۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۲۲:۵۸
کد خبر: 83282941
T T
۰ نفر

2 میلیارد متر مكعب آب با سازه های آبخیرداری مهار شد

۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۲۲:۵۸
کد خبر: 83282941
2 میلیارد متر مكعب آب با سازه های آبخیرداری مهار شد

همدان- ایرنا- معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: مهار 2 میلیارد متر مكعب روان آب در سیل اخیر یكی از آثار مثبت سازه های آبخیزداری است.

به گزارش ایرنا ، خسرو شهبازی شامگاه چهارشنبه در نشست اعضای كارگروه صندوق توسعه ملی اداره كل منابع طبیعی همدان افزود: رهبر فرزانه انقلاب، دولت ، نمایندگان مجلس و همه مسئولان بر اجرای طرح های آبخیزداری، آبخوانداری و حفظ پوشش گیاهی در جنگل ها و مراتع تاكید دارند و این توجه مسئولیت و وظایف كاركنان این سازمان را بیشتر می كند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور اضافه كرد: آبخیزداری به یك عملكرد و فعالیت خاص اطلاق نمی‌شود بلكه كار آبخیزداری یك كار ویژه هنری و فن مدیریت حفظ منابع آب و خاك است.
شهبازی با بیان اینكه مدیریت جامع آبخیز متناسب با شرایط اقلیمی تغییر می یابد،گفت:در مدیریت جامع آبخیز علاوه بر سازه‌های مكانیكی اقدامات بیولوژیكی، اجرای طرح كاداستر اراضی ملی و تقویت پوشش گیاهی نیز صورت می گیرد.
وی افزود: اقداماتی نظیر تقویت پوشش گیاهی، حفاظت از جنگل ها، احیا و توسعه جنگل، پیشگیری و اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی و جلوگیری از قاچاق چوب در قالب مدیریت جامع آبخیز اجرایی می شود.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور بیان كرد: بیش از 80 درصد وسعت كشور عرصه های منابع طبیعی و در زمره انفال بوده و كلید دار حفظ و حراست از این اراضی سازمان جنگلها و اداره های كل منابع طبیعی استان ها هستند.
شهبازی اظهار كرد: باید چشم اندازهای طرح مدیریت جامع در سال جاری را بر اساس حوزه های الگویی تبیین كرده و نظارت و ارزیابی را در این بخش‌ها افزایش داد.
وی همدان را یكی از استانهای پیشرو در بخش تولیدات بخش كشاورزی دانست و گفت: پایداری مدیریت در همدان بسیار مثبت است و می توان از این توان و ظرفیت بالا برای پیشبرد و توسعه طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری بهره گرفت.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور افزود: طرح های آبخیزداری خوبی در این استان از سال گذشته شروع شده كه با جدیت و تلاش مضاعف باید این طرح ها را پیگیری و به سرانجام رساند.
شهبازی اظهار كرد: مراتع نقش مهمی در اقتصاد كشور، تولید علوفه و گوشت دارند بنابراین باید برای احیای مراتع برنامه محور اقدام كرد.
وی ادامه داد: با رعایت اصول علمی و فنی، سازه های آبخیزداری و بندهای خشكه چین را باید با استحكام و پایداری بیشتری اجرا كرد تا در كنار حفظ آب ، خاك را نیز حفظ كنیم.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور جلب مشاركت های مردمی در اجرای طرحهای منابع طبیعی را یكی از نكات كلیدی در حفظ و توسعه منابع طبیعی برشمرد.
به گزارش ایرنا، 17 طرح آبخیزداری از جمله كنترل سیلاب، حفاظت آب و خاك، تغذیه آبخوان ها، تقویت پوشش گیاهی كمربند حفاظتی، عملیات مكانیكی و بیومكانیكی هم اینك در استان همدان در حال اجرا است.
شبس* 7526/2087 *1917
۰ نفر