به گزارش خبرنگار ايرنا، علي قرباني روز دوشنبه در آستانه برگزاري هفدهمين همايش گفتاردرماني ايران اظهار داشت: در منطقه، كشور ما از لحاظ گفتار درماني رتبه بالاتري را نسبت به ساير كشورهاي منطقه دارد و در جهان نيز رتبه خوبي را در زمينه گفتاردرماني داريم.
وي افزود: مطابق با آمار رسمي نظام پزشكي در حال حاضر حدود 2000 تا 2500 فرد داراي مجوز فعاليت گفتار درماني در كشور وجود دارند كه اين افراد با احتساب ساير نفرات در مقاطع مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا در كل كشور به حدود 4 هزار نفر ميرسد.
قرباني با بيان اينكه هفدهمين همايش گفتار درماني ايران از 11تا 13 ارديبهشت ماه سال جاري در دانشگاه علوم بهزيستي تهران برگزار ميشود، گفت: هدف برگزاري اين همايش تبادل اطلاعات به روز و ارائه جديدترين مطالب به دانشجويان و فعالان اين حوزه است. همچنين يك متخصص حوزه زبان و گفتار از كشور بلژيك نيز مهمان اين همايش است.
وي افزود: حوزه فعاليت همايش ساليانه گفتار درماني به صورت كلي و فراگير است اما كاربرد علم گفتار درماني در كودكان و بزرگسالان شامل رفع اختلالات گفتاري شايعي همچون نابسامانيهاي گفتار، زبان، صدا و بلع است.
رئيس انجمن گفتار درماني افزود: اين اختلالات به كم تواني ذهني، افت شنوايي و مشكلات عصبي دوران رشد آسيب هاي مغزي، بد عملكردي تارهاي صوتي منجر مي شود كه موجب تاخير در گفتار و زبان، اختلال در صوت، اختلال در بلع و تشديد صدا ميشود.
قرباني ادامه داد: از ساير حيطه هاي خدمات گفتار درماني مي توان به اختلالاتي از جمله نارواني گفتار يا به اصطلاح عامه لكنت در كودكان و بزرگسالان، سايراختلالات گفتاري و بلع ناشي از آسيبهاي مغزي، سكته و ضربه مغزي، اختلالات رشدي، اختلال تاخير در رشد گفتار، اختلال تلفظ، اختلال در صوت و مشكلات عملكردي حنجره را نام برد كه نيازمند مراجعه اين افراد به گفتار درماني است.
* خدمات گفتار درماني تحت پوشش بيمه هاي پايه كشور قرار ندارد
رئيس انجمن گفتار درماني با اشاره به اينكه در كشورحداقل هزينه هر جلسه گفتار درماني حدود 40 هزار تومان است، عنوان كرد: تعرفه شامل ميانگين خدمتهاي مختلف است و هزينه هر جلسه بنا براينكه چند خدمت در هر جلسه انجام شده مي تواند متفاوت باشد، اين خدمات نه تنها تحت پوشش بيمه هاي پايه كشور قرار ندارد، بلكه به تازگي برخي از بيمه هاي تكميلي نيز از پرداخت هزينه هاي گفتاردرماني سر باز مي زنند و بنابراين ضرورت دارد كه اقدامات لازم در اين زمينه صورت گيرد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران تاكيد كرد: يكي از چالشهاي پيش روي گفتاردرمانگران پرداخت ماليات است كه با توجه به زمان و انرژي كه اين افراد براي بيماران اختصاص ميدهند و درآمدي كه دارند عادلانه نيست.
قرباني عنوان كرد: مراكز درماني گفتار درماني تحت پوشش معاونت درمان دانشگاههاي مختلف است لذا اين دانشگاها شيوههاي مختلفي در بازرسي، مجوز و بررسي دارند كه سبب شده تا يك شيوه متحد حاكم نباشد و اين امر گفتاردرمانگران را در سراسر كشور از جمله تهران و به ويژه شهرستانها دچار مشكلات ناشي از بازرسي هاي ذوقي و سليقه اي مسئوليت نظارت بر درمان دانشگاه ها ميكند.
اجتمام*9022*1193
رئيس انجمن گفتار درماني:
درمان گفتار درماني از 2 سال به 6 ماه و كمتر كاهش يافته است
۲۶ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۱۳
کد خبر:
83279508
تهران- ايرنا- رئيس انجمن گفتار درماني گفت: استفاده از ابزارهاي جديد در گفتار درماني و استفاده از آزمون و تست ها راه تشخيص را سريعتر كرده، لذا زمان گفتار درماني دو ساله مي تواند به صورت شش ماهه و يا حتي كمتر كاهش يابد.