رشيد نقي زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در حال حاضر 77 روستاي شهرستان نقده داراي سند طرح هادي است كه اميدواريم با اختصاص اعتبار مناسب، اين طرح ها اجرايي شود.
وي با اشاره به اينكه اجراي طرح هادي در سه روستاي ديگر نيز در حال بررسي است، ادامه داد: براي اجراي طرح هادي به طور ميانگين براي هر روستا 2 ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه شده است.
وي بيان كرد: طرح هادي 18 روستاي اين شهرستان به دليل پايين بودن تعداد خانوار زير 20 هزار نفر هنوز تدوين نشده است.
مدير بنياد مسكن نقده ادامه داد: طرح هادي روستايي براي ساماندهي و اصلاح بافت موجود، نحوه استفاده از زمين براي عملكرد هاي مختلف از جمله مسكوني، توليدي، تجاري و كشاورزي، ساماندهي تاسيسات و تجهيزات عمومي روستايي اجرا مي شود.
نقي زاده بيان كرد: اجراي سنگ فرش و آسفالت، احداث پياده راه و اصلاح شبكه معابر، احداث سيل بند، آماده سازي اراضي پيش بيني شده براي گسترش روستا و تكميل شبكه دفع فاضلاب از اقدام هاي است كه در قالب طرح هادي در روستاها انجام مي شود.
به گزارش ايرنا نقده داراي 95 روستا بوده كه 77 روستا بالاي 20 خانوار و 18 روستا زير 20 هزار خانوار است و يكهزار و 193 خانوار با جمعيتي بالغ بر 36 هزار و 56 نفر در اين روستاها زندگي مي كنند.
طرح هادي روستايي با هدف ايجاد تسهيلات لازم جهت بهبود مسكن روستاييان، هدايت فيزيكي روستاها و تامين عادلانه امكانات انجام مي گيرد.
پايه چنين طرح هايي در كشور از سال 1362 و تحت عنوان، روان بخشي روستاها، در يكي از نقاط روستايي شهرستان شهركرد و توسط وزير مسكن و شهرسازي وقت به اجرا درآمد و در سال هاي بعد به خصوص از سال 1366 توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامي با جديت پيگيري شد .
تجديد حيات و هدايت روستاها از ابعاد كالبدي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از جمله اهداف مورد نظر در اين طرح است.
9918/7129
اروميه - ايرنا - مدير بنياد مسكن نقده با اشاره به وجود 95 روستا در اين شهرستان گفت: طرح هادي 43 روستا در اين منطقه اجرا شده است و اين طرح در روستاي «نظام آباد» در حال اجرا مي باشد.