاي هر نفر مابين 50 تا 60 هزار تومان است. فدراسيون در صدد است تا با همكاري وزارت ورزش و جوانان و بخش خصوصي شرايطي را به وجود آورد كه افراد به سهولت بتوانند به اين رشته بپردازند.

ايرنا: چه تعداد زمين گلف در كشور وجود دارد؟
- در تهران زمين چمن باشگاه انقلاب را داريم، يك زمين ديگر هم در اطراف فرودگاه امام خميني (ره) در حال احداث است. در استان خوزستان 4 زمين خاكي وجود دارد كه البته قابل استفاده نيستند. در اصفهان يك زمين نيمه آماده وجود دارد و در مشهد زمين كوچكي در ورزشگاه ثامن در اختيار داريم. در گلستان زميني در حد ميني كورت وجود دارد و در برخي ديگر از استان ها در حال پيگيري هستيم تا با همكاري وزارت ورزش و بخش خصوصي در مسير توسعه قدم برداريم تا از همه ظرفيت هاي خود بهره ببرند.

ايرنا: نحوه همكاري فدراسيون با بخش خصوصي چگونه است؟
- زمين ها پس از مراحل قانوني در اختيار بخش خصوصي قرار مي گيرد كه با همكاري دولت و مشاوره تخصصي فدراسيون مشغول به فعاليت مي شوند.

ايرنا: آيا مي توان گفت كه تا اينجاي كار اتفاق بزرگي در گلف نيفتاده و براي ورود به بخش همگاني نخستين گام بهبود زيرساخت ها است؟
- نگاه ها متفاوت است. فدراسيون از صفر شروع كرده و البته زحماتي قبلا كشيده شده و پيشرفت هايي هم حاصل شده است اما قدم هايي در حوزه بين المللي، آموزش و همچنين دسترسي و ايجاد بانك اطلاعاتي بايد برداشته مي شد كه متاسفانه انجام نشده است. در مقايسه با كشورهاي خارجي اين نظر درست است و من نيز با شما موافق هستم؛ ما يك فدراسيون هستيم و اگر چشممان تنها به كمك دولت و وزارت ورزش باشد، نمي توانيم پيشرفت چنداني داشته باشيم؛ وزارت ورزش توان مالي زيادي ندارد و امكان ندارد كه بتواند تمام رشته ها را به طور صد درصدي پشتيباني كند، بنابراين بايد برنامه ريزي كنيم و حتي الامكان با ايجاد استقلال نسبي مالي در همان جهت اتفاقاتي عملياتي رقم بزنيم.

ايرنا: در حوزه بين المللي جايگاه ايران چگونه است؟
- در حوزه بين الملل، شايد جايگاه گلف ايران صفر يا منفي باشد و مقصود از منفي بودن اين است كه در برخي مواقع شايد حق عضويت هم پرداخت نشده باشد. علاوه بر اين، مقام خاصي نيز كسب نكرده ايم. در حوزه رسانه، سهم خبري گلف نزديك به صفر است و منابع مالي نيز فقط از ناحيه وزارت ورزش بوده اما هر رشته اي از جمله گلف اين امكان را دارد تا بتواند منابع مالي بخش خصوصي را جذب و منابع مالي جديدي ايجاد كند و با اتكا به آنها ورزش خود را توسعه دهد.

ايرنا: فدراسيون گلف كمترين بودجه را دارد و ظاهرا با حضور شما تحولي در اين زمينه ايجاد شده است. آيا بودجه اي غير از تخصيص دولت آورده ايد؟
- در بين رشته هاي المپيكي بي شك فدراسيون گلف كمترين بودجه را دريافت مي كند، اما در مورد اينكه آيا گلف در تمامي رشته هاي ورزشي كمترين بودجه را دريافت مي كند اطلاع چنداني ندارم و نيازي به كند و كاو در مورد اين موضوع نيز وجود ندارد. نگاه و چشم ما صرفا به دست وزارت ورزش نبوده و در اين زمينه اقداماتي داشتيم و پس از اينكه از اول آبان 97 با اعتماد اعضاي مجمع، مسئوليت فدراسيون را عهده دار شدم تلاش كرديم كه تقويم فدراسيون اجرايي شود و در همين راستا حدود 10 دوره مسابقه شامل مسابقات رده هاي سني آقايان و بانوان برگزار شد. در الميپاد استعداديابي، گلف در تقويم مسابقات قرار نداشت و با رايزني با وزارت ورزش اين مرجع پذيرفت كه گلف در المپياد استعداديابي قرار گيرد. مسابقات جام جهان نما و سوپر ليگ گلف برگزار شد و از آنجا كه بودجه باقي مانده در كنار تعهدات مالي پاسخگوي نيازها نبود از بخش خصوصي خواستيم تا به ما كمك كنند و به طور كلي در دوره جديد فدراسيون از اول آبان تا پايان سال 97 ميزان آورده فدراسيون از ميزان بودجه وزارت در طول 5 ماه بيشتر بود.

سوال: بودجه سال 98 فدراسيون چقدر است؟
- در ورزش گلف، المپيك معيار و متر اصلي است، المپيك 2020 توكيو براي گلف از دست رفت اما 2024 پاريس پيش روي ما است و براي قرار گرفتن در كوران نبرد براي اين رقابت بايد تغييرات زيادي ايجاد كنيم و رنكينگ خود را بهبود ببخشيم و در اين راستا مسائل داخلي، برگزاري اردوها و انتصاب سرمربي هاي تيم هاي ملي حائز اهميت است. در 5 رده سني سرمربي منصوب كرديم. در همين راستا بودجه را با افزايش 500 درصدي به وزارت ورزش پيشنهاد داديم و تلاش داريم نقش خود را نيز به درستي ايفا نماييم. از آنجا كه از المپيك 2020 توكيو، رشته گلف در رنكينگ مدال ها قرار مي گيرد و به طور رسمي المپيكي مي شود و با توجه به اينكه تنها رشته ي هستيم كه فاقد زمين استاندارد براي برگزاري مسابقات بين المللي هستيم، براين اساس و به منظور جبران عقب افتادگي ها، در صدد افزايش قابل توجه بودجه فدراسيون هستيم.

ايرنا: شايد كمتر كسي سرمربي تيم هاي گلف ايران را بشناسد، در اين مورد بيشتر بگوييد.
- در هر سه رده سني آقايان سرمربي منصوب شده است. «حسن كريميان» رده سني 18 تا 55 سال را هدايت مي كند، «گودرز مولايي» زير 18 سال را در اختيار دارد و مسئوليت تيم بالاي 55 سال بر عهده «داود آشتياني» است.
در رده بانوان نيز «زيبا مرداني» زير 18 ساله ها و «نگار صيادي» هدايت ورزشكاران بالاي 18سال را بر عهده دارند.

ايرنا: وضعيت ورزشكاران ايران در آسيا و جهان به چه شكل است؟
- در فضاي بين المللي بازيكن سرشناسي در اختيار نداريم، هر چند در سال هاي اخير با زحماتي كه كشيده شده رنكينگ بهبود پيدا كرده و به رده 50 جهان رسيديم اما گلف شبيه فوتبال نيست كه رنكينگ هيچ ارتباطي با حضور تيم ها در مسابقات نداشته باشد. به عبارت بهتر رده بندي تيم ها هر چه بهتر باشد در مسابقات معتبري شركت مي كنند.
در آسيا هم به همين شكل است. در واقع در آسيا رقابت سخت تري وجود دارد چرا كه در رنكينگ بانوان از 10 نفر اول دنيا، 6 نفر از شرق آسيا هستند و در آقايان هم از شرق آسيا در جمع 10 نفر برتر جهان، حضور دارند. بنابراين از آنجا كه گلف به تعداد زمين هاي استاندارد، تعداد ورزشكاران، ميزان استقبال و ميزباني از رويداد هاي بزرگ بستگي دارد و با توجه به اينكه ما فاقد چنين امكاناتي هستيم، بنابراين پيشرفت نامحسوس ايران جاي تعجبي ندارد.

سوال: آيا توان همگاني كردن گلف را طي 4 سال آينده داريد؟
- اگر مقصود شما ايجاد علاقه باشد بله صد درصد و اگر مقصود شما وجود اين توان در نظام ورزشي و خانواده گلف است باز هم پاسخ مثبت است؛ اما بايد بدانيم كه يك دست صدا ندارد و اين هدف با عزم همه اركان محقق خواهد شد.

ايرنا: اميد داريد در المپيك نماينده داشته باشيد؟
براساس قانون فدراسيون جهاني، 15 كشور اول رنكينگ به المپيك راه پيدا مي كنند و هر كدام يك تيم چهار نفره براي هر يك از گروه آقايان و خانمها اعزام مي كنند، بنابراين بايد تلاش كنيم رنكينگ خود را بهبود بخشيده و به جمع 15 كشور اول جهان برسيم.

ايرنا: كمي در مورد گلف و ميزان آشنايي خود با اين رشته بگوئيد.
- فدراسيون گلف به جز رشته اصلي چهار انجمن تابعه دارد كه شامل ميني گلف، كروكت، وود بال، و گيت گلف است كه مورد آخر ابداع كشور ما است.
با توجه به اينكه اساسا ورزشي هستم و در رشته هاي گوناگون چه در عرصه مسابقات و چه مديريتي فعاليت داشتم، كروكت هم يكي از مهارت هاي ورزشي بنده محسوب مي شود و در 2 دوره اخير مسابقات كروكت حائز رتبه اول شدم. براساس اين آشنايي در انتخابات فدراسيون ثبت نام كردم كه با انتخاب مجمع مسئوليت اين فدراسيون به عهده اينجانب گذاشته شد.

ايرنا: حرف آخر..
گلف تنها رشته المپيكي است كه در عين حال اين امكان را دارد تا خانواده ها در كنار هم به ورزش و سپري كردن اوقات فراغت بپردازند تا از يك سو هدف تندرستي در جامعه تامين شده و از طرف ديگر افراد براي فراغت از زندگي صنعتي ساعاتي را در طبيعت و زمين هاي چندين هكتاري گلف كه شامل درخت، چمن، رودخانه و بركه است، سپري كنند و از اين طريق بنيان خانواده تحكيم مي شود؛ بنابراين در راستاي تحقق اين اهداف فقط و فقط و فقط مي توان از گلف نام برد؛ افراد با كمترين هزينه، كمترين نياز به تغيير شرايط ظاهري و بيشترين ميزان رعايت شئونات اسلامي و موازين كشور و همچنين با كمترين محدوديت جسمي و جنسيتي مي توانند تا مدت ها مشغول آن شوند؛ علاوه بر اين، گلف را مي توان اسلامي ترين رشته در جمع ورزش هاي مدرن دانست. همچنين بايد از همدلي بي نظير بين وزارت ورزش، كميته ملي المپيك و فدراسيون هاي ورزشي ياد كنم كه با تدبير دكتر سلطاني‌فر و دكتر صالحي اميري در جهت پيشرفت ورزش كشور حاكم است.
از بركات اين همدلي اجراي پروژه دشوار و البته لازم المپياد استعداديابي با حضور دهها هزار نفر ورزشكاران نوجوان و شناسايي استعدادهاي جديد رشته هاي مختلف ورزشي است.
همچنين از عنايت خبرگزاري ايرنا به رشته گلف بسيار متشكرم و براي هموطنان عزيزم خصوصا استانهاي درگير با سيل، آرزوي بركت، سلامت و بهبودي اوضاع را دارم.
گفت و گو از ايمان خدابنده لو
ورزشي**3991**1067**2024
۰ نفر