۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۱۵
کد خبر: 83280891
T T
۰ نفر

ژاپن، تلاش برای خارج كردن سوخت نیروگاه فوكوشیما

۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۱۵
کد خبر: 83280891
ژاپن، تلاش برای خارج كردن سوخت نیروگاه فوكوشیما

پكن- ایرنا- ژاپن به عنوان یكی از كشورهای پیشرو در صنعت انرژی اتمی، عملیات خارج كردن سوخت هسته ای از داخل ساختمان یكی از راكتورهای نیروگاه فوكوشیما را كه 9 سال پیش دچار آسیب شد، آغاز كرده است عملیاتی كه از آن به عنوان آزمونی برای ارزیابی دانش متخصصان این حوزه یاد می شود.

به گزارش این نخستین باری است كه شركت برق توكیو (تپكو) به عنوان اداره كننده نیروگاه 'فوكوشیما دای ایچی' سوخت هسته ای را از یكی از سه ساختمانی كه راكتورها را در خود جا داده اند خارج می كند این واحد های سوخت پس از زمین لرزه و سونامی سال 2011 در شمال شرقی ژاپن ذوب شدند.
در روز گذشته (دوشنبه) متخصصان ژاپنی شروع به خارج كردن اولین واحد سوخت هسته ای مصرف نشده از حوضچه ساختمان راكتور شماره 3 كردند تا اواخر وقت همان روز كاركنان انتقال چهار واحد از این حوضچه به مخزن یاد شده را پایان دادند.
تپكو قصد دارد 52 واحد سوخت هسته ای مصرف نشده موجود در حوضچه نگهداری سوخت را به یك مخزن حمل انتقال دهد این حوضچه حاوی 514 واحد سوخت مصرف شده نیز هست.

** بكارگیری ماشین آلات كنترل از راه دور
ژاپن كه یكی از كشورهای پیشرفته در حوزه تكنولوژی های نوین است با توجه به اهمیت این كار قصد دارد از ربات و ماشین آلات كنترل از راه دور برای این كار حساس استفاده كند، گرداننده نیروگاه هسته ای فوكوشیما دای ایچی می گوید ماشین آلات مورد استفاده برای خارج كردن سوخت هسته ای از حوضچه ذخیره ساختمان راكتور شماره ۳، از راه دور بكار انداخته می شوند.
'تپكو' شركت برق توكیو هم می گوید از تجهیزاتی كه تازه توسعه یافته برای خارج كردن ذرات ریز آوار، خارج كردن سوخت و انتقال آن به یك مخزن حمل، استفاده خواهد شد این مرحله اكنون در حال انجام است.
در مرحله بعدی، متخصصان با استفاده از یك جرثقیل بزرگ، درپوشی را بر روی این مخزن حمل قرار خواهند داد و بعد آن را آلودگی زدایی كرده و به سطح زمین پایین می آورند.
پس از این مرحله، این مخزن حمل را بارِ یك كامیون كرده و به حوضچه ذخیره دیگری كه در فاصله حدود ۱۰۰ متری قرار دارد منتقل می كنند.
مقامات ژاپن می گویند به دلیل اینكه متخصصان این ماشین آلات را از راه دور به كار می اندازند، با استفاده از دوربین بر هر مرحله این روند نظارت خواهند كرد.

** تاخیر در كار
اما علیرغم بكارگیری تمامی تكنولوژی های مورد نیاز باز هم كار آنچنان كه متخصصان پیش بینی كرده بودند پیش نرفت، تپكو اواخر روز گذشته اعلام كرد كار خارج كردن سوخت هسته ای از حوضچه نگهداری راكتور شماره ۳ نیروگاه هسته ای فوكوشیما دای ایچی را به خاطر مشكل های فنی با تاخیر به پیش می برد.
جهت آماده شدن برای برداشتن سوخت گداخته شده از حوضچه نگهداری، این شركت طبقه نخست ساختمان رآكتور را از آلودگی هسته ای پاكسازی كرد اما سطح پرتوزایی به میزان چشمگیری كاهش نیافت و اقدام های پیشگیرانه بیشتری باید به كار گرفته می شد.
متخصصان این شركت هنگامی كه مشغول برداشتن دستگاهی با یك جرثقیل بودند آن را به اشتباه داخل این حوضچه انداختند.
دست اندركاران دریافتند كه سیم كشی میان دستگاه های كنترل از راه دور و صفحه كنترل آنها به صورت جزیی قطع شده است تپكو می گوید كه مشكلی در زمینه كنترل كیفیت این دستگاه ها وجود داشته است.

** ایمنی در راس كارها
مدیر نیروگاه فوكوشیما دای ایچی قول داده است كه هنگام از رده خارج كردن این نیروگاه، ایمنی را در درجه اول قرار دهد.
توموهیكو ایسوگائی به خبرنگاران گفت: متخصصانش كار خود را خیلی خوب انجام می دهند و برای اطمینان از اینكه فرآیند از رده خارج كردن این نیروگاه با ایمنی انجام بگیرد و اینكه اطلاعات كافی به عموم مردم برسد، اقدام هایی اتخاذ خواهد كرد.
ایسوگائی كه قرار بود شركتش این كار را سال 2014 آغاز كند بابت چهار سال و چهار ماه تاخیر برای آغاز خارج كردن سوخت هسته ای عذرخواهی كرد.
او گفت پیش از این سامانه كنترل از راه دور مورد استفاده قرار نگرفته بود و نیز با كابل ها مشكلاتی داشتند.
او اضافه كرد كه كاركنان هنگام از رده خارج كردن این نیروگاه از این تجربه ها استفاده خواهند كرد.
به دنبال وقوع زمین لرزه و سونامی ویرانگر سال 2011 میلادی در ژاپن، یك فاجعه هسته ای كه دانشمندان از آن به عنوان بدترین رویداد هسته ای از زمان چرنوبیل در سال 1986 میلادی یاد می كنند روی داد در این فاجعه راكتور های شماره یك، دو و سه نیروگاه هسته ای فوكوشیما دایجی ذوب شدند.
در این سونامی كه حدود 18 هزار قربانی گرفت خسارات زیادی به ژاپن وارد شد كه یكی از آنها تخلیه اجباری ساكنان مناطق مجاور این نیروگاه بود.
حال باید دید دانشمندان و متخصصان ژاپنی چگونه این اقدام مهم را انجام خواهند داد اقدامی كه دانشمندان جهان نظاره گر آن هستند.
**آساق**1904**