۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۹:۲۳
کد خبر: 83282734
T T
۰ نفر
19هزار هكتار زمین كشاورزی هرمزگان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شد

بندرعباس – ایرنا- مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان گفت: از اسفندماه سال گذشته تاكنون، در سطح 19هزار هكتار از زمین های این استان با دسته های میلیونی ملخ بالدار صحرایی مهاجم مبارزه شده است.

حمید دولتی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: با پیوستن مجدد ناوگان هوایی، عملیات سم پاشی علیه این آفت بسیار خطرناك و ویران كننده با استفاده از دو فروند هواپیمای مخصوص از زمین و هوا زیر نظر ستاد مبارزه با ملخ هرمزگان در حال انجام است.
وی ادامه داد: برای نابودی بچه ملخ های تازه متولد شده و جلوگیری از حركت دسته های میلیونی آنها به سمت مزارع كشاورزی، بیشترین فعالیت گروه های ردیاب و مبارزه؛ در زمین های بندرلنگه و نخیلو در غرب هرمزگان متمركز شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان خاطرنشان شد: حدود 300 نفر كارشناس و نیروی فنی آموزش دیده، در قالب گروه های ردیاب و مبارزه درحال مبارزه با دسته های ملخ بالدار صحرایی هستند تا از هجوم دسته های چند صد میلیونی آن به زمینهای زراعی و باغی این استان و استان های همجوار جلوگیری كنند.
دولتی یادآور شد: جدیدترین ریزش دسته های ملخ صحرایی بالدار عصر روز سه شنبه و صبح چهارشنبه از شهرستان حاجی آباد گزارش شده كه در حال حركت به سمت بندرعباس هستند.
این مقام مسوول بیان داشت: با توجه به بارندگی های اخیر وافزایش دمای پس از آن، تخم ملخ های بالدار زودتر به بچه ملخ تبدیل می شود و این موضوع به گروه های مستقر در مناطق آلوده برای مبارزه با این آفت خطرناك كمك می كند.
در اطلاعات منتشر شده وزارت جهاد كشاورزی آمده است: با تشكیل ستاد مركزی مبارزه با ملخ های بالدار صحرایی در سازمان حفظ نباتات كشور و همچنین استانهای مورد حمله این آفت شامل هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، جنوب كرمان و فارس، از اواخر بهمن ماه سال گذشته تاكنون همه فعالیت ها به صورت متمركز درحال انجام است.
تامین تجهیزات لازم سم پاشی شامل انواع سم پاش وانتی و انفرادی، تراكتور و وانت های شاسی بلند برای كار در تپه ماهورها و اطراف رودخانه ها، خرید و توزیع افزون بر 110تن انواع سموم، بكار گیری ناوگان هوایی برای سم پاشی آفت ملخ بالدار صحرایی در مناطق سخت گذر كوهستانی و سواحل و همچنین همكاری با سازمانهای بین المللی ازجمله فائو از مهم ترین وظایف ستاد مبارزه با ملخ صحرایی ذكر شده است.
در این اطلاعات از كمبود اعتبارات به عنوان مشكل اصلی برای پشتیبانی از گروه های دیده بانی و مبارزه و همچنین بكارگیری انواع ماشین آلات مبارزه با این آفت ویران كننده نام برده شده است.
ستاد مبارزه با ملخ بالدار صحرایی مستقر در سازمان حفظ نباتات كشور، عرصه مبارزه شده با این آفت را در دو ماهه گذشته تاكنون بیش از 40 هزارهكتار اعلام كرده كه نیمی از آن در هرمزگان است.
بنا بر پیش بینی ستاد مبارزه با ملخ های صحرایی بالدار، این رقم تا پایان خرداد ماه سال جاری به حدود 200 هزار هكتار افزایش می یابد.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان وسعت زمین های كشاورزی این استان 156هزار هكتار با تولید سالانه دو میلیون و 340هزار تن محصول زراعی و باغی اعلام شده است.
در این اطلاعات با اشاره به ریزش دهها دسته چند صد میلیونی ملخ های بالدار صحرایی در شهرستان های هرمزگان آمده است: فعالیت هماهنگ، متمركز و هم زمان كارشناسان مدیریت حفظ نباتات این سازمان با گروه های دیده بان و مبارزه، از وزود این آفت خطرناك به مزارع و باغ های این استان جلوگیری كرد.
6149/2094 /6048