۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۳:۲۴
کد خبر: 83281436
T T
۰ نفر
فلاحت پیشه: برای مقابله با آمریكا احساسی عمل نمی كنیم

تهران - ایرنا - رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در توئیتی از جلسه هفته آینده مجلس برای بررسی جزئیات طرح مقابله به مثل با آمریكا خبر داد و تاكید كرد: پیشنهادهای افراطی و احساسی رای نمی آورند.

به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، حشمت الله فلاحت پیشه در توئیت خود به هوشیاری مجلس اشاره كرد و افزود: برخی با بزرگنمایی به دنبال افزایش تنش هستند؛ قرار نیست مملكت نظامی شده یا تنگه هرمز بسته شود.
به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی با اكثریت قاطع با كلیات طرح دو فوریتی اقدام متقابل برابر اعلام كردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی از سوی ایالات متحده آمریكا موافقت كردند.
بر اساس ماده 1 طرح دوفوریتی 'اقدام متقابل برابر سازمان تروریستی اعلام كردن سپاه از سوی آمریكا' آمده است: به منظور اقدام متقابل برابر تصمیم و یا اقدام ایالات متحده آمریكا در تضعیف صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی و از آنجا كه این رژیم برخلاف اصول مسلم حقوق بین‌الملل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را كه مطابق اصل 150قانون اساسی به عنوان یكی از اركان حاكمیتی دفاعی ایران شناخته می‌شود، سازمان تروریستی خارجی اعلام كرده است، به موجب این قانون نیروهای فرماندهی مركزی آمریكا (سنت‌كام) و سازمان‌ها و یا نهادهای تحت اختیار این فرماندهی، تروریست اعلام می‌شوند.
بر اساس این طرح هرگونه كمك اعم از نظامی اطلاعاتی، مالی، فنی، آموزشی، خدماتی و تداركاتی به این نیروها همكاری در اقدام تروریستی محسوب می‌گردد.
طبق ماده 2 این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران مؤظف است در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی در برابر اقدامات تروریستی نیروهای آمریكایی كه منافع جمهوری اسلامی ایران را به مخاطره می‌اندازند، اقدامات متقابل و قاطع براساس این قانون به عمل آورد.
در ماده 3 این طرح بیان شده است: دولت جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح مؤظفند در زمان مقتضی با اقدامات پیشگیرانه و دفاع پیش‌دستانه به گونه‌ای عمل كنند كه نیروهای آمریكایی نتوانند از هرگونه امكانات علیه منافع جمهوری اسلامی ایران استفاده كنند.
بر اساس ماده 4 این طرح، ستاد كل نیروهای مسلح مكلف است با همكاری وزارت اطلاعات و بهره‌گیری از امكانات و توانایی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر واحدهای اطلاعاتی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فهرست و اسامی فرماندهان ستاد فرماندهی مركزی آمریكا (سنتكام) و سازمان‌ها و نهادهایی كه تحت اختیار این فرماندهی می‌باشند و از تروریست‌ها حمایت و پشتیبانی می‌نمایند را برای تعقیب قضائی اعلام كند.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران هم حداكثر ظرف مدت سه ماه از تصویب این قانون باید سازوكاری ایجاد كند كه براساس آن اسامی اعلام شده را به عنوان یك سازمان و افراد تروریستی تحت تعقیب و مجازات قضائی - براساس قانون مجازات اسلامی- قرار دهد.
بر اساس ماده 5 این طرح، دولت مؤظف است از كلیه اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی كه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همكاری می‌كنند و از این جهت در معرض آسیب قرار می‌گیرند حمایت حقوقی، مادی و معنوی كند.
بر اساس ماده 6، ستاد كل نیروهای مسلح و وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مؤظفند با استفاده از ظرفیت‌های حقوقی، سیاسی و دیپلماسی دفاعی خود برای تعطیلی پایگاه‌های آمریكایی در منطقه تلاش نموده و بهره‌مندی نیروهای آمریكایی از تأسیسات، تجهیزات، منابع مالی و سایر كمك‌های احتمالی كشورهای منطقه را خاتمه دهند.
همچنین در ماده 7 این طرح آمده است: كلیه كشورها و اشخاص حقیقی و حقوقی كه به هر نحوی از تصمیم ایالات متحده آمریكا مبنی بر تروریست اعلام كردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبعیت یا حمایت نمایند و در هنگام اجرای آن تصمیم كمك كنند، مشمول عمل متقابل جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرند.
بر این اساس هر گونه محرومیت و محدودیت علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و كاركنان و تأسیسات و تجهیزات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هر نقطه دنیا اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران محسوب و مشمول عمل متقابل می شود.
بر اساس ماده 8، كلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات كشوری مصوب هجدهم مهر ماه 1386 مجلس شورای اسلامی همچنین كلیه مؤسسات و شركت‌های دولتی، عمومی، غیر دولتی، مؤسسات مالی، بانك‌ها، بیمه‌ها و شركت‌های خصوصی مكلف به همكاری و ارائه خدمات به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اشخاص حقیقی و حقوقی شاغل، وابسته یا مرتبط بوده و چنانچه به استناد تحریم‌های خارجی یا بین‌المللی از همكاری و ارائه خدمات خودداری نمایند، مجرم و مستوجب مجازات تعزیری درجه 5 قانون مجازات اسلامی می‌گردند.
بر اساس ماده 9 این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران مؤظف است ضمن اعتراض و اقدام حقوقی به تصمیم غیرقانونی ایالات متحده آمریكا در تروریست نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراجع بین‌المللی، از طریق مراودات دو جانبه و چند جانبه یا كشورها و رایزنی با مجامع و سازمان‌های بین‌المللی از حداكثر توان خود برای بی‌اثر كردن اقدام آمریكا در نقض مصونیت حاكمیتی اركان دفاعی جمهوری اسلامی ایران استفاده كند.
نمایندگان در ماده طرح سازمان برنامه و بودجه كشور را مكلف كردند منابع مورد نیاز برای اجرای این قانون را سالیانه در بودجه سنواتی دستگاه‌های مجری این قانون پیش‌بینی و تخصیص صددرصد را صادر كند.
بر اساس ماده 11 این طرح، دولت و كلیه دستگاه‌های مشمول این قانون مؤظف هستند هر چهار ماه یكبار گزارش عملكرد خود را به كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای طرح در مجلس شورای اسلامی ارائه كند.
در ماده 12 این طرح آمده است: كلیه تكالیف مرتبط با نیروهای مسلح مقرر در این قانون براساس تدابیر فرماندهی كل قوا قابل اجرا می‌باشد.
بر اساس ماده 13 این طرح، این قانون از زمان تصویب لازم‌الاجرا است.
شبد**1953**1379