۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱:۰۹
کد خبر: 83279898
T T
۰ نفر
خوداظهاري ساليانه مقامات روسيه گامي براي مقابله با فساد مالي

مسكو - ايرنا - ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه و ساير مقام هاي دولتي، سناتورها و نمايندگان پارلمان موظف هستند هر ساله اظهارنامه درآمدها و اموال خود را گزارش دهند تا علاوه بر شفاف سازي گام هاي عملي درمبارزه با فساد برداشته شود.

به گزارش ايرنا، حتي استانداران و نمايندگان محلي نيز موظف به ارائه اظهارنامه درآمدي و اموال و دارايي هاي منقول و غيرمنقول خود هستند.
مطابق با قانون خدمات دولتي و قانون مقابله با فساد مالي، مقامهاي روس موظف هستند پيش از اول ماه آوريل هر سال (12 فروردين ماه)، اظهارنامه درآمدها و اموال و دارايي هاي خود را اعلام كنند.
اين اطلاعات همچنين شامل اعضاي خانواده مقام هاي دولتي همچون همسر و فرزندان زير سن قانوني نيز مي شود.
اين قانون از سال 1995 در روسيه تصويب و به اجرا درآمده است هر چند كه در ابتدا ارايه اين اطلاعات محرمانه به حساب مي آمد اما از حدود 10 سال پيش اظهارنامه درآمد و اموال مقام هاي روس براي اطلاع عمومي منتشر مي شود.

**درآمد پوتين 10 ميليون روبل كاهش يافت
بر اساس اظهارنامه اي كه ولاديمير پوتين قدرتمندترين فرد روسيه پر كرده است او كه به ادعاي برخي رسانه هاي غربي به صورت پنهاني يكي از ثروتمندترين افراد جهان است در يك سال گذشته حدود 150 هزار دلار كاهش سرمايه داشته است.
بر اساس اين اظهارنامه، پوتين در سال گذشته هشت ميليون و 648 هزار روبل (حدود 133 هزار دلار) درآمد داشت كه در سال 2017 اين شاخص 18.7ميليون روبل (283 هزار روبل) بود.
براساس اين آمار، پوتين فرد چندان ثروتمندي در جهان به حساب نمي آيد.
علت درآمد بالاي پوتين در سال 2017 فروش قطعه زميني به وسعت يك هزار و 500 متر عنوان شده است.
براساس اطلاعات منتشر شده، پوتين يك واحد مسكوني 153.7 متري و يك واحد 77 متري و پاركينگ براي دو خودرو خود دارد.
درآمد دميتري مدودف نخست وزير روسيه نيز در سال 2018 با افزايش 1.3 ميليون روبلي (20 هزار دلار) به 9 ميليون و 917 هزار روبل (150 هزار روبل) رسيده است ضمن اينكه مدودف اعلام كرده همسر وي هيچ درآمدي كسب نكرده و به عبارتي خانه دار است.
براساس اظهارنامه اي كه او پر كرده، مدودف چهار هزار و 700 متر مربع زمين در اجاره درازمدت در اختيار دارد و يك واحد مسكوني 367 متري و دو خودرو روسي نيز خريده است.
در بين كاركنان كرملين، در سال 2018 بيش از همه ايگور كوماروف نماينده رئيس جمهوري روسيه در منطقه ولگا درآمد كسب كرده است.
او بيش از 657 ميليون روبل (10 ميليون و 107 هزار دلار) در سال گذشته پول درآورد.
سرگئي كيرينكو معاون دفتر رئيس جمهوري روسيه نيز در سال گذشته 66.3 ميليون روبل (يك ميليون و 100 هزار دلار) درآمد كسب كرد كه در مكان دوم درآمدها در بين كاركنان كاخ كرملين است.
بسياري از صاحبنظران اقتصادي در روسيه معتقدند كه اظهارنامه درآمدهاي مسئولان در روسيه گام بسيار مهمي براي كنترل مقام هاي دولتي اين كشور در سطوح مختلف و جلوگيري از آلوده شدن خودشان يا بستگانشان به فساد مالي است.
اما اين موضوع از طرف مخالفان دولت روسيه نيز به عنوان اهرم براي فشار بر دولت استفاده مي شود و مخالفان مي گويند كه در شرايطي كه بخش بزرگي از ملت روسيه در وضعيت اقتصادي دشوار بر اثر تحريم هاي غرب قرار دارند، اعلام درآمدهاي نجومي مسئولان و نمايندگان ملت، چندان قابل قبول بنظر نمي رسد.
الكسي ناوالني از سرشناس ترين چهره هاي مخالف دولت پوتين در سال هاي اخير بارها از درآمدهاي بالاي دولت و اموال و املاك گرانقيمتي كه در اختيار مسئولان عالي كشور قرار دارد انتقاد كرده است با اين وجود دولت روسيه همچنان بر شفاف سازي مالي مقام هاي حكومتي تاكيد دارد.
يكي از نكات خوب اين قانون شامل حال خبرنگاران تحقيقي شده است چرا كه آنان در صورتي كه بخواهند وضعيت اقتصادي مقامي در يك شهر كوچك تا وزارتخانه اي در مسكو را بررسي كنند به راحتي مي توانند به اين اطلاعات دست پيدا كنند.
مثال هاي زيادي از اين دست در روسيه وجود دارد كه خبرنگاران پس از تمركز بر روي يك فرد توانسته اند پرسش هاي بي پاسخي را براي جامعه ايجاد كنند كه پاي دستگاه قضايي روسيه را به پرونده باز كرده است.
شايد با اطلاع از اين قوانين، اينطور به نظر برسد كه در روسيه نوين ديگر خبري از فساد سيستماتيك نيست اما تمركز بسياري از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري بر «مبارزه جدي با فساد مالي» و دستگيري گاه و بيگاه مقامات بعضا عالي رتبه در دولت، سنا يا پارلمان روسيه به دليل فساد سيستماتيك، گوياي اين واقعيت است كه هنوز روس ها راه نرفته زيادي براي مقابله با فساد در بزرگترين و يكي از ثروتمندترين كشورهاي جهان دارند.
اروپام*391*1346**