۲۶ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۱۲
کد خبر: 83279330
T T
۰ نفر

كشف 98 اثر تاريخي در آباده فارس

۲۶ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۱۲
کد خبر: 83279330
كشف 98 اثر تاريخي در آباده فارس

تهران- ايرنا- سرپرست هيات باستان شناسي آباده گفت: 98 اثر تاريخي متعلق به دوره هاي پيش از تاريخ تا دوره اسلامي در آباده كشف شد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، عليرضا ابوالاحرار با اعلام اين خبر گفت: در مجموع تعداد 98 اثر در اين پژوهش شناسايي شد كه از آنها مي توان به محوطه هاي روباز و پناهگاه سنگي متعلق به دوره پارينه سنگي ميانه، استقرارگاه هاي پيش از تاريخ، تپه و محوطه هاي دوره هخامنشي، استودان و تدفين هاي سنگ لاشه دوره اشكاني و ساساني، محوطه، قلعه و تپه هاي دوره ساساني و اسلامي، كاروانسراهاي دوره اسلامي، بافت تاريخي و خانه هاي دوره قاجار اشاره كرد.
اين باستان شناس گفت: شهرستان آباده واقع در شمال استان فارس با هدف كشف و شناسايي محوطه هاي باستاني و مطالعه چشم انداز فرهنگي و در راستاي تكميل نقشه باستان شناسي كشور بررسي و از نظر باستان شناسي شناسايي شد.

**مجوز با ميراث بود
وي با بيان اينكه هيات بررسي باستان شناسي شهرستان آباده با مجوز پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري كار خود را آغاز كرد، افزود: شهرستان آباده از نظر جغرافياي سياسي شامل بخش مركزي و دهستان هاي بهمن، خسرو وشيرين، ايزدخواست، بيدك و سورمق است.
اين باستان شناس اظهار داشت: آباده تنوع منحصر به فردي از لحاظ آب و هوايي، جغرافيايي و چشم انداز طبيعي است.
وي تصريح كرد: با توجه به قرارگرفتن قسمت هايي از اين شهرستان در دامنه ارتفاعات دنا و وجود چشمه سارهاي فراوان در اين منطقه كه سرچشمه رود كر (يكي از مهمترين رودخانه هاي فارس) است قابليت هاي فراواني براي استقرار در دوره هاي مختلف فرهنگي وجود دارد.
وي افزود: از سوي ديگر در بخش شرقي به علت قرار گرفتن در مجاورت كوير مركزي ايران از سبك و شرايط استقراري مناطق حاشيه كوير تاثير گرفته است.
سرپرست هيات باستان شناسي گفت: علاوه بر اين قرار گرفتن شهرستان آباده در مسير ارتباطي شمال به جنوب كشور و وجود كاروانسراهاي متعدد در اين مسير بيانگر اهميت اين شهرستان درزمينه تجارت و داد و ستد در ادوار مختلف تاريخي و اسلامي است.

**كشف آثاري براي دوره پيش از تاريخ
ابوالاحرار گفت: در اين بررسي پيمايشي علاوه بر شناسايي مجدد برخي آثار فرهنگي و استقرارگاه ها و تعيين دقيق موقعيت مكاني و مختصات جغرافيايي آنها، آثار متعدد جديدي از دوره پيش از تاريخ تا دوره اسلامي نيز شناسايي شد.
به گزارش ايرنا، ويژگي‌هاي تاريخي به استناد كاوش‌هاي باستان‌شناسي پيشينه سكونت در محدوده فعلي شهرستان آباده به هزاره اول قبل از ميلاد بر مي‌گردد. در دوره ساسانيان آثار بجا مانده همانند قلعه باستاني ايزدخواست و قصر بهرام در سورمق شواهد مطمئني از شكوفائي فرهنگ و تمدن در اين گستره جغرافيايي مي‌باشد.
در دوره صفويه و ابتداي حكومت زنديه هم‌زمان با حضور شاه اسماعيل سوم شهر آباده در مسير جديدي از پيدايش ويژگي‌هاي شهرنشيني قرار گرفته و اولين ساخت و سازها با جلوه گاه‌هاي يك شهر شرقي در آباده ايجاد شد.
فراهنگ**3377**9157