به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدجواد ظریف امروز- پنجشنبه- در جمع بندی سفر خود به تركیه درباره رایزنی با مقامات این كشور اظهار داشت: در این دیدار با مسئولان تركیه درباره روابط دوجانبه میان دو كشور گفت و گوهایی انجام دادیم، همچنین این دیدارها فرصت خوبی بود كه درباره مسائل منطقه ای و جهانی گفت و گو كنیم.
وی افزود: در مسائل منطقه ای و جهانی بحث سوریه مورد بررسی قرار گرفت و در این دیدارها درباره موضوع ادلب و حضور نیروهای آمریكایی و نگرانی هایی كه درباره روند سیاسی در سوریه وجود دارد و اقداماتی كه باید انجام شود با مقامات مختلف این كشور گفت و گو كردیم.
وزیر امور خارجه درباره موضوع ونزوئلا و مداخلات غیرقانونی آمریكا در این كشور ادامه داد: در این باره و نحوه هماهنگی درباره این كشور مباحثی مطرح شد. همچنین در مورد شمال آفریقا كه حركت های نگران كننده ای در شمال این كشور در جریان است و احتمال استفاده ازنیروهای نظامی در اینجا مطرح است صحبت هایی صورت گرفت.
ظریف افزود: دوستان ما همواره با تحریم های علیه ایران و اقدام غیرقانونی آمریكا علیه سپاه پاسداران مخالفت كرده اند كه این موجب تقدیر و تشكر ما بوده است.
وی بیان كرد: درباره روش های ادامه همكاری علیرغم وجود تحریم ها صحبت هایی میان طرفین انجام گرفت، در پنج حوزه توافق كردیم به صورت ویژه كار را دنبال كنیم كه شامل تعرفه ترجیحی، همكاری در حوزه انرژی، همكاری های بانكی و ایجاد ساز و كار مشابه اینستكس در روابط دوجانبه و این قبیل همكاری های است.
وزیر امور خارجه تصریح كرد: قرار شد وزیر خارجه تركیه اجرای این موضوعات را به طور ویژه دنبال كند، البته مسئولان كمیسیون های مشترك دو كشور هم به سهم خود كار را انجام خواهند داد.
ظریف عنوان كرد: تركیه علاقه مند به همكاری جدی اقتصادی، امنیتی سیاسی منطقه ای و بین المللی با جمهوری اسلامی ایران است. در طول دهه های گذشته نوع روابطی كه با تركیه داشتیم شاید مشابه این روابط را در طول چند دهه گذشته نداشته ایم.
وی خاطرنشان كرد: خوشحالم كه روابط مشابهی را با بقیه همسایگان از جمله آذربایجان، عراق، افغانستان، پاكستان و سایر همسایگان كه روابطمان با آنها بسیار ممتاز است، داریم.
ظریف افزود: این سیاست دولت دوازدهم است كه همسایگان اولویت ما هستند و بحمدالله با موفقیت به جلو می رود امیدواریم كارهای بعدی را با سایر همسایگان انجام دهیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه چرا چند ساعت به سفر شما به آنكارا اضافه شده است، یادآور شد: یكی از مقاماتی كه قرار بود من با وی ملاقات كنم در آنكارا نبود و دیرتر وارد شد. قرار بود امروز وارد شوند ولی به خاطر دیدار دیشب زودتر وارد شد من قدری صبر كردم كه با وی هم ملاقات كنم و بعد از آنكارا خارج شوم.
ظریف در مورد نامه اش به وزیران خارجه كشورهای دیگر درباره اقدامات آمریكا در تروریست نامیدن سپاه گفت: بعد از اقدام غیرقانونی آمریكا فورا نامه ای را دبیركل سازمان ملل متحد در زمینه خطراتی كه اقدام آمریكا دارد نوشتم و بعد از عملیاتی شدن این اقدام در 15 آوریل نامه ای را به وزرای خارجه تمامی كشورها فرستاده و بیان كردم كه این اقدام آمریكا از نظر حقوق و سیاسی خطراتی دارد و برای روابط بین الملل و حقوق بین الملل نگران كننده خواهد بود و به این موضوع تذكر دادم و بر ضرورت اقدام مشترك علیه اینگونه قانون شكنی های دولت آمریكا تاكید كردم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم اخیر كنگره آمریكا در تاثیرگذاری از لابی صهیونیست توضیح داد: میزان نفوذ نتانیاهو و كسانی كه به نتانیاهو متوسل شده اند برای حضور در جامعه سیاسی آمریكا به قدرت آنقدر زیاد شده كه نه تنها منافع آمریكا و پول مردم این كشور بلكه تصمیم كنگره به خاطر یك قدرت خارجی وابسته این قدر زیر سوال قرار می گیرد این برای روابط بین الملل نشانه جدیدی از میزان تاثیرگذاری لابی صهیونیستی و كسانی كه با لابی صهیونیستی كار كرده اند در امور داخلی آمریكاست.
سیام*9121**1601**
تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه گفت: سیاست دولت دوازدهم در اولویت قرار دادن روابط با همسایگان است و این اقدام با موفقیت در حال انجام است.